Правилно ли съм разбрал?

11.03.08
18:44

Привет на всички.Пускам темата в този раздел, макар да питам и за хрането, защото нещата са неразривно свързани.И така...
Висок съм 183 и съм 63 кг., а съм на 22 години.Започнах да тренирам (3пъти седмично)с цел да кача маса.Поразрових се из форума и от това което прочетох си направих следните изводи, които искам да питам дали са правилни:
1.И  гейнърът и протеинът са за покачване на маса, но с гейнъра се качва мазно, а с протеина- мускулна маса.
2.Правилно ли е да се приеме, че при употребата на гейнър се качва повече и по-бързо маса, отколкото с протеина?
3.Ако да, означава ли че за хора с бърз метоболизъм (какъвто е и моят) като за начало е по-подходящ гейнъра, за да се натрупа “материал”, който да орелефя по-нататък? Питам защото имам много големи трудности с натрупването на маса и се чудя кой начин е най-удачен? Знам, че храненето наред с тренировките е много важно,но искам и някакви хранителни добавки, защото в моя случай съм се убедил, че няма как да стане без тях.
Що се отнася до храненето това е примерният ми режим, който не съм го смятал по калории, белтъчини и.тн. Ако има таблица за препоръчителните дневни дози за прием на тези хранителни вещества за хора, които искат да качат маса моля дайте линк или ги напишете.
10ч. -кисело мляко с вафли/кифла или нещо подобно
12:30ч-обяд, ям в студентски стол една порция като се стремя да има картофи или ориз
14ч-тренировка
16ч-кисело мляко или риба тон
19ч-вечеря, нещо от стола
22ч-яйца/ мляко/ риба
Рибата и яйцата не ги ям всеки ден в точно определено хранене, защото ми омръзва.
Не винаги успявам да ям по 6 пъти, най-често по 5, но не по-малко от 4 пъти в зависимост от това дали имам лекции или  някаква работа.
Като за начало голямата ми цел е повишавне на теглото,  поне 75 кг.Знам че се изисква време и постоянство, но кое е
по-рационално да избера като за начало. Гейнър или протеин ???
Моля посъветвайте ме за храненето и добавките, за да тръгна в правилната посока.Благодаря предварително на всички, които ще вземат мнение по въпроса :)

12.03.08
07:23

За качване на маса най-лесно е с креатин и гейнър. Едната доза от протеина го вземай след тренировка. Сега за диетата ти: Закуската ти е прекалено малка. Включи няколко яйца и овесени ядки. Преди лягане пробвай с нискомаслена извара.

12.03.08
10:54

В храната ти има твърде малко въглехидрати, без които няма как да качиш.Във всяко хранене трябва да има достатъчно количество сложни въглехидрати, месо и зеленчуци, приемай и поне 4л вода на ден. Наситените мазнини също са важна част от това, което се опитваш да правиш, но трябва да са в умерени дози, за да не стават свинщини. Вземи си и един гейнер, като допълнителен източник на калории, пий го сутрин и след тренировка, а също така имай търпение, защото не става за месец.

12.03.08
12:32

Оk. Като казваш, че въглехидратите са ми малко можеш ли да ми кажеш колко е дневната доза за прием на въглехидрати, белтъци и мазнини и какво количество максимално може да се приема на едно хранене, за да се усвои пълноценно от организма?

JO

13.03.08
09:26

Моят съвет е да ходиш на стол по-честичко. Само 2 пъти на ден е малко. Ако не, взимай си от стола за вкъщи :) Също така набивай повечко уебец  :lol:

13.03.08
16:39

Отново ще помоля ако някой може да ми каже колко е дневната доза за прием на въглехидрати, белтъци и мазнини и какво количество максимално може да се приема на едно хранене, за да се усвои пълноценно от организма? Така ще ми е по-лесно да си съставя правилен хранителен режим.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1