Имам сериозна травма и ми трябва съвет.

18.03.08
12:05

Миналата година претърпях много тежка катастрофа, в която си счупих вратът. Наложи се да ме оперират и ми сложиха титаниева пластина с 4 винта, завити в 5-ти и 6-ти прешлен на вратът. :(
Искам да питам по-специално за някакви упражнения за рамо, защото ми е неудобно да си навеждам главата напред. Мога, но ме боли.
И не само за това. Имам си щанга и лежанка в нас. Дъмбели, леки и непрофесионални, но дъмбели ...  Какво бихте ми препоръчали да правя?
Благодаря предварително.
ПП. На 21 години съм. Имам известен опит във фитнеса. В последните няколко години не съм се занимавал усилено, а по-скоро от време на време.

Темата беше редактирана от Milen Geshev на 18.03.08 12:08.

Ами... Ако ти кажа “не тренирай” ще ме послушаш ли?
Всяко упражнение за рамо, а и за други групи може да те накара даже неволево да си напрегнеш вратните прешлени...

Контузията ти е много сериозна и аз бих минал през рехабилитатор.
Иначе разтваряне с дъмбели и повдигане с дъмбели са твоите упражнения. Там по - можеш да неутрализираш врата.
Ако почнеш да тренираш само с леко. Няма непрофесионални, няма женски дъмбели.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 18.03.08 14:28.

18.03.08
15:15

Ми добре де. Чувствам се добре и мисля, че мога да си блъскам. Те прешлените няма как да се разместят, защото са заковани и завинтени с много материали. Имам и карбоново пръстенче със специално костно брашно (зараства по-бързо от обикновенна кост), между тези два прешлена.
А рехабилитатор ...пффф, къде да ги търся тея?  Ако  някой има някаква идея, нека ми каже! Ще бъда много благодарен.
ПП. Одеве ходих до един фитнес да разпитам. Оставих си номера и ми казаха, че някакъв интруктор ще ме потърси и ще се видим да поговорим. Имам желание, а пък и друго не ми остава. Освен да спортувам, за да си заздравя тялото ... Иначе ще трябва да умирам. Пфф ебал съм ги и пластини и всичко! На пук искам да стана голямо копеле сега!

казано от Milen Geshev на 18.03.08, 15:15:

Чувствам се добре и мисля, че мога да си блъскам. Те прешлените няма как да се разместят, защото са заковани и завинтени с много материали.

Звучиш оптимистично... Щом си здраво закован :)
Майтапа настрана, според мен изчакай поне да те “разковат”.

Търсенето започни от интернет, с ключови думички рехабилитатор и кинезитерапевт.
Сигурен съм, че и личният лекар може да те насочи.
Такива специалисти има и във всеки почивен дом/санаториум, а защо не и в някои СПА центрове.

Ако ще почваш, както ти казах - с гиричките.
“Голямо копеле” не вързай да ставаш.
Най - малкото възстановяването на кости и стави минава през хормони, които се отчитат като “катаболни”.
А голямото копеле иска анаболни.

18.03.08
15:42

Най - малкото възстановяването на кости и стави минава през хормони, които се отчитат като “катаболни”.
Какво ще рече “катаболни” ?
И другото е, че мен няма да ме разковат ... Оставам си с пластината за винаги.
На 18-ти август 2007 катастрофирах, а на 28-ми ноември ме оперираха, вече са минали почти 4 месеца от операцията. И хирурга ми каза, че мога да спортуувам. Но първо исках да се допитам, до повече хора за съвет и мисля, че това е идеалното място.
ПП. Искам и ще направя всичко възможно да си върна тялото, което имах преди 3-4 години ... Преди да започна да се занимавам и да поемам всякакъв тип боклуци. Всичко това е зад гърба ми и мисля, че платих достатъчно висока цена, за да разбера колко съм грешал. И да не повтарям грешките си повече.
ППП. Анаболи не смятам да взимам!

Мнението беше редактирано от Milen Geshev на 18.03.08 15:51.

Катаболни са хормони, които разграждат в мускулната клетка и произвеждат там енергия.
Обратното действие на тези, които ти трябват за да растеш.
Не ти говоря за прием на стероиди, а за нормален организмов цикъл. За да растеш, трябва да доминират анаболни, не катаболни процеси.
Но именно катаболни хормони - да кажем кортикостероиди - възстановяват кости и стави.

20.03.08
19:47

Най-доброто което може да направиш е да си търсиш човек с медицинско образование, който е професионалист в областта. Нещо от рода на рехабилитатор, физиотерапевт или ортопед-травматолог може да ти помогне.

Не си рискувай здравето с неукост.

20.03.08
23:48

Аз за това питам.
Ако можете да ме насочите, ще е супер ... Към конкретен човек.
Благодаря отново.

21.03.08
11:30

казано от Milen Geshev на 20.03.08, 23:48:

Аз за това питам.
Ако можете да ме насочите, ще е супер ... Към конкретен човек.
Благодаря отново.

Кажи поне от кой град си.

И се разтърси в минали теми. Имало е десетки препоръки към ортопеди и травматолози и конкретни клиники...

Успех ти желая.

Мнението беше редактирано от tpd на 21.03.08 11:31.

21.03.08
12:06

А да бе верно, от София съм.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1