21.03.08
09:26
Колеги, тренирам от 2 месеца и вече качвам, което значи, че върша нещата както трябва (надявам се:)). В момента след тренировки имам мускулна треска само на гърдите, питам се това дали значи, че ги претендирам ? Питам се защото нямам мускулна треска след никоя друга тренировка за друга мускулна група
21.03.08
09:38
казано от radi на 21.03.08, 09:26:
Колеги, тренирам от 2 месеца и вече качвам, което значи, че върша нещата както трябва (надявам се:)). В момента след тренировки имам мускулна треска само на гърдите, питам се това дали значи, че ги претендирам ? Питам се защото нямам мускулна треска след никоя друга тренировка за друга мускулна група
Ама тй и в заглавието си написал претендирам,значи не е случайно. О_о
Ако след никоя друга тренировка нямаш такава мускулна треска,значи нещо ти куца в останалите упражнения ИЛИ има малка,много малка вероятност генетично да не си предразположен към мускулни трески.Което си е направо глупаво,така че обърни внимание на упражненията за гръб,за бицепс,за трицепс.Изпълнявай ги с максимална точност,където ти е лесно-вдигни килата,където ти е било много трудно - намали малко.Можеш да намалиш и почивките между сериите,но главна роля тук играе техниката,защото целта е да се изолира тренирания мускул.
Също го има и този момент,че някой хора тренират с повече повторения и по-малки тежести като усещат онова парене в мускула и тогава имат треска,докато други тренират кратко и с тежко и това работи за тях. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 21.03.08 09:39.
Ами то е ясно,че ги претендираш.Щом само в тях е мускулната треска.Важното е да не претендираш ръцете.Няма да имат никакъв растеж след това.
претренирам имах предвид.
Е имам и на трицепса след тренировка. Значи според вас е нормално човек да има мускулна треска след всяка тренировка ?
Само мускулна треска без други болки и травми не е проблем.Значи натоварването ти е добро.
Не съм много наясно на какво точно е симптом мускулната треска, но със сигурност не е задължителна за да може да се каже, че си се натоварил добре.И без мускулна треска натоварването ти може да е ДОСТА добро - аз лично имам мускулна треска само след първия път с дадена тренировка (миналата седмица като смених протокола по който тренирам след всяка тренировка яка 2-3 дневна мускулна треска, тая седмица след аналогични тренировки нямам грам треска). Както и от 150-200 клякания без тежест много хора биха имали мускулна треска, което далеч не значи, че са се натоварили кой знае колко качествено.
21.03.08
15:39
Mускулната треска е нормална, тогава когато не сме тренирали известно време и се връщаме в залата.. Тогава при първите си тренировки винаги я имаме, а сега при теб след като само при гърди ти се получава това ще рече най - просто, че претренираш :)
Пий два аспирина преди тренировка и си свиркай.
21.03.08
16:45
Аз имам мускулна треска след всяка тренировака. Правя умрено със средни тежести и при мен това си работи отлично. Има си растеж, оформяне :D
Мнението беше редактирано от DarkMiracle на 21.03.08 16:45.
Мускулна треска е символ на растеж. Ако Гърдите са ти в понеделник тоест първо почваш тях в началото на седмицата пак е нормално , защото имаш най-много сили и най-голяма почивка ( може и да не е така програмта ти , но така мисля :) ) . Ако имаш неравномерно хранене , спане то тогава всяка тренировка ще ти е различна :) А и щом те болят гърдите това означава , че се развиват , а те са една от най-красивите мусколни групи !
при високо натоварване на мускулите се отделя млечна киселина която е причината за мускулната треска за мен трябва да я има
ако е имало качествено трениране за претрениране не знам