31.01.08
14:34
От утре започвам стриктно НВД+усилена кардио активност(вероятно-джогинг,велоергометър) и ще приемам следните суплементи:
1.Man scorch
2.Man vaporize
3.Axis Labs-Creatine ethyl ester
4.Optimim N - Bcaa(caps)
5.Syntrax - Nectar
6.Universal-daily formula
Смятам ежеседмично да качвам снимки,за да се вижда развитието.
Начало на цикъла: 1.02.2008 ; години-18 , кг-90-91,ръст - 1.87-1.88 ,стаж: 2 години ,% мазнини (не особено висок )- около 12-13 да кажем,не съм се мерил с точност.
Край на цикъла: в последствие ще се разбере.:)
Размери:
1.Бицепс-44(топъл)
2.Гръб - 120
3.талия - 90
4.бедро - 66
5.прасец-39
6.врат- 43
7.предмишица- 34
Снимки в момента:
http://picbg.net/img.php?file=18e3e853fefb2549.jpg
http://picbg.net/img.php?file=5474cb0b50eacb6a.jpg
http://picbg.net/img.php?file=1d775d072a8d4565.jpg
http://picbg.net/img.php?file=b1c69cbb9cc9e4d5.jpg
http://picbg.net/img.php?file=00c715f50cf74adf.jpg
Темата беше редактирана от jotabg на 31.01.08 14:44.
31.01.08
15:17
Много си добре братле. С тия размери можеш да станеш охрана на някой бар. Ще чакаме да видим резултатите.
1.сутрин-scorch+bcaa,25 мин кардио на гладно(тичане,като редувам спринтове с по-нормално темпо).Не бях тичал от лятото и ми дойде малко в повече натоварването,но ще привикна.
2.след кардио- бцаа+витамин+90 гр овес ядки+250 гр кис мляко(което след 1 седмица ще заменя с вода)+vaporize+1 жълтък
3.обяд:-пил пържола 250гр+салата-зеле моркови със зехтин.+vaporize
4.Ядки-бадеми 50гр
5.следобед-CEE+scorch преди силовата—>силова тренировка—>30 гр протеин на прах+с малко бърз въгл(глюкоза).+CEE
6.Пъстърва+салата зеле моркови+vaporize
7.яйчни белтъци(3)
8.салата+извара
Тренировка:
Рамо+Корем+10 мин вело
1.Раменна преса с дъмбели 4 x 12
2.Разтваряне с дъмбели в страни от стоеж 4 x 12
3.Задно рамо 4x 10
4.Коремни преси с тежест 3 x 25-30
5.Повдигане крака от вис с тежест 4x 15
С малки почивки между сериите около 50-60 мин тренировка се получи.
чудя се дали да има около 1 час между приема на етил естера и scorch-a ,тъй като съдържа кофеин,но доколкото знам комбинация кофеин с етил естер е позволена.(нали уж кофеина е диуретик и ако креатина е монохидрат,който задържа вода то тогава не е удачно комбинирането,но при естера нали няма водна задръжка ,тоест приема му с креатин е ок ? нали не се бъркам?)
Като за първи ден съм доволен.Изтощен,но за сметка на това тонизиран и силно мотивиран хаха :)
Мнението беше редактирано от jotabg на 01.02.08 18:12.
втори ден от режима:
1.сутрин-scorch,baa,25 мин кардио на гладно(интервално),усещах тежест в краката,защото се събудих с мускулна треска от вчера,но след загрявка всичко беше ок.
2.след кардиото бцаа,витамин,vaporize,90гр овес ядки с 250 гр кис мляко 3.6%
3.1/2 грейпфрут
4.пил пържола 200гр със салата зеле/моркови и 50 гр извара.
5.60гр суров бадем+сурово кашу.
6.scorch,CEE,3 хапчета ААКГ на Ноу(намерих имам 30 хапа останали).
7.силова тренировка-гърди+мн тежка тренировка за корем
8.веднага след нея 1 доза протеин на прах+бцаа+CEE
9.Пил бутче+салата зеле
10.150гр Извара с маслини и 2 лъжици кис мляко разбъркани за преди лягане.
