При взимане на кръв не тренирайте.

16.03.08
15:40

Ако ви взимат кръв не тренирайте за ръце, щото стават страшни хематоми. Личен опит:-)

16.03.08
16:59

1-во какво е хематом :)
2-ро на мене винаги ми взимат от върха на пръста (просто пред мене са взимали от сгъвката на ръката и е цвъкало кръв от вената и сам се ужасил) така че  при мене какво може да стане :)

Нормално е ако ти вземат кръв от вената да не тренираш после. И сам човек би се сетил. Особено ако ти спукат някоя вена...

Хематом: ограничено, локално натрупване на кръв в определен орган, тъкан или телесно пространство.

- от puls.bg.

Два пъти съм тренирал след взимане на кръв, но приблизително след 8 часа. Нямаше сериозни деформации, но не можех да разгъвам ръката напълно в лакътя. Не е препоръчително наистина.

16.03.08
17:53

Вероятно има предвид получаването на подкожен кръвоизлив и съсирек след вземане кръв от вена.Получава се някаква бучка от съсирена кръв,подуване на местото,болезненост и възпаление докато се разнесе и премине.Разумно е да не се тренира 1-2 дни.

Зависи кой ти взима кръв.
Преди няколко месеца ходих в професионална частна лаборатория.
Шашнах се.
Аз съм бая едър човек, верно, мазен съм, но като посбутам предмишницата, вената не е ни малка, ни невидима...
Взе ми лявата мисля че беше ръка. Дамата набучи иглата. И после почна. Навътре. Надолу. Въртя. Бучи. Поне 20 пъти вероятно и повече. Взе да се изпотява. Накрая аз не издържах и ме напуши смях - то от един момент като ти отлюпи цялата кожа и спираш и убождане да усещаш. Със сигурност набучи всичко, даже по няколко пъти, само не и вената директно.
Тя се притесни изкара иглата, пое си дъх и каза “дайте другата ръка”.
Фрас, и вкара иглата от първия път.
Не спрях да тренирам.
Имах здрав хематом на лявата ръка, където ме “пришива”. И почти никакви следи на дясната откъдето ми взе кръв - изчезнаха за отрицателно време.
Тъй че хематомът зависи от майсторството на вълшебника.
А иначе вената е гъвкава мускулатура. Тя затваря дупката веднага и ако всичко е наред, и с напрежение кръвта не трябва да излезе през бързо зарастващата дупка.
Но, тъй като няма как да сте сигурни в майсторлъка докато не стане нещо, най - добре си дайте малко почивка.

казано от D3BEP на 17.03.08, 00:07:

Зависи кой ти взима кръв.
Преди няколко месеца ходих в професионална частна лаборатория.
Шашнах се.
Аз съм бая едър човек, верно, мазен съм, но като посбутам предмишницата, вената не е ни малка, ни невидима...
Взе ми лявата мисля че беше ръка. Дамата набучи иглата. И после почна. Навътре. Надолу. Въртя. Бучи. Поне 20 пъти вероятно и повече. Взе да се изпотява. Накрая аз не издържах и ме напуши смях - то от един момент като ти отлюпи цялата кожа и спираш и убождане да усещаш. Със сигурност набучи всичко, даже по няколко пъти, само не и вената директно.
Тя се притесни изкара иглата, пое си дъх и каза “дайте другата ръка”.
Фрас, и вкара иглата от първия път.
Не спрях да тренирам.
Имах здрав хематом на лявата ръка, където ме “пришива”. И почти никакви следи на дясната откъдето ми взе кръв - изчезнаха за отрицателно време.
Тъй че хематомът зависи от майсторството на вълшебника.
А иначе вената е гъвкава мускулатура. Тя затваря дупката веднага и ако всичко е наред, и с напрежение кръвта не трябва да излезе през бързо зарастващата дупка.
Но, тъй като няма как да сте сигурни в майсторлъка докато не стане нещо, най - добре си дайте малко почивка.

Хаха горкият :D и пак като казваш, че си се смял :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1