27.12.04
18:22
Здравейте :)
интересувам се каква е разликата между яйчния и суроватъчния протеин, дали може да се пият в комбинация и как, и колко да пия за да кача малко маса, но максимално чисто.
тежа 95 кг и съм висок 1.90, имам сериозен стаж около година. целта ми е да кача малко маса до пролетта, когато ще изчиствам. мога да отделя около 20-40 лв. на месец за протеини (примерно).
Здрасти, ще се опитам да ти обясня някои от видовете протеин за които питаш!
1) Ултрафилтриран съроватъчен Протеин - бързо усвоим с мощен анаболен ефект. Около 80 % протеин с висока биологична стойност. Има високо съдържание на глутамин, BCAA`s и аргинин. Ниско съсдържание на мазнини и лактоза. Използва се при диети за чисто качване на мискилна маса, за нама;чване на телесните мазнини. Приема се обикновено 30-45 мин преди тренировка (тук дозите които споменавам са по 30 грама - две супени лъжици с лек връх) и след това и като междинни закуски между основните хранения.
2) суроватъчен протеин от овче и козе мляко - при тежки физически натоварвания, за намаляване на телесните мазнини. приема се както при гореописаният начин. Съдържанието на натрий, калций, калий, фосфор, магнезий и хлор са леко завишени сравнение с чистата суроватка!
3) казеин - богат на глитамин и фенилаланин. Отличен избор за прием е преди лягане - разгражда се до 4-5 часа след приема му, т. нар. “бавен протеин”. Може да замести и цяла вечеря по този начин.
4)млечно-яйчен протеин - 60-90 мин преди тренировка се взима, дори се взима и със закуската заедно, бавничък е и той. Има превъзходен аминокиселинен профил, калций и фосфор, мощен анаболен и антикатаболен ефект!
Наздраве за суроватката :P
Първо супер подробен отговор ти е дал aeshna ! Само да добавя ,че 1 година стаж не е много. И ако имаш друго конкретно питане давай !
по-здрави
28.12.04
17:49
Само да добавя , че е препорачително да пиеш яйчен протеин вечер преди лягане ,иначе суроваткака - пий през целия ден. :)
успех
по-здрави
28.12.04
22:05
За човек с бърз метаболизам кат мене суроватката или млечно - яйчния ?! :)
ПоЗдРаВи!!!
И да питам на коя фирма щото отивам ва аптеката и му казвам и оня вика ок ама викам на коя фирма той вика незнам !!!
само едно не разбрах кога точно го пия в дни с и без тренировка и точните дози в дните без тренировка.