13.02.07
16:00
Здравейте! Чета редовно форума и не мога да реша проблема с килограмите. На 39г съм, 1.60 висока и тежа 75 кг. Ходя на фитнес три пъти семично по час и половина като тренирам по програма на един от най-добрите инструктури в града. Вземам от месец и Л карнитин. Много малко се храня, а като увелича малко храната започвам да качвам килограми, за сваляне не може и да става дума. Непрекъснато чета във форума, че трябва да се яде три пъти с две междинни закуски, а като се замисля - аз ако се храня така това означава да напълнея страшно много. Можете ли да ми дадете примерно дневно меню с грамажи за отслабване или дневен режим? Благодаря!
Е като чете, осмисля ли? Напиши си менюто. Опиши си тренировките, какво и колко правиш (тежестите също). Грубо сметнато (фактор 1.375) са ти необходими 2000 калории, за да подържаш сегашното си тегло. Намялш ги най-много с 500, даже 300. Прави кардио сутрин на гладно. за диета пробвай НВД. Пий много вода, поне 3,5 литра!
Треноровката ми започва с 10мин на пътечка, след това имам 50мин упражнения за горна и долна част които редувам. Тежестите са малки, а повторенията по 25. Имам също и упражнения за корем. Завършвам с 30мин пътечка. Много обичам плодове и май там ми е грешката и затова ми е трудно да спазвам НВ диета, защото на втория ден ми е много слабо и имам нужда от поне един плод. Правилно ли съм разбрала, че трябва да приемам 1500калории за да намаля теглото.
1500 са минумума. Плодовете са доста калорючни и съдъжат захари, особено бананите. Тези 25 повторения с малки тежести... Не знам кой те тренира, но това са много повторения. Увеличи тежеста, намали повторенията. Прави клек и тяга. Нищо, че ти изглеждат мъжки. На НВД се преминава плавно. Като за начло изключи ориза, картофите, мюслито и ограничи плоовете до минимум. До 2 плода на ден не е проблем, около тренировка например. Яж млечни продукти, месо, риба, яйца, зеленчици. Ако много ти се ядат плодове яж грейпфрути, или боровинки, малини. Бананите ги забрави.
закуска:
200 гр. кис. мляко
100 гр.ягоди / боровинки / малини/ може и овесени ядки, но не и мюсли!
2-ра закуска:
2 варени яйца
50 гр. сирене
2-3 листа маруля
обяд:
300гр. риба на скара / пилешки гърди 7 телешко
250гр. салата
следобедна закуска:
200гр. кис. мляко с ядки (с ядките внимавай, понеже са доста калорични)
19ч. вечеря:
200гр. варено пиле / телешко месо
200гр. салата
Това са около 1500-1600 калории. Менюто е примерно. Можеш да включваш телешко, свинско, като следиш калориите. Избягвай солта и пакетираните храни. Ако ти е трудно за закуска хапвай хляб Бонус със сирне или крема сирене, но не и топени сирена. Не яж маргарин и олио. Салатите ги прави със зехтин.
Кардиото е най-добре да се прави сутрин на гладно. Ако имаш възможност купи си въженце и скачай и в къщи. Скачането на въже е много добро кардио - подобравя малко стойката и прибира корема.
Благодаря за менюто! Колко време трябва да скачам на въже и тези три тренировки на седмица достатъчни ли са? Какво мислиш за Л карнитина или да вземам фет бърнър вместо него?
В Тази тема: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=215911 е засегнато скачането на въже. Фитнес три пъти седмично е напълно достатъчно. Тренира се най-често през ден. Да речем понеделник, сряда и петък имаш фитнес. Вторник, четвъртък и събота правиш кардио (тичане, колело, въженце). Неделя почивен ден. От добавки не разбирам много. Против тях съм. Правилното хранене и правилната тернировка са ти 99% от работата. Пак казвам пий много вода, помага за от слабването.
13.02.07
18:44
Прави кардио след силова тренировка! Тогава, както и рано сутрин се горят директно мазнини, защото гликогена в мускулите се е изчерпал.
Не знам какъв е тоя най-добър инструктор, ама ако си мисли, че жените трябва да тренират с 1,5 кг гирички е в голяма грешка. Прави винаги около 12-15 повторения - а краката по повече - с максимална тежест. Клек, напади и тяга са перфектни упражнения за долната част на тялото. Успех.
Упражненията за крака ги правя с 25кг по 25 повторения, а за горна част на уреди с 10-15 кг за гърди и гръб, с по 4кг мъртва тяга по 25 повторения и с 3кг за рамо и бицепс. А може ли малко повече да напи6ете за водата. Благодаря!
13.02.07
19:11
Ами пий повече вода, е сега не да се наливаш да ти излезе през ушите, ама поне 2 литра на ден, да не кажа три... :wink: С тея машини за горна част...няма голям смисъл според мен. :wink:
[quote author=“jorko”]Упражненията за крака ги правя с 25кг по 25 повторения, а за горна част на уреди с 10-15 кг за гърди и гръб, с по 4кг мъртва тяга по 25 повторения и с 3кг за рамо и бицепс. А може ли малко повече да напи6ете за водата. Благодаря!
Каква е тая мъртва тяга с 4 килограма? Това не е възможно. Ето това е мъртвя тяга http://www.bb-team.org/exercise/000161.php . Нея няма как да я изпълняваш с по-малко от 20 килограма (лоста) а и то няма смисъл. Сигурно бъркаш тягата и гребането с дъмбел... На теб сумо мъртва тяга ще ти се птрази добре (мечтата an всяка жена стегнато седалище). Избери такава тежест, че да можеш да правиш 10 повторения тяга максимум.
18.03.08
17:24
помогнете ми да отслабна след месец ставам на 18 а изглеждамужасно пробвала съм какво ли не има нелоаргометър приемала съм и добавки н овсичко отива по дяволите избивам нервите в ядене на сладко сонвен проблем ми е :sick:ве4е съм супер отчаяна нямям приятели истински писна ми от подигравки затова че съм 10 кг над нормата ако прочетете профила ми ще ви стане ясно за какво става на въпрос
Мнението беше редактирано от izmu4ena du6a на 19.03.08 13:09.