20.03.08
20:35
Здравейте,
значи четох доста теми но не можах да разбера как точно да комбинирам
следните групи антагонисти бицепс -трицепс гърди - гръб предно - задно рамо , но никаде не видях някакви примери ще сам благодарен ако ми кажете някакъв пример
Темата беше редактирана от Lachezar на 21.03.08 05:49.
Взимаш едно упражнение за примерно трицепс и го правиш после без почивка веднага правиш упражнение за бицепс това е една суперсерия, почиваш и повтаряш.
Добре за бицепс трицепс е пълно я дай например за гърди
кажи некви упражнения
казано от Lachezar на 21.03.08, 08:42:
кажи некви упражнения
Правиш серия лег и после бягаш да направиш серия чукове. Една серия полулег и 1 серия гребане с дъмбел.
Значи праим гърди и гръб в един ден
обратен лек с мъртва тяга тай ли ще стане другото
21.03.08
10:33
Може и супер серии само за гърди. Правиш лег след това флайс примерно. А тва с обратния лег и мъртвата тяга не го опитвай :)
Мнението беше редактирано от difference на 21.03.08 10:34.
добре
Сега ще ходя на даскало и ще размишлявам как мога да ги комбинирам и ще пиша да коригирате
казано от Lachezar на 21.03.08, 08:42:
кажи некви упражнения
Вдигане от лег - гребане или кофички - набиране са подходящи комбинации.
21.03.08
17:21
Вдигане от лег - гребане или кофички - набиране са подходящи комбинации.
x2
Мнението беше редактирано от difference на 21.03.08 17:22.
21.03.08
18:59
казано от Lachezar на 20.03.08, 20:35:
Здравейте,
значи четох доста теми но не можах да разбера как точно да комбинирам
следните групи антагонисти бицепс -трицепс гърди - гръб предно - задно рамо , но никаде не видях някакви примери ще сам благодарен ако ми кажете някакъв пример
Суперсериите могат да са от мускули антагонисти , а и от синергисти. Бицепс - трицепс, или бицепс - предмишница....
Преценката е на трениращия. Няма да е ползотворно, според мен, да се правят комбинации от 2 големи групи, като например гърди и гръб. Добра е комбинацията гърди - клякане. Много сполучлива за качване на маса.
В твоя случй, щом сваляш е добре да удряш синергисти, или мускули с близки движения.
Важното е да се засяга един мускул, за да се получи сваляне на мазнини и по-качествено изчистване!
Успех!
Значи ето какво измислих кажете дали удобрявате
гърди
лег - флайс
полулег - пек-дек
обратен лек - кросоувър
бицепс трицепс
тесан хват - сгъване с щанга
френско - скотово
зад врат(скрипец) - концентрично
и другите нещо не знам как да ги комбинирам кажете за тея пак другите ще ги мисля после
Мнението беше редактирано от Lachezar на 21.03.08 19:46.
казано от Lachezar на 21.03.08, 19:46:
Значи ето какво измислих кажете дали удобрявате
гърди
лег - флайс
полулег - пек-дек
обратен лек - кросоувърбицепс трицепс
тесан хват - сгъване с щанга
френско - скотово
зад врат(скрипец) - концентричнои другите нещо не знам как да ги комбинирам кажете за тея пак другите ще ги мисля после
Това с каква цел първо? свързаните серии и суперсериите си имат предназначение. Не мисли че като правиш по изчанчени тренировки ще прогресираш по - бързо, обратното е - придържай се към базовото, тея техники са за запълване на дупки.