Тема 5: Какво се е променило от тогава до днес?

17.03.08
15:56

Здравейте отново и от мен!
Предпоалгам, че може би ще дублирам някоя тема. Не съм сигурен. Ако е така - кажете и веднага я променям. Дълго мислих с какво да заинтригувам всички във форума. И реших да направим една разходка назад във времето и да съпоставим миналото с настоящето!
Та - много години минаха от началото. Кое начало ли - началото на популяризирането на спорта. Севга вече има много теории, много треньори, още повече спортуващи. Много зали, много е модерно да се тренира.
Но както всяко нещо, така и този спорт си е имал началото. Тихото начало... когато малко се е занело, когато се е експериментирало, когато всички са се учили само и единствено от своите грешки.
Сега вече има много фирми, произвеждащи спорти уреди, продукти за хранене, препарати, стероиди. Сега това вече е цяла машина за правене на пари, за създаване на професионални спортисти, както и за привличане на нови любители. Една машина, която работи безотказно. Вече е модерно да посещаваме салоните за фитнес, да се борим с наднормено тегло... и т.н.
Но какво се е променило и дали е променено? Дали новите уреди са направили спорта по-нов и по-хубав. Дали едновремешните зали, пълни само и единствено с правени уреди и щанги не са създали по-качествени спортисти? Дали сегашните качествени протеини, витамини и т.н. създават по-здрави и качествени тела.
Същността на темата ми - какво мислите се е променило от златните времена на спорта - 60, 70, 80- те години. Към добро или лошо. Смятате ли, че това канализиране и модернизиране на спорта е градивно? Или сега просто е модеро да сме с хубави тела, независимо от усилията и качеството?
Предполагам за някои от младите ни приятели ще е трудно да коментират тези времена, защото няма да са добре запознати с имена, като Л.Скот, Лий Хейни, Ст. Рийвс... Но мисля, че могат да преценят сегашното състояние на спорта!
Очаквам ви!

17.03.08
13:18

Чел съм статии където се тренира със свободна тежест,имам предвид без сегашните машини където можеш да слагаш безобразно много килограми.По принцип лично аз използвам от новите уреди поради здравословни проблеми.Предпочитам свободните тежести.Вярно е че на машините се слагат повече килограми и се работи по-лесно,с по-малък риск от травми,но личното ми мнение едновремешните зали са по качествени.Не е имало хранителни добавки,пък ако е имало малко се е знаело за тях.Отностно това дали е модерно да сме с хубави тела мнението ми е че всеки иска да има хубаво тяло,но докато го постигне това се превръща в начин на живот.Нормално е човек да се кефи на красива физика,особено като знае с какъв труд и лишения я е постигнал.

17.03.08
13:19

Всичко се е променило! Но за добро или лошо няма как да върнеш времето.
1. Храната - днес най-лесно се намират полуфабрикати. Почти на всичко се слагат консерванти и минава някаква обработка. Може би да се храниш качествено днес е по-скъпо от едно време.
2. Заетоста - След навлизането на компютрите не знам вече дали някой може да каже, че има свободно време :-) Изискванията и в работа и в ежедневието са много, но виж само колко са колите по улиците и сравни с преди 50 години. /естествено това повлиява методите и начините на възстановяване/
3. Хората - конкуренцията е по-голяма, вкусовете са все по-различни, явно се цени все по-голямата маса
  4. Медикаментите - не само в спорта, а по принцип използването на медикаменти
5 Стреса - не знам дали в миналото е имало толкова голям стрес и толкова малко време за сън за средностатистическия човек.

Но така или иначе мисля, че промените имат и добри страни ;-)

17.03.08
14:53

Ами машините и всякакви нововъведения са навлязли - тежките тренировки се практикуват от малко хора, нещо като табу са.
Свободните тежести и на тях не се обръща много внимание с изключение на лежанката и може би на бицепсовото сгъване.
Малко хора имат куража и мъжеството да правят най - тежките и най - ефективните упражнения като тягата и кляканията, предпочитат да ги заменят с екстензии за гърба и лег преси, вместо да правят набирания правят вертикален скрипец и др.
Общо взето това е - навремето са тренирали тежко и са знаели че това дава резултати, сега се тренира по всякакви начини повечето от които не дават резултати.
Хубавото е че сега информацията е много и ако умееш да отбираш можеш да си намериш без особенни трудности каквото те интересува за всеки аспект на тренировките, храненето и др.

21.03.08
18:08

То сега е най-модерно да имаш гърди и бицепс,вече все по-малко хора акцентират на моите любими мускулни групи,а именно - гръб,трапец,рамо,крака

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1