17.03.08
03:50
Здравейте. Тренирам от година горе-долу (малко прекъсване за 2 месеца през лятото). На 16 години съм, 168 висок, ~62 кг.
Тренировъчната си програма бях описал в една друга тема и ми я удобриха. Храненето ми беше проблем и му обърнах голямо внимание, за което благодаря на вас :) Та въпроса ми е, удобрявате ли идеята да вземам 1 месец протеин и аминокиселини, втория месец към тях да добавя taurin и glutamin, а третия да вземам само BSN Nitrix.
Продуктите към които съм се насочил са:
American Sports Nutrition American Whey 1360 грама за 60лв който ще ми стигне за поне 30дни
или пък
BSN Synhta-6 1320 грама за 80лв който ще ми стигне за около 14-15 тренировки (а аз имам 16 в месеца), ако го вземам по 2 пъти дневно.
NOW Foods Taurine Taurin (100 капсули/500 мг. 15.75 лв) & NOW Foods L-Glutamine (90 капсули 36.75 лв)
American Sports Nutrition Amino 2000 или American Sports Nutrition BCAA
BSN Nitrix (само в тренировъчни дни, иначе ще трябва да дам повече пари) - 180 таблетки 107.75 лв
ако препоръчате и креатин евентуално, Nutrim Creatine Monohydrate Ultra Pure (200 грама 19.49 лв)
Гласувам за American Whey,все пак е суроватъчен протеин.ГЛутамина и таурина можеш да си ги пиеш заедно с протеина и аминките(ако искаш)-всичко това ще допринесе за по-добро въстановяване.За Нитрикс-а според мен ти е рано още,изчакай някоя друга година.Креатин недей си купува български-добри варианти са на Now Foods,Optimum монохидратите.Можеш да си купиш и някакви хубави витамини. ;)
Да, комбинацията звучи приемливо, единствено може да смениш Нутрим с нещо западно.
17.03.08
04:12
Суплементите са ок, Нитрикса е най-активния продукт, но ако няма да го взимаш по предписанието, само ще си дадеш оарите на вятъра. При него трябва да се получи натрупване и видимия ефект започва след 2-3 седмица. Ако не го взимаш редовно такъв ефект няма да има. Ако искаш суплемент само за тренировъчните дни, твоя продукт е НО-Кплоуд. Той няма нужда от зареждане, ефекта му е непосредствен.
Glutamine си вземи на прах. По-евтин е а при 10гр на ден, няма опасност да се разминеш много с дозата.
Креатин не си взимай български. Като примерен продукт ще ти предложа Micocreatine на Interactive. Ефекта му е същия като този на Оптимум, който винаги ми е бил бенчмарк.
П.С. Сега гледам че го нямат качен 4фитнес и утре ще им се обадя да го прибавят.
Ето го продукта :http://www.interactivenutrition.com/products/creatine.php
Мнението беше редактирано от Валентин Иванов на 17.03.08 04:14.
17.03.08
16:02
Извинявам се на Дилян че си задавам въпроса в неговата тема обаче аз съм горе долу на неговата възраст на 15 съм почти 16 и искам да попитам Валентин дали има някоя по хард добавка на БСН от която няма да имам проблеми със здравето имам година стаж а добавката ще ми трябва за след 2-3 месеца примерно някакъв бустер или незнам и аз нещо от което няма да имам проблеми със здравето ! такаче ако мислиш че има продукт който няма да ми навреди препоръчай ми : )
Реших утре да си взема American Sports Nutrition American Whey + American Sports Nutrition Amino 2000.
Втория месец - American Sports Nutrition American Whey или Bargan Whey + Creatine за който ще разгледам утре какво има в магазина, Taurin на NOW Foods & Glutamine на Best Body Nutrition.
Третия месец - NO-Explode
Последни забележки? :)
В магазина ми казаха да пия протеина 1 час преди тренировка. Заради аминокиселините ли така? Понеже в 4fitness прочетох, че се пие веднага след тренировка и/или между храненията, се обърках и сега незнам кога да го пия.
19.03.08
19:43
Първия ми протеин беше American Whey на ASN и го запомних с това че имаше голям ефект,въпреки че храненето ми беше под всякаква критика...Безсъмнено много добър !
20.03.08
15:06
Еми с момента позвал Nitrix Ефекта му е добър макарче скоро ми свършва за съжаление... от него доста се помпах вените ми излизаха яко преди не съм бил така... също така през това реме като го взиамх ядох по-чиста храна без боклуци и свалих 3% мазнини ( съдържа и l-carnitin ) и ми се позичистиха ръцете най-вече абе доволен съм ама ако ще взимаш нитрикс по-добре си вземи голямата опаковка както каза Вальо трябва да се пие по разписание и ефекта идва чак след 2рата седмица :) пп на 16 съм и никви проблеми нямам( като странични ефекти ) (rofl) :)
Здравейте. Идва 20.04 и ще включа креатина към добавките си в момента, а те са Amino 2000 и American Whey на ASN. Креатина е Ultimate Nutrition Crea Pure. Въпроса ми е кога какво да вземам? В момента пия протеина преди (30-40мин) и след (20-30мин) тренировка.
P.S. Бройте още един глас ЗА american whey!:)
Мнението беше редактирано от Дилян на 18.04.08 21:11.