Силова тренировка:
Хоризонтален лег с дъмбели 4 х 12
Горна лежанка 4 х 10
Флайс машина 4 х 14
Кросоувър 2 х 10
Корем:
придърпване с въже на горен скрипец като коленете са на земята(просто уникално го усетих)
повдигане крака от вис
наклони в страни с гюле
коремни преси със извъртане
След тази тежка тренировка най-после усетих напрежение в корема,че от няколко месеца все не мога хубаво да стресирам коремните мускули.
Вода около 4л..
Почвам малко по малко да привиквам,към режима.Интересното е,че не чувствам глад,докато мин. година когато чистих,без хр добавки просто умирах.Може би това се дължи на потискащият апетит scorch.Доволен съм от суплементите,въпреки че забелязвам сериозен спад в силата,което си обяснвам с липсата на въглехидрати.
Трети ден - почивка
1.Bcaa+scorch+protein на гладно;след това 90 гр овес ядки с 250г кисело мляко+vaporize+CEE+Витамин
2.2 цели яйца с малко 30-40 гр сурови ядки
3.Готвено пиле със зеле
4.около 100 гр разни филета сушени такива.
5.scorch+bcaa+vaporize+cee+2 белтъка+салата зеленчуци.
6.Риба+салата зеленчуци
7.150 гр извара с 5-6 маслини и 2 суп. лъжици кис. мляко+чубрица(това го бъркам и става като паста-супер)
Пих много малко вода днес около 2 литра...
Храненето можеше да е по - добре,ама това е .. просто бях напът постоянно с колата и нямаше кога/как..
за момента се издържа на режима без никакви проблеми :)
приемам критика,съвети,предложения и т.н.
Купих си и едно фъстъчено масло на някаква американска фирма крънч се води и се чудя кога да го хапвам,може би на закуска сутрин или преди силовата?:)
Мнението беше редактирано от jotabg на 03.02.08 21:47.
Четвърти ден
1.Добавките + кардио(джогинг около 28мин с равномерно темпо,днес за разнообразие не правих интервална),90г р овес с кис. мляко+добавки+суп. лъжица фъстъчено масло
2.2 яйца и 1/2 грейпфрут.
3.Риба(пъстърва със салата)
4.300 гр пилешки пържоли
5.50 гр ядки
6.добавки+силова тренировка+1 шоколадов бонбон(нямаше как да откажа )+добавки.
7.300 гр пилешки пържола(и малко алкохол(концентрат) ,колкото за наздраве хаха 5-10 гр.... не смятам,че е проблем )
8.извара с маслини и кис мляко за преди лягане.
Силова тренировка(гръб)
1.Набирания 4 х 7-8
2.Чукове 4х 7-8
3.Скрипец широк врат да изпомпа хубаво гърба с леки килограми.
4.Мъртва тяга 3 х 12 ;по-лекичко вече с това упражнение.
5.хоризонтален скрипец 4 х 8-10.
Днес беше доста интензивна тренировката около 40 мин,с мн малки почивки 20-30 сек,дори някои упражнения бяха в супер-серии.Наблягам вече на правилната техника на изпълнение,като се стремя да акцентирам единствено върху муск. група,без чийтинг и т.н.
За момента издържам на натоварването и режима,оставям достатъчно време за сън поне 7:30-8 часа.За килограми и визуален ефект е още рано да говоря,въпреки че днес кантара показа 1.5 кг по-малко,което е най-вероятно вода...
Пети ден:
1.90 гр овесени ядки,2 цели яйца+суп. лъжица фъстъчено масло
2.1/2 грейпфрут.
3.Протеинов шейк.
4.Готвено пиле със зеле.
5.200гр пилешка пържола+150гр свинска.
6.60гр сурови ядки(бадем+кашу)
7.Тренировка(силова-бицепс+трицепс+корем+вело 25мин)
8.Пил пържола 200гр+салата зеле
9.Извара с маслини и кисело мляко 1-2 лъжици..
