Хранителния ми режим - критики

23.03.08
09:59

7.00 – 2 пилешки пържоли  2 банана 2 филии с мед и масло и 2 яйца
7.30 – овесени ядки с мляко
10.00 –  2 сандвича с кренвирш и ядки
12.30 – некви ядки с  1 кисело мляко
14.00 – 2 пилешки пържоли  с ориз или картофи и 1 кисило мляко
15.30 – тренировка
17.00 - Креатестон и 2 филии с мед и масло и 2 белтъка
19.00 -  2 пилешки пържоли  с ориз или картофи и 1 кисило мляко
21.00 - 1 пилешка пържола с  2 филии с мед и масло и прясно мляко
23.00 – Извара
Еми това е кажете ако греша някъде какво да добавя и какво да махна. Мерси предварително

23.03.08
10:11

Овесените ядки и млякото некак си не се връзват след такава закуска, пък и само 30мин. след нея. :roll:

AN

23.03.08
11:28

Съгласен съм с Crazy_With_Razor. Мен ако питаш това второто ядене напрао го махни тоест в 7:00 яж 2 пилешки пържоли, овесени ядки с мляко и 2 яйца...В 10:00 прибави някой плод ябълка,портокал, а ядките ги остави за следващото ядене... А след тренировка тоя хляб въобще го махни в смисъл че по добре изяж един банан и лъжица мед + тия 2 белтъка ако искаш ама меда и банана тялото ти ше ги усвои мноо по добре след трен отколкото тоя хляб, тъй като са бързи въглехидрати и тялото има нужда точно от такива след трен. А сеа като гледам още най- добре двата белтъка след тренировка ги махни и ги яж преди лягане с изварата тялото има по голяма нужда от тях тогава, аз поне така правя. И още нещо с основните ядения слагаи някаква салатка - зеле, че е най-евтина например.Това си е лично мое мнение (тъй като последните 4 месеца съм на подобна диета) така че приемам възражения и критики.  :)

AN

23.03.08
11:51

Ама и аз съм един - я кажи на колко си години и какви килограми си, че зехме пак да се изказваме неподготвени :)

23.03.08
12:01

Кг, ръст, години ?
Иначе на мен личо не ми харесват тия сандвичи с кренвирши.. От най-различни неща съм чувал, че ги правят, но не и от месо .. Може би хубавите ( по-скъпите ) кренвирши са по-добре, но ако ги взимаш от някоя бутка за бързо хранене до даскаото не са такива—> гаранция :)

23.03.08
16:38

Ми значи на 18 години съм 1.80 висок 68 кг и 1 година опит в залата

NA

23.03.08
18:23

Едва ли ще можеш да я издържиш.....за тия килограми толкова ядения...

23.03.08
20:18

Мисля, че е ПРЕКАЛЕНО много за твоите килограми.. Пробвал ли си дали можеш да изяждаш по толкова ?

AN

24.03.08
11:06

Верно че ще ти е много ама не чак толкова виж какви корекций съм ти предложил по-горе и ако не те мързи сложи някви грамажи на тия пържоли и другите работи.
7.00/7:30 – 100гр. овесени ядки с к. мляко + 2 яйца цели
10.00 – 2 сандвича с кренвирш + плодове (тук явно си на даскало)
12.30 – некви ядки с 1 кисело мляко      (тук явно си на даскало)
14.00 – 150 гр пилешки пържоли с ориз + салата
15.30 – тренировка
17.00 - Креатестон и 1 банан с 50 гр. мед
18.00 - 150 гр пилешка пържола с картофи + салата
21.00 - 1 пилешка пържола с 2 филии с мед и масло и прясно мляко (ти си бърз метаболизъм като мен така че тва ядене можеш да не променяш)
23.00 – Извара +  2 белтъка
Давам ти просто идея - виж пробваи ако ти допадат храните ти си човека. :) Моята диета е нещо подобно и смятам че за тия килограми които си подобен режим ще ти отрази доста добре. Ориза по - добре го яж на обяд че тия картофи ще ти тежат, че гледам 1:30 след ядене тренираш пък и са бавни въглехидрати идеални за вечеря.

Мнението беше редактирано от Andick на 24.03.08 11:06.

