Всеки ден на фитнес?!?

18.03.08
17:10

Здравейте! От известно време ходя всеки ден на фитнес. Искам да попитатам дали има полза от толкова често трениране, защото чувам различни мнения по въпроса. Благодаря предварително!

18.03.08
18:08

мнооооого е относително - дай повече информация за тренировки, хранене и тнт.
личното ми мнение е, че поне 1 ден почивка е необходим. то и господ на седмия ден си е почивал ;)

19.03.08
11:29

Зависи! По каква програма тренираш, какъв ти е стажа, как възтсановяваш?

19.03.08
11:36

Не - пълна глупост е, целта е да отидеш да се натовариш максимално и после да почиваш достатъчно дълго за да се възстановиш.

19.03.08
12:37

Зависи! Ако целта ти е да смъкваш 20-30 кила и не те интересува мускула, е добра идея. Ако целта е мускулна маса ... зависи от сплит-а, но както казва ФРАНКО - поне един ден почивка ;-)

19.03.08
12:47

Направи 7-8 последователни ИСТИНСКИ тренировки с ИСТИНСКИ тежести и сам ще си отговориш на въпроса. Ако можеш да  вдигаш щанги всеки ден значи или си на зоб, или не вдигаш качествено.

19.03.08
15:03

Дори на зоб е безмислено да се тренира всеки ден.

Аз съм тренирал всеки ден, даже и сега май излиза, че е така, но е 5+2 ... 5 пъти фитнес + 2 пъти друг спорт, който уж играе ролята на “отпускане от фитнеса”. Не съм на зоб, казват, че и тренирам качествено. Просто съм си научил мярката къде ми е, след няколко катастрофи по отношение на издръжливостта.

П.П. Практикувам това с липсата на каквато и да е цел за качване на мускулна маса или изгаряне на мазнини - някакъв меланж между двете по-скоро без особени конкретни амбиции.

19.03.08
20:16

Всеки може да си тренира както иска, но ако целта е максимално бърз протрес не трябва да се стъпва в залата преди да си напълно възстановен, не само същите мускулни групи но и да си възстановил нивото на енергия от последната тренировка.
В противен случай се тъпче на едно място и не може да се задминат досегашните постижения. Принципа е следния, поне този по който аз тренирам - отива се в залата тренира се тежко, после се почива и яде обилно докато не възстановиш енергията си на отлично ниво и така докато пак стигнеш същите мускулни групи, тогава когато си отишъл да ги тренираш напълно възстановен от последния път когато си ги тренирал - ти вече си по силен от предишния път и имаш възможност или да увеличиш повторенията или тежеста.

TB

21.03.08
07:58

Ако тренираш по сплит система (за мен поне) е абсурдно всеки ден!
Нервната ти система ще иде по дяволите за нула време.
Виж положението с тренировките за цялото тяло е друго.
Правилно разпределени (като обем и повторения) не представлява проблем да тренираш всеки ден.

21.03.08
16:55

Начи от личен опит знам че не е хубаво толко мноо. Просто като тренираш на МАХ след 3тия пореден ден просто не моеш да направиш ни6то освен ако не си пален “маниак” (в добрия смисъл). Според мен няма смисъл. Тури 2 дена почивка и блъскаи на МАХ ! И разбира се добро хранене!

Мнението беше редактирано от DarkMiracle на 21.03.08 16:56.

25.04.08
14:56

Аз мисял че ако правиш по 1 мускул на ден с повече натоварване ще е добре но вече зависи от въстановяването

25.04.08
21:44

Ако тренираш по един мускул на ден , става.

26.04.08
07:43

Ако тренираш по един мускул на ден , става.

Айде бе. Точно като тренираш по един мускул ти се ебава майката ако ходиш всеки ден. Преди тренирах по сплит 5 тренировки в седмицата и се чудех как да ги разгранича примерно деня за рамо от деня за гърди, защото ако натравих 3-4 упражнения рамо на другия ще ти се разкаже играта особено на полулега(и особено ако е с лост).

казано от tbby на 21.03.08, 07:58:

Ако тренираш по сплит система (за мен поне) е абсурдно всеки ден!
Нервната ти система ще иде по дяволите за нула време.
Виж положението с тренировките за цялото тяло е друго.
Правилно разпределени (като обем и повторения) не представлява проблем да тренираш всеки ден.

Е със това съм съгласен на 100%. Сега примерно тренирам цялото тяло по горе долу тая система http://www.fitbul.com/article5.htm(вече е обсъждана тука във форума) и се чувствам бомба всеки ден да тренирам(или колкото често мога). Качих кила и доста сила с нея. Така че както написа горе пича - зависи от сплита(лично мнение разбира се).

П.П.Искам да питам автора - фитнеса АБСОЛЮТНО всеки ден ли е (седем дни в седмицата)? Защото ако е друго ще ми е мнението :) ).

Мнението беше редактирано от Cherniq_Konan на 26.04.08 07:48.

26.04.08
08:59

Според мен, при всекидневни тренировки е по-добре да се прави сплит, шанса да се претренира е по-малък. Аз лично не обичам (а и не мога) да тренирам всеки ден, било то по сплит или не.

казано от Cherniq_Konan на 26.04.08, 07:43:

Точно като тренираш по един мускул ти се ебава майката ако ходиш всеки ден. Преди тренирах по сплит 5 тренировки в седмицата и се чудех как да ги разгранича примерно деня за рамо от деня за гърди, защото ако натравих 3-4 упражнения рамо на другия ще ти се разкаже играта особено на полулега(и особено ако е с лост).

Да ти имам проблема :)
1. гърди
2. Гръб
3. Крака
4. Рамене
5. Ръце
6. 
7.

казано от Cherniq_Konan на 26.04.08, 07:43:

Е със това съм съгласен на 100%. Сега примерно тренирам цялото тяло по горе долу тая система http://www.fitbul.com/article5.htm(вече е обсъждана тука във форума) и се чувствам бомба всеки ден да тренирам(или колкото често мога). Качих кила и доста сила с нея. Така че както написа горе пича - зависи от сплита(лично мнение разбира се).

Да, това е добра програма, но аз лично при тренировка на цялото тяло прегарям много по-бързо, от колкото при сплит.

26.04.08
10:56

казано от Петко К на 26.04.08, 08:59:

Да ти имам проблема :)
1. гърди
2. Гръб
3. Крака
4. Рамене
5. Ръце
6. 
7.

Да де, ама като си разделил гърдите на 2 пъти седмично и не можеш да ходиш определени дни поради една или друга причина не е чак толкова розово :) .

А за програмата, може би имам толкова напредък просто, защото не бях разнообразявам програмата от доста време. А пък и ми е доста по-добре да ми е равномерно разпределено натоварването по цялото тяло в една тренировка.

26.04.08
13:53

В залата, където тренирам в момента, има 4-5 момчета, които тренират ВСЕКИ ден. Не е имало случай да отида и да не са там. Освен това, правят доста тежки и интензивни тренировки. Тънкият момент обаче е, че си помагат с едни работи ;)

Скромното ми мнение е, че тренировки всеки ден, по натурален начин, си е чисто мускулно самоубийство. Или поне за мен...

27.04.08
20:22

Не мога да си представя как бих се възстановявал дори с 5-дневен сплит,пък какво остава за всеки ден. Но всеки е различен. Според мен няма никакъв смисъл. Дай всичко от себе си 3 дни в седмицата,или най-много 4,през останалите почивай и яж

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1