Диета: проблеми след края на диетата.

21.03.08
16:36

Направих грешката да последвам диета без предварително проучване: общо взето да не ям след 6 ч, и да ям по-малко тестени и сладки изделия.

В самата диета грешка нямаше, свалях добре, но ...

Когато вече спрях диетата забелзях че много бързо качвам обратно килограми, ако ям след 6 ч.

Сега трябва да не ям след 6 ч (освен плодове/мляко)  за да си запазя килограмите.

Има ли изход от тази ситуация ? Защото вече нямам нужда от диетата, но дори при еднодневно ‘грешно’ хранене се забелзязва бързото качване на килограми. Трябва ли изобщо вече да не ям след 6 ч ?

Има ли начин да се нормализира хранителния ми режим ?

21.03.08
18:29

Първо, не можеш от един ден повече ядене да качваш килограми! Второ, ключа към повече ядене и запазване на килограми или отслабване е спорта и кардиото!

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 21.03.08 18:30.

21.03.08
19:11

казано от Crazy_With_Razor на 21.03.08, 18:29:

Първо, не можеш от един ден повече ядене да качваш килограми! Второ, ключа към повече ядене и запазване на килограми или отслабване е спорта и кардиото!

Хм , за първото не може, ама може, нямах предвид килограми като брой килогарами, а видимо качване на мазнини около кръста и по бедрата.

А за кардио съм редовен в дните когато не ходя на фитнес по прицнип ходя да бягам, вече свикнах и навъртам по 20 обиколки , а си взех и колан . Така става, ама е гадно като гледам другите как си хапват спокойно към 9 часа и не пълнеят, аз малко да хапна нещо различно от плодове/зеленчуци/мляко и веднага го качвам. А преди тая диета не бях така.

ГП

21.03.08
23:08

Дам гадна работа пич.Ти за колко време колко килограма свали иии дръстично ли започна диетата.Защото ако изведниж спреш да се храниш нормално ... тялото се стресира сваля и после при първа възможност си възстановява старите форми и килограми .... не разбирам мн мн ама така съм чел.За “изход от тази ситуация” трябва някой по-компетентен да попиташ.И аз не знам как се прекъсва дитетата с точност.Знам че всичко става много бавно и постепенно ...
Успех!!!

21.03.08
23:18

казано от NetGh0st на 21.03.08, 19:11:

казано от Crazy_With_Razor на 21.03.08, 18:29:

Хм , за първото не може, ама може, нямах предвид килограми като брой килогарами, а видимо качване на мазнини около кръста и по бедрата.

Да, а аз съм зъбната фея.

22.03.08
05:56

казано от Crazy_With_Razor на 21.03.08, 23:18:

Добре бе човек, защо не ми вярваш ? Каква е моята сметка да ви лъжа ? Кво печеля от това ? Не съм търсил форуми и пускал темата с цел да се правя на интересен, а с надеждата някой да е имал подобен проблем и да знае нещо по въпроса.

22.03.08
07:38

Получава се така,защото след НВД трябва да минеш на РБР,а не от следващия ден да си +1500 кал.
След 6 ч. яж само бълтъчини.

22.03.08
08:22

казано от NetGh0st на 22.03.08, 05:56:

казано от Crazy_With_Razor на 21.03.08, 23:18:

Добре бе човек, защо не ми вярваш ? Каква е моята сметка да ви лъжа ? Кво печеля от това ? Не съм търсил форуми и пускал темата с цел да се правя на интересен, а с надеждата някой да е имал подобен проблем и да знае нещо по въпроса.

Защото за да си личи видимо качване на мазнини по бедрата и/или кръста или където и да било другаде това трябва да са поне 1-2 качени кг., а доста силно се съмнявам за една вечер да си ял 7000 или 14 000 ккал. отгоре на това което ядеш!? Плюс 20, 30, 50, 100, 200 или 500 ккал. на това което ядеш, няма да ги видиш веднага на другия ден като мазнини по теб ( e освен ако не си злоупотребявал с ккал. в повече в продължение на две-три седмици и нагоре ). ;-)

22.03.08
10:25

казано от Финдо на 22.03.08, 07:38:

Получава се така,защото след НВД трябва да минеш на РБР,а не от следващия ден да си +1500 кал.