Добавките,които приемам спирам да ги пиша,те са си за всеки ден-едни и същи.
Силова тренировка(ръце)
Правя ги така:1 упражнение бицепс и след него 1 трицепс.
Кофички 2 х 10 чисти и 2х8 с тежест(15кг диск)
Бицепсово сгъване на скрипец 4 х 10
Френско за трицепс 3 х 8
чукове с дъмбел бицепс 4 х 12-14
трицепсово разгъване с кабел 3 х 10
Скотово за бицепс като правя в суперсерии тесен и широк хват на з лост(машина)
Корем:
изпънати крака от вис,само че съм целия във въздуха на лоста за набирания го правя,малко ми дойде тежко,не съм привикнал към правилната техника.
Това беше за корема,че имах още малко мускулна треска от миналия път,ама направих 6 х 8-10
Вело-25мин-равномерно темпо.
Шести ден(високовъглехидратен)
1.4 Житенки+фъстъчено масло+30 гр протеин.
2.100 гр овесени ядки с 250 гр кис мляко.
3.100 гр овесеки ядки с 250 гр кис мляко+2 цели яйца
4.1 парче торта(да се надяваме,че няма да се отрази доста негативно :))) )
5.2 Сандвича(4 филийки хляб бонус с пуешко филе,маслини и извара)
6.100 гр бадем.
7.Тренировка(рамо+крака+20 мин вело)
8.200 гр Пил пържола+салата зеле.+цял грейпфрут+цял портокал(реших да хапна плодове,да подсиля малко имунната система,че покрай този грип и диетата,почвам да се разболявам нещо... )
9.извара с маслини преди лягане.
Тренировка:
Раменни преса с лост пред гърди от стоеж 4 х 10
Разтваряне с дъмбели в страни 3 х 8
задно рамо 4 х 12-14
вертолет 4 х 10
Крака:
Клек 6 х 12-14
Прасец 3 х 15
20 мин Вело...
Това е за днес...утре ще кача снимки,имам развитие особено в коремната част и каточили съм поизсушил и изпънал кожата...
След едноседмично отсъствие от форума(поради причината,че не ми оставяше време да си попълвам ежедневно дневника) ще кача няколко снимки.
Като за начало тази седмица премина в 5 силови тренировки и отделно 3 пъти кардио (на гладно сутрин интервално тичане) и 1 път велоергометър в залата,разбира се без да прекъсвам диетата.Единствената промяна бе в зареждащия ден,който от 6-ти,преместих на 4 ти,просто защото усетих,че тялото ми се изтощава прекалено много и ще загубя ММ.Храненето беше на ниво,тренировките,интензивността също.Спад в силата не усещам особен,по скоро загуба на издръжливост.
Основна наблягах на корема,като добавих някои нови упражнения,които стресираха коремните мускули - дори в момента ме болят :))).
След 2 седмици нвд резултати:
Сила-константа
Издръжливост-на минус
Килограми: 87
Мерки:
Бицепс-0.5 см по-малко,което не знам дали се дължи на диетата или по - скоро на по - кофти напомпване,преди меренето.
Талия - 3 см по -малко
Бедро - 1.5см по -малко
Гръб-константа
Прасец-нарастнал е с 0.5 см,което ме радва,тъй като ми е изоставаща група.
Врат - спаднал с 0.5 см :)
предмишница-константа
А сега малко снимков материал:
http://picbg.net/img.php?file=9213a6bcf04ec764.jpg
http://picbg.net/img.php?file=1205e233fe80af5d.jpg
http://picbg.net/img.php?file=f2c4a3ce9a4150a6.jpg
http://picbg.net/img.php?file=89da49b4b216ff3c.jpg
http://picbg.net/img.php?file=800ccbb4b63354b0.jpg
Мнението беше редактирано от jotabg на 13.02.08 12:38.
Не си писал от доста време,как върви програмата?Интересен ти е дневника,продължи го.
Радвам се,че сам възбдудил нечий интерес;прекратих попълването на дневника,поради липса на внимание и отчасти,поради липса на време:) Сега съм по-свободен и ще си попълвам ежедневно дневника,но не гарантирам супер подробност и точност.