27.03.08
07:12

казано от Player на 23.03.08, 09:59:

7.00 – 2 пилешки пържоли  2 банана 2 филии с мед и масло и 2 яйца
7.30 – овесени ядки с мляко
10.00 –  2 сандвича с кренвирш и ядки
12.30 – некви ядки с  1 кисело мляко
14.00 – 2 пилешки пържоли  с ориз или картофи и 1 кисило мляко
15.30 – тренировка
17.00 - Креатестон и 2 филии с мед и масло и 2 белтъка
19.00 -  2 пилешки пържоли  с ориз или картофи и 1 кисило мляко
21.00 - 1 пилешка пържола с  2 филии с мед и масло и прясно мляко
23.00 – Извара
Еми това е кажете ако греша някъде какво да добавя и какво да махна. Мерси предварително

Здравей

Ето ти и моето не експертно мнение. Тази диета ми прилича на преписана от поредното списание за фитнес. Това е диета за човек занимащ се професионално с културизъм.Не те познавам но само си те представям как нормален човек ( а ти си си нормален инъче нямаше да питаш в този форум) яде по 9 пъти на ден . Това можеш да го издържиш 1 месец хайде ако си инат макс 2 месеца.Как си представяш да пътуваш да речем с градския транспорт в 9:40 и да трябва да ядеш в 10:00 ? как си представяш да си на работа и всеки 2 часа да вадиш и да ядеш ? Как си преставяш да си излезнал вечер на кафе с приятелката си и да си изкраш от джоба пилешка пържола и да почнеш да ядеш ? Или ако си на лекции или училище по средата на лекцията да си изкараш “некви ядки с кисело млеко”. Диетата ти е постижима ако си безработен, не семеен , без гадже или жена и с ограничен социален живот и много добре финансово обезпечен  (а именно професионален състезател) .Това което бих те посаветвал е да си поставиш малко по реалистични цели демек опитай да се храниш 4 или 5 пъти с добър баланс и храна която е лесно да намериш тук и там повярвай тези дето си носят с тях кутийките с храната не са толкова много. За да си го представиш по образно ще ти дам следния пример в нормален ресторант една пилешка пържола се приготвя за 20-30 мин според в къщи пак за толкова излиза на практика че от целия ти ден ти ще прекарваш 2-3 часа от денят си в очакване да се приготви храната ти + 1-2 часа в ядене и да речем 1-2 часа тренировка ако не ме лъжат цифрите 5-6 часа от денят ти ще отиват е това може да си го позволи само професиналист. Един личен съвет не преписвайте диетите от списанията те не са за нормани хора а за професионалисти.

Поздрави

Владимир.

27.03.08
20:10

казано от Dzverbg на 27.03.08, 07:12:

Здравей

Ето ти и моето не експертно мнение. Тази диета ми прилича на преписана от поредното списание за фитнес. Това е диета за човек занимащ се професионално с културизъм.Не те познавам но само си те представям как нормален човек ( а ти си си нормален инъче нямаше да питаш в този форум) яде по 9 пъти на ден . Това можеш да го издържиш 1 месец хайде ако си инат макс 2 месеца.Как си представяш да пътуваш да речем с градския транспорт в 9:40 и да трябва да ядеш в 10:00 ? как си представяш да си на работа и всеки 2 часа да вадиш и да ядеш ? Как си преставяш да си излезнал вечер на кафе с приятелката си и да си изкраш от джоба пилешка пържола и да почнеш да ядеш ? Или ако си на лекции или училище по средата на лекцията да си изкараш “некви ядки с кисело млеко”. Диетата ти е постижима ако си безработен, не семеен , без гадже или жена и с ограничен социален живот и много добре финансово обезпечен  (а именно професионален състезател) .Това което бих те посаветвал е да си поставиш малко по реалистични цели демек опитай да се храниш 4 или 5 пъти с добър баланс и храна която е лесно да намериш тук и там повярвай тези дето си носят с тях кутийките с храната не са толкова много. За да си го представиш по образно ще ти дам следния пример в нормален ресторант една пилешка пържола се приготвя за 20-30 мин според в къщи пак за толкова излиза на практика че от целия ти ден ти ще прекарваш 2-3 часа от денят си в очакване да се приготви храната ти + 1-2 часа в ядене и да речем 1-2 часа тренировка ако не ме лъжат цифрите 5-6 часа от денят ти ще отиват е това може да си го позволи само професиналист. Един личен съвет не преписвайте диетите от списанията те не са за нормани хора а за професионалисти.

Поздрави

Владимир.

