л-карнитин

12.03.08
18:41

Така значи аз съм на 15 години след 1 месец 16 много отдавна тренирах футбол преди 2-3 години тренирах и 3 год гребане но от както спрях да тренирам и се заседях пред компютъра качих доста килограми а преди бях слаб (смисъл нормално не хърба) та висок съм 170 см и тежа 88 кг.. ето тук е проблема .. искам да стопя бързичко излишните килца а нещо ме домързява да бягам та да попитам за л карнитина понеже мога да ползвам домашен фитнес който вклzючва гладиатор дъмбели крив лост лежанка .. дали е възможно за около 3 месеца да смъкна 20 килограма или колкото ми е нужно да се преведа в приличен вид до лятото .
Относно л - карнитина въпроса ми е има ли такъв страничен ефект че като спреш да го взимаш и си отслабнал може да се получи така че да качиш повече килограми от колкото преди да си го взимал смисъл някакво възпаление или нз .. понеже така ми казаха виждам че тук сте запознати и реших да попитам

Благодаря !

12.03.08
19:30

Л-карнитина е хранителна добавка, тоест ако нямаш правилен хранителен режим няма да има ефект. Без кардио абсурд да свалиш толкова килограми, пък и с кардио също. Първо да свалиш толкова килограми за такъв кратък период е нездравословно, второ доста трудно, да не кажа непостижимо.
Съветите от мен са:
1. Добър хранителен режим, (разрови се из саита има много полезна информация)
2. 4-5 пъти седмично по половин час кардио (бягане, колело, каквото те кара да се потиш здраво)
3. Сън, даваи на тялото ти необходимото време за да си почива мин. 8 часа сън.
4. Ако ще правиш мускулни трнировки, не бързаи да се наливаш с протеин итн, на такава възраст си и стажа ти е такъв че не ти е необходимо.

А конкретно за карнитина, не съм чувал за странични ефекти, само диария ако прекалиш с него. А ефекта Ио-ио се получава именно от бързо отслабване, и ако се отпуснеш много след като си постигнал желания резултат.

12.03.08
19:59

карнитина нема странични ефекти освен ако не прекалиш прекалено много с него тои е хранителна добавка а те не вредът освен ако производителя не е сожил друго вътре ако искаш просто да свалиш кг и немаш претенции за някав мускол и здраве е възможно да свалиш 20кг за 2 месеца но после ще си ги върнеш за 1 такаче наи важно хранителен режим както е в горния пост кардио 3 мах 4 пати седмицата силови тренировки 3-4-5 зависи кав ти е плата за кардиото ти казвам 3-4 пати щото си начинаещ и няма да издаржиш повече само професионалистите тренират по 5-6 пати кардио в седмицата някой и по повече

12.03.08
20:29

3 месеца са си кажи-речи 100 дена, 20 кила за 100 дена е средно кило на 5 дена, тоест нещо напълно редовно. С правилно хранене и качествена тренировка можеш да ги изгориш със сигурност. Кой знае каква физика за тазгодишния плаж няма да стане, защото подобно на повечето начинаещи късно си се сетил, но за догодина може и да се класираш при старание и постоянство (да, дори през есента и зимата когато не се ходи по потник, но е важно да се тренира по принцип). Иначе килата ще ги свалиш без проблем, само трябва да почетеш по въпроса как точно става това.

12.03.08
20:31

По темата :

1. ‘бързо’ и ‘отслабване’ по принцип трябва да са взаимноизключващи се понятия.
2. Л-Карнитина е безполезен ако не правиш кардио и не спазваш диета.
3. Можеш да правиш упражнения вкъщи, но като цяло няма да минеш само с това - ставай от компа, разхождай се на ден поне 1-2 часа, кардио всеки ден, силова тренировка + диета и резултатите няма да закъснеят. Като цяло увеличи активноста си през деня и намали храната.
4. Принципно, такива ‘’до лятото трябва да съм в приличен вид’’ и т.н. е грешно мислене. През цялата година трябва да си така както искаш да си за лятото. Не става да не спортуваш и да ядеш пици и шоколади постоянно и след това за два месеца да искаш да си мистър Олимпия. Сори, трябва да се трудиш през цялата година и вобще принципно постоянно ако искаш да излгеждаш добре и да поддържаш форма. А това не е толкова трудно иска се - спорт, фитнес, кардио, добро хранене и т.н., не говорим за вманиачаване - просто спорта като цяло трябва да стане част от ежедневието ти.. какво е да отделиш час/два на ден за спорт.. не е много нали?
5. Какви странични ефекти има Л-Карнитина можеш да прочетеш във статяна на изданието.

HeartCore

Откога пък с потене се отслабва..

12.03.08
21:12

Благодаря на всички за отговорите и саветите ,та значи да не пия л-карнитин ???

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1