Вече стана общо взето месец от началото на цикъла,хранителните добаки са на привършване,а аз преминах по-скоро към РБД в последната седмица,тъй като придобих една така да се каже “куха визия”,загубих от към плъност,за сила и енергия няма да коментарам,но все пак това е ефектът от 4 пъти седмично кардио на гладно(тичане интервално) и 4 пъти силови тренировки и то без стероиди...
Пред последната седмица преминах по-скоро на РБД и си възвърнах мотивацията,огромен скок откъм енергия,сила и издръжливост.Също реших да експериментирам с нова програма:
Намалих кардиото - само 3 пъти седмично,увеличих приема на Бцаа,а със силовите тренировки се получава доста интересно.Тренирам общо взето 3-4 пъти седмично цялото тяло,като редувам упражненията с по 1 серия и по 7-8 повторения.Примерно: Набирания—>Кофички тесен хват—->кофички широк хват—->Повдигане крака от вис—->Мъртва тяга—Трицепс-Бицепс.Нещо от сорта,доста странно,но реших да пробвам и този вариант.За момента съм доволен от този начин на тренировка-напълно изтощен след нея,чувствам се,че не просто съм се напомпал,както обикновено,а съм извършил една “спартанска тренировка” хаха..
За резултатите:
Доста съм васкуларен,просто навсякъде вени-по трапеца,прасеца,раменете,дори оп гърдите..(на корема все още не излизат :( )
Общо взето този месец си скъсах корема от тренировки-всеки път различни упражнения,различни тежести,абе пълен стрес.Плочките ми станаха доста по-дебели и масивни.Много се радвам,че прасците ми видимо порастнаха.
Ръцете на размери са общо взети същите,но изглеждат доста по-огромни,заради релефа;Бедрата ми се поизчистиха,но същевременно съм ги развил доста(дори имах проблем с намирането на дънки хД ).
Ще кача снимки тези дни.Като цяло съм супер доволен от цикъла,придобих цялостно една по атлетична визия :).
При кардиото,просто нямам умора,чувствам се лек и чист :)
Интересното е,че на килограми нямам фрапираща разлика 86-86,5 съм г/д.Казват ми дори,че съм бил “порастнал на размери”,но това е мисля визуална измама,въпреки ,че кой знае(този креатин етил естер на Аксис е просто уникален).
Мнението беше редактирано от jotabg на 03.03.08 20:47.
От днес,вече съм първа смяна на у-ще,което доста ми пречи да си правя сутри на гладно кардиото.Тичах в най-голямата жега и просто целия блувнах в пот.Купих си едни адски удобни адидаски рънинг серия,с които просто не усещам умора в глезените,тъй като съм плоскостъп(в лека форма),но имам проблеми с продължително тичане,ходене и такива (който е така,знае за какво говоря).Имам добавки за още 6-7 дни,след което смятам да продължа с една комплексна добавка,която ми подариа леля ми (фармацевт) на Сервие,съдържаща Омега мастни киселини,Л карнитин,Хром и някви минерали.Доста се замислям дали да комбинирам с клен*******(знам,че е забранено,за което се извинявам),тъй като слушам,че е сравнително ефективен,а и е не е скъп,тъй като я закъсах от към финансови средства и имам пари за едно протеинче или бцаа само..
Ето една по-нова снимка от няколко дни е,ще кача утре най-вероятно още..:
http://picbg.net/img.php?file=53c7e609ab868983.JPG
Jota,
чак сега видях последния ти пост. Кажи ако не е тайна кой е продукта на Сервие, че аз имам много близки приятели които са rep-ове там :)
казано от vlade на 11.03.08, 09:15:
Jota,
чак сега видях последния ти пост. Кажи ако не е тайна кой е продукта на Сервие, че аз имам много близки приятели които са rep-ове там :)
Извинявай,объркал съм продукта.Не е на сервие,а на Актавис и се нарича Trio Fit(омега 3,л карнитин,мултивитамин,зелен чай,хром и мултивитамини)
Мнението беше редактирано от jotabg на 15.03.08 18:00.
