Размисли и страсти относно гърди..

12.03.08
17:22

Замислям се от скоро да направя някои драстични промени в тренировката за гърди, които незнам как ще се отразят и бих искал да се допитам до вашето мнение.Смятам да изключа лостовете изцяло за известен период от време и да ги тренирам само с дъмбели.Второ смятам да спра всички видео на равния лег и да правя само горен и долен..Целта ми ще е маса в гърдите.Как мислите, дали ще има ефект от замислените промени?

Темата беше редактирана от RedWalker на 12.03.08 19:07.

ТЮ

12.03.08
17:26

Според мен можеш да оставиш лоста, но равния лег не, по добре махни долния и сложи кофи с тежест :) и според мен става перфектна тренировка за гърди

Горен лег - дъмбели
Равен лег - дъмбели
Кофи - тежест
Долен флайс/горен флайс
направо идеална програма, но това си е мое мнение

12.03.08
17:28

Мда, долния лег ще го правя по-рядко.Кофичките ги усещам по-добре..ама се чудя за равния лег.

ТЮ

12.03.08
17:36

Аз лично само няколко пъти съм правил долен лег и мисля, че кофичките с тежест са си дъ ултимейт упражнението за долни гърди, а равния лег, мисля, че си е най-базовото упражнение за гърди и не си струва да се изпуска, а другото което ми хрумна беше някаква изчанчена работа, от рода на
Горен лег с лост с тесен хват, и лакти далеч от тялото
Горен лег с дъмбели
6 серии кофи и флайс, а друг вариант е 3 серии кофи, три серии долен лег и флайс, но не мисля , че е удачен, това в по предишното мнение ми се струва най добрия вариант, но изчакай и други мнения

12.03.08
17:42

Според мен мини известно време само на дъмбели, дават неподозирано много на гърдите! За долни гърди давай на кофи.

12.03.08
17:58

Аз тренирам от известно време гърдите само с кофички за гърди с тежест и наклонена лежанка с дъмбели и съм доволен. Правя обаче много сетове и за двете упражнения  - примерно по 4-5 сета зависи от тежеста и повторенията, това ми позволява да тренирам с максимални тежести на тия две упражнения и съответно дава резултати.

Мнението беше редактирано от Alkorin на 12.03.08 17:58.

12.03.08
19:09

@Алкорин
И аз мисля нещо подобно.Ще съсредоточа силите на горен лег и на кофички, а от време на време и долен лег.. и като последно ще вкарвам тежък флайс или ще започвам с него, за да вкарам малко разнообразие.А доколкото разбирам ти също си спрял равния лег.Как ти се отрази тази промяна?

12.03.08
20:31

казано от Alkorin на 12.03.08, 17:58:

Аз тренирам от известно време гърдите само с кофички за гърди с тежест и наклонена лежанка с дъмбели и съм доволен. Правя обаче много сетове и за двете упражнения  - примерно по 4-5 сета зависи от тежеста и повторенията, това ми позволява да тренирам с максимални тежести на тия две упражнения и съответно дава резултати.

Прилича ми на метода Хеви Дюти :)
Все пак най-важното е човек да разбере кое му действа най-добре. На мен за растеж на гърдите ми дадоха доста силен тласък лицевите упори.

А това с изключването на лоста от тренировката е доста добра идея и смятам, че би дала добри резултати за равномерното развитие на гърдите и силата в тях де ;-)

Мнението беше редактирано от Martinakiss на 12.03.08 20:32.

12.03.08
20:57

RedWalker, препоръчвам ти да пробваш една тренировка само с лицеви опори - различни вариации на упражнението. Когато исках да акцентирам върху тях приложих този тренировка и имаше положителен ефект.

Изключването на лоста за известно време е добро решение, ще стимулираш мусколните влакна по друг начин, но това не трябва да продължава дълго, тренировката с дъмбели ще намали напреженито върху трицепса и рамото и ще ти се развие добре средната и сраничната част на гърдите, мое лично мнение е , че почти задължителен е и флайсът(8-12 повторения). Даже Аз в последните няколко тренировки използвам методът на предварителната умора, като правя флайсът първи в трен. ми за гърди и за сега съм доста доволен, използвам го защото трицепсът и предното ми рамо са доста развити в сръвнение с гърдите и помагат повече отколко е нужно на гърдите.....

П.С Методът Хеви-Дюти се базира на 1-2 серии до отказа, а не в 4-5!

13.03.08
12:33

казано от Николай Маринов на 13.03.08, 11:49:

Изключването на лоста за известно време е добро решение, ще стимулираш мусколните влакна по друг начин, но това не трябва да продължава дълго, тренировката с дъмбели ще намали напреженито върху трицепса и рамото и ще ти се развие добре средната и сраничната част на гърдите, мое лично мнение е , че почти задължителен е и флайсът(8-12 повторения). Даже Аз в последните няколко тренировки използвам методът на предварителната умора, като правя флайсът първи в трен. ми за гърди и за сега съм доста доволен, използвам го защото трицепсът и предното ми рамо са доста развити в сръвнение с гърдите и помагат повече отколко е нужно на гърдите.....

П.С Методът Хеви-Дюти се базира на 1-2 серии до отказа, а не в 4-5!

Само искам да внеса една корекция, че рамото участва повече, следователно се товари повече именно изпълнявайки лега с дъмбели.

Ммм тва за рамото май няма да се съглася :) , немаго да се аргоментирам точно и не съм 100% сигурен, че участва по-малко при дъмбелите, но от това което съм чел(тонове списания и книги) и от трен. опит си мисля, че е по-малко натоварването, но пак с една вратичка, че може и да греша, дай някъкав пост или обяснение, ако може да намериш.

13.03.08
13:41

Не мога да се аргументирам с препратки. И аз изхождам от опита си - мускулите на рамото като стабилизатори при тласкането на дъмбели работят повече отколкото при тласкането на лост. С лост упражнението е по-фискирано следователно работата на раменните мускули намалява. Но няма смисъл да задълбаваме “спора”, че спамим темата на човека, за което се извинявам!

Да... мисля, че и колегата ще те посаветва, че правилното за теб, ще го откриеш сам, като видиш кое, как и защо действа при теб най-добре :)  Успех!

13.03.08
14:58

казано от RedWalker на 12.03.08, 19:09:

@Алкорин
И аз мисля нещо подобно.Ще съсредоточа силите на горен лег и на кофички, а от време на време и долен лег.. и като последно ще вкарвам тежък флайс или ще започвам с него, за да вкарам малко разнообразие.А доколкото разбирам ти също си спрял равния лег.Как ти се отрази тази промяна?

Промяната се отрази добре - гърдите се уплътниха и станаха по - твърди, от целенасочената работа с тежки дъмбели и много сетове се наля маса в горната част на гърдите. Кофичките са по трудни от вдигането от лег и дават по - добри резултати от него, но вдигането от лег си остава базово за мен упражнение което отново ще върна в програмата когато стигна плато при кофичките.
Ака трябва да те посъветвам нещо, то е изхвърли всички излишни упражнения и тренирай гърдите с две упражнения с големи тежести и много сетове като си почиваш дълго - това дава резултати.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1