Благодаря, но ще те моля да поразясниш НВД и РБР.

А с Хитман (по аватара ;) ) просто имаме различни представи за видими мазнини, аз не понасям такива особено около кръста. Факт е обаче че наистина качвам ако ям след 6 ч, а ако не ям след 6, дори и боклуци да съм ял преди това- банички , чипсове , вафлички ( повярвайте ми пробвал съм), освен ако наистина не прекаля не качвам мазнини.

22.03.08
10:52

Ти може да качваш ама не става за една вечер. ;-)

22.03.08
11:41

казано от NetGh0st на 22.03.08, 10:25:

казано от Финдо на 22.03.08, 07:38:

Благодаря, но ще те моля да поразясниш НВД и РБР.

А с Хитман (по аватара ;) ) просто имаме различни представи за видими мазнини, аз не понасям такива особено около кръста. Факт е обаче че наистина качвам ако ям след 6 ч, а ако не ям след 6, дори и боклуци да съм ял преди това- банички , чипсове , вафлички ( повярвайте ми пробвал съм), освен ако наистина не прекаля не качвам мазнини.

Какви са тея глупости да не ядеш след 6 ч. ? Това е един от най-големите тормози върху организма. И как реши, че точно след 6 ч. качваш повече, яж си след 6 и нямаш проблем, стига да не ядеж въглехидрати. Не знам кой ви казва тези глупости да не ядеж след определен час, представи си, че е лято и след 6 не ядеж и лягаш в 1-2, тогава оставаш без храна за 7-8 часа, което си е 1/3 от денонощието, как искаш после да не качваш мазнини, като тялото е в постоянен стрес и си пази мазнините точно за тези критични часове, в които само губиш мускули, а не мазнини!

Един съвет - Яж през 2-3 часа, но избягвай въглехидратите след 7, а през деня най-добре без никакви прости въглехидрати, освен след тренировка.

22.03.08
13:41

Трябва да се яде нонстоп ако тренираш, правилото е или ядеш или спиш :)

22.03.08
15:04

казано от Hvanatema на 22.03.08, 11:41:

Какви са тея глупости да не ядеш след 6 ч. ? Това е един от най-големите тормози върху организма. И как реши, че точно след 6 ч. качваш повече, яж си след 6 и нямаш проблем, стига да не ядеж въглехидрати. Не знам кой ви казва тези глупости да не ядеж след определен час, представи си, че е лято и след 6 не ядеж и лягаш в 1-2, тогава оставаш без храна за 7-8 часа, което си е 1/3 от денонощието, как искаш после да не качваш мазнини, като тялото е в постоянен стрес и си пази мазнините точно за тези критични часове, в които само губиш мускули, а не мазнини!

Един съвет - Яж през 2-3 часа, но избягвай въглехидратите след 7, а през деня най-добре без никакви прости въглехидрати, освен след тренировка.

Благодаря за мението, а глупостите за след 6 ч че качвам повече съм  ги научил от опит след края на диетата.

Междувременно се консултирах с диетолог, на когото обаче не знам дали да имам доверие. Неговото мнение е или да си кача килограмите които съм свалил и така щяло да се спре повишеното качване след този час или да си карам така - след 6 ч само плодове/зеленчуци/мляко или чисто пилешко месо.

MR

06.04.08
16:56

Вероятно просто си ядеш пак толкова до 6 с ра3ликата, че ядеш и после и качваш. А дали е било правилно да ядеш само до 6? Опитаи да испуснеш 1 ядене до 6 и яж после, да не е лепи от калорична гледна точка.

06.04.08
19:36

Аз да не ям след шест, значи да умра от глад. Баш след шест почвам стабилното ядене :) И като свалях навремето, пак беше така. Последно ядах към 12- 1 вечерта, малко преди лягане.

06.04.08
20:55

Талията може да ти расте така бързо ако ядеш солено а килограмите варират с +2 през дните ,заради водната задръжка и количеството въглехидрати които са поети. А иначе и аз ям много след 6 часа понеже през другата част от деня не ми остава много време ...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1