Здравейте!
Започвам нов цикъл - изчистване на излишните мазнини,запазване и оформяне на изградената мускулна маса :)
Добавки: Lipo 6x,Animal Pak,Efx Kre-Alkalyn,Syntha 6,Amino Liquid(течни аминок. на немска фирма) и малко останал Л-карнитин.
Размери: 1,87-8,93кг.
Няма да ми е напълно подробен дневника,по-скоро ще наблегна върху ефекта от добавките и режима,който ще бъде РБД.
Тренироки: 4 пъти фитнес(съответно Гърди кардио(пътека),Рамо плюс Крака,Гръб кардио(пътека),Ръце и 2 пъти Боксов чувал плюс коремни преси и различни упражнения за коремната и цялостна мускулатура.
Ще смесвам аеробни и неаеробни методи на трениране и кардио активност.
Белтъчени- набавям ги , основно от Морски,храни(Скариди,риби и т.н),Ядки,Извара,Хр добавки и пил.месо , но по - рядко.
Доста зеленчуци,Извара.
Въглехидрати,фибри-овесени ядки,пълн.хляб.
Ненасит.Мазнини-зехтин,ядки.
Продължителност около 45-60 дни.
Не съм привърженик вече на диети тип НВД,просто ми е в пъти по-лесно да си поддържам РБД и то напълно стриктно,за по-дълго време(дори 8-10 месеца в годината).Освен това РБД - то при мен работи напълно ефективно и по този начин избягвам тази нервност,присъща на НВД,кето диетите и тн.Имам и други задължения университет,работа и т.н. и едно НВД,особено в комбинация с други изнервящи фактори ми действа убийствено на душевното равновесие.:)))
Ще допълвам дневника и със снимков материал .Надявам се,че ще бъда полезен за някого.
Мнението беше редактирано от jotabg на 17.01.09 14:12.
Първа тренировка :
Супер прилив на енергия и фокус.Тренировката беше доста по - интензивна от предишните.Не усещам “Crash” :)
Друго не мога да кажа като за първи път.
Храна днес - Синта 1 доза,1 Доза амино,90 гр овес ядки,150 гр Риба,Домати 4 броя,Пил хапки(200гр) със зеленчуци,Салата(домати краставици и зехтин),50 гр суров бадем.
Втора тренировка:
Бицепс трицепс-20 мин кардио
Липото е добре като прилив на енергия,дори повече от очакваното.Кре-алкалинът се усеща леко откъм сила.Имах леки смущения със съня , тъй като пих липото около 3-4 часа преди сън(не го правете с добавки от този род).Възстановяването е на ниво.
Хранене: зеленчуци,овесени ядки с вода,риба,1 плод,протеин с прясно мляко(без лактоза),4 яйца(2 жълтъка) , пак риба с домати,50 гр бадем(около обяд)
sorry za off-a/
Какво е това мляко без лактоза ? От къде го купуваш ? Гледам че живееш в бг нали така.
Днес:8
25 мин интервално тичане(пътека),Рамо,Крака(клекове 6 серии).
Хранене : 2 филии пълн хляб,шунка,моцарела,Варени картофи,пилешко филе,0.5л кола лайт,Свинско филе със зеленчуци,Извара.
Tonu
Млякото е Laktosefrei и го купувам от Германия,Берлин.Тук съм студент.В България и аз не съм виждал,но това тук е едно много тъмно на цвят и не особено приятно на вкус,няма много общо с мляко хаха.
Така значи имаше го в Real(доста скъпо около 2.3-4 евро),но вече се отказах от това мляко,нещо пак се подувам,задържам вода и не се чувствам добре.Малко се поразрових и изкочи нещо интересно за този тип мляко ,че чрез специфични процеси лактозата е разпадната до Galaktase и Dextrose.Незнам..без повече прясно мляко(с вода ще го заместя),не ми влияе добре.
Днес: Добра загрявка,35 мин боксов чувал(на рундове,анаеробно се получава),корем,стречинг.
Хранене:
Протеин,Овес ядки 80 гр с вода и малко мед,Риба с малко картоф. пюре,салата зеленчуци,4 белтъка 1 жълтък,риба(консерва),извара(ужасна някаква немска).Отделно 2 дози течни амино,1 път Синта 6 и др.добавки.
Нещо мисля,че съм на границата на претренирането(проблеми със съня,нервност)..може и да е от липото или от анимал-а.Не успявам успешно да се възстановя дори и с гореспоменатите добавки(началото) , прекалено много тренирам.Ще почина определно тези дни.
Мнението беше редактирано от jotabg на 20.01.09 17:27.
днес : почивен ден.
2 дози течни амино,1 синта,анимал пак и др.,домати,краставици,моцарела,телешки салам(доста качествен),250 гр риба,1 филия пълн хляб с извара,80 гр бадем(суров,без сол).Продължавам да имам неспокоен сън .. странно пия 3 от 4 капсули максимална доза липо и то 7-8 часа пред сън.Може би е заради лекото претрениране.Дано днес като почивен ден ми се отрази по-добре и тази вечер е спокойна...то стана доста късничко всъщност.Лека вечер и на другите будни и до утре.
22.01.09
Тренировка : Гърди с 3 км пътека с интензивно темпо.
храна : не съм доволен...2 пъти картофи на фуран , пил. шницел , наденички , ананас , орех(суров), 300 гр риба,краставици,домати,моцарела.
Вече спя по-спокойно.Силата ми се покачва от тренировка на тренировка , издръжливостта също.
Петък - почивка . Хранене с повече компл. въглехидрати.Вечерта-солидна консумация на алкохол ...недоспиване...доза протеин и аминокиселини.
Събота- ден след препиване,но с тренировка за гръб,която не беше особено успешна.Хранене: цял ананас,1 грейпфрут ,пилешки филенца с картофено пюре,протеин 2 дози(синта) , 150 гр риба.Вечерта отново алкохол,но в граници.. и някаде около 3-4-5 сутринта порция дюнер(300 гр месо пилешко,4 вида салатки и сос ... не е толкова зле откъм хранителни стойности).сън до 15-16 следобед днес,преди заспиване доза Синта 6 , изпускане на 2 храненя днес през деня...изобщо неприятен Weekend.Не мисля да го повтарям скоро време.Тренировки днес : около 20 -25 мин кардио , храненето - основно ядки,75% шоколад какао, шунка с пълн хляб и извара , 120 гр херинга.
Не съм доволен от себе си последните 2 дни,но тъй като веднъж на 2-3 месеца има такива Български партита..няма как да изпусна.Поне си прекарах добре :)
Ето малко снимков материал от преди няколко секунди:
1. [URL=http://img514.imageshack.us/my.php?image=25011lu4.jpg][IMG]http://img514.imageshack.us/img514/7167/25011lu4.th.jpg[/IMG][/URL]
2. [URL=http://img514.imageshack.us/my.php?image=25012mb2.jpg][IMG]http://img514.imageshack.us/img514/5043/25012mb2.th.jpg[/IMG][/URL]
Очаквам критики,коментари и т.н. :] Ще направя и на краката тези дни.Много съм доволен от нещата , нещо дори пораствам на размери.
Здрасти Йота,
супер си на снимките,имаш очевиден прогрес от предишни снимки които си поствал.От към качество на мускула и релеф си екстра ,ма я даи малко инфо за самите тренировки-упражнения ,серии,кг и т.н.
успех
Първо-Здрасти на всички.Искам да се извиням,че така на няколко пъти рязко преустановявам воденето на дневника,а също така и участието във форумните дискусии.Не съм активен в писането,но с интерес следя как се развива цялостно изданието и прочитам от време на време някоя ползотворна статия :).Това се получава , поради липса на време и ангажираност..работа,учене,сесия и т.н.
Сега по темата.Започвам отново пролетно-лятно изчистване :)
Години - 20
Ръст -1.87
Кг - 88-9
Диета : РБД.
Хр.Добавки. - Л карнитин 2,5 гр дневно,Л-аргинин 2г,Green Tea Extract,CLA 3гр,Kre-alkalyn,BCAA Weider 10-15табл.,On 100% whey (5lbs) 2-3 дози дневно,Vitaminen Complex,Anabolix Extreme All around liver(взимам го профилактично,не че съм правил стероиден цикъл,просто 2 пъти годишно изпозлвам такива суплементи и силни антиоксиданти,защото се притеснявам,че съм постоянно на високо белтъчен режим,протеин,аминокиселини и.. натоварване на органите.На креатина и витамините правя паузи разбира се.Chrysin 1.5гр(искам да опитам тази добавка “Кризин”,въпреки че по чуждестранните форуми има доста противоречиви мнения,особено относно оралната му форма,каквато и аз ползвам :D).С активността и усвояването основно , доколкото разбрах , а също и проучвания освен върху мишки,които доказват ефекта му,не намерих.
Трениравки:
3 пъти Фитнес(през ден)
1 Ден Бокс(чувал)
2 Пъти интервално кардио по пресечен терен(стръмни участици и спускане)
Взех си и един пулсомер,че ми е интересно как ми се движи пулсът-около 155-160 при тичане :).
Хранене: Пилешко със зехтин , Ядки доста , Риба , Плодове(Ананас,грейпфрут,зелена ябълка),Зеленчуци,Извара,пълн. хляб по 1 филийка сутрин вместо овесени ядки в някои дни.Никакво прясно мляко,всичко с вода.Ще кача и снимков материал.
Тренировк:
1.Гърди-Редувам веднъж хор.лежанка и веднъж хор. дъмбел,сменям също винаги началното упражнение(хор.лег,горни гърди било то с дъмбел или лежанка,долна гърди,кофички 1-2 загряващи серии и след това 1-2 с тежест, по крос оувър,флайс с дъмбел и на машина,но по-рядко... общо взето въртя постоянно реда на изпълняване на упражненията.Без значение дали чистя или не си правя всички базови упражнения-лежанка,клек,тяга с умерени килограми по 10-12 повторения)
2.Ръце-винаги тренирам бицепс и трицепс заедно-1 упр. бицепс,последвано от 1 за трицепс-Френско,кофички тесен хват,кабел на скрипец са ми любимите за трицепс като ги въртя и тях също,добавям понякога кик бек.Бицепс-скотово сгъване от стоеж/седеж,чукчета с дъмбели.
3.Гръб-Основното ми упражнение е набирания пред гърди с тежест,последвано от мечка Т-щанга, долен скрипец,хиперекстензии,мъртва тяга,широко гребане с дъмбели от наклон.По тежки серии правя 8-10 повторения,3 серии.
4.Крака-Основно клек,много ефикасно упражнение,натоварва адски мн мускули и висок калориен разход,също така е едно от упражненията водещо до повишен раст.хормон.
Тренирам с кратки почивки до 1 минута.Като цяло се стремя да нямам два силно изразени и контрастни периода на маса и релеф.Търся целогодишен баланс,със сравнително нисък боди фат,за да нямам драстични проблеми в теглото ежесезонно.Това изисква целогодишен режим-пролет и лято- НВД-РБД,есен-зима - РБД-ВВД,но без крайности :).Не изключвам кардио тренировките никога ,не ме толкова повишеният кортизол в периода за маса,като се поддържам с режим и хр.добавки :))).Изключително съм възхитен от Интервалните Тренировки,доста изследвания показват значително увеличение в нивата на раст.хормон,което лично изпитвам върху себе си от доста време.Тренировките ми започват с 8-10мин кардио с не висок пулс,стречинг и тогава тежести.Завършвам винаги със стречинг също.От време на време някой масаж за отпускане и релакс.Привърженик съм на свободните тежести,не обичам много изолиращите машини,а по-скоро движения,които включват повече мускули.Постоянно чета за натуралните методи за повишаване на нивата на раст.хормон и въвеждам доста от тях в храненето и тренировките си.
По-здрави
Мнението беше редактирано от jotabg на 07.05.09 17:14.