Къде видя по списанията да  препоръчват филия с мед и масло и сандвич с кренвирш щото аз несъм не съм виждал?Къде видя култорист и то професионален да яде мед и масло и кренвирши за маса.Не се излагайте бе хора, като незнаете недейте да пишете глупости.Тоя режим е от всякъде другаде но не и от списание.Защо пък да не може да направи 8-9 хранения на ден?Аз когато ставам по рано към  6:30 например до 10-11 вечерта си правя най- спокойно 8-9 хранения.И да представям си през два часа на работата да вадя и да ям.Какъв е проблема да вадиш яденето и да го консумираш между лекциите в почивките или в междучасието в училище.Не е нужно да ядеш в градския транспорт(макар че не виждам проблем и там да го правиш) когато слезнеш ще ядеш-нема цял ден да се возиш.Не виждам защо да не отделям и по 2 часа на ден да си приготвям храната(понякога отделям и повече).Винаги има начин,но за съжаление винаги има и оправдания-вие избирате от кои да сте тези които винаги се оправдават или от тези които не го правят и действат.
Не може с 4-5 ядения 2 от които с дюнер или бургер някъде попътьом и 1-2 с някакъв плод и нещо сладко де се прогресира в тоя спорт сиреч да станеш здрав.Ако беше така всички по улиците щяха да са културисти.

Иначе за режима бих махнал филиите с мед и масло,също и сандвича с кренвирш, не за друго , а защото всички колбаси в бг са доста некачествени.Комбинацията от 2 пил. пържоли и 1 кисело мляко май идва много като протеин и няма да го усвоиш то зависи и колко гр. са пържолите, ако са по 50-70 грама едната добре,но ако са по големи махни млякото или едната пържола.

Мнението беше редактирано от Aquiles на 27.03.08 20:13.

27.03.08
21:39

Здравей

Да няма в списанията мед с масло и сандвич с кренвирш просто човека е откопирал диетата от списанието и на въпросните часове като не е можел да сложи каквото пише в списанието е сложил каквото е преценил че може да яде само и само да яде по дати и часове както е било написано във въпросното списание. Никога не съм се оправдавал в моя живот нито съм търсил извинение за нещо аз не съм професионален състезател аз съм системен инжинер моята професия изисква 8-10 часа работа на ден плюс 1-2 часа четене в това което работя аз съм добър. Но да се дават съвети за “тъпчене” с излишно ядене на хора що годе нормални как да ти кажа виждал съм го много ама много пъти. Това че твоя избор е да похарчваш толкова много време за готвене хранене и тренировка е похвално пожелавам ти да имаш и професионални успехи но не всеки има вазможността да го прави както ти го правиш. За това се опитах да обесня на човека че не си струва целия тоз тормоз с ставане 6:30 и ядене през 2 часа ако няма да става про. Просто хората искат бързи резултати а, ако си тренирал по дълго сигурно си стигнал до извода че нещата не се случват толкова бързо както ни се иска. И за да постигнат тези резултати бързо са готови на какви ли не глупости. Често съм чувал следното нещо ” Един месец се тъпках като вол бих си стероиди купих си креатин , протеин и нищо не стана” еми ако никога през живота си не си влизал в зала какво да очакваш да стане ? Тялото се нуждае от време за да се промени и то от много време хайде с така наречените “помошни средства” времето намалява ама не чак толкова. Никой стероид никоя диета няма да ти смени годините прекарани в залата. Та отговарям ти къде проблема - че едно да искаш друго е да можеш. И ако си прочел внимателно и си осмислил написаното от мен ще разбереш че не съм писал глупости и не се излагам :)

Поздрави

Владимир.

28.03.08
11:36

Аз не съм състезател,камо ли професионален и нямам намерение да ставам.Любител съм и ще си остана такъв, но искам да постигам резултати, а не някой като ме види на улицата и да ми каже “вземи ходи малко на фитнес” при положение че ходя редовно от 2-3 години например-искам да има видим резултат от това което правя.За да стане това се изисква много старание и лишения и аз  съм готов на тях.Аз те разбирам и се надявам и ти да ме разбереш.

AN

28.03.08
15:57

Сеа мене ако питате и двамата сте прави просто DzverBG е вложил малко хумор в първото си писане, което ми хареса ама съм твърдо зад  Aquiles щото и аз така мисля относо успехите :) И не се впрягаите толкова - както казват в Сблъсък ” НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА” (това последното незнам защо ама много исках да го кажа) :)

29.03.08
12:06

Мерси за мненията на всички

30.03.08
22:01

Ти пък Аquiles къде прочете, че трябва да се яде по 8-9 пъти на ден? 5-6 пъти е напълно достатъчно. След като можеш да бъдеш ефективен с толкова хранения на ден, защо да правиш 2-3 повече? Ирационално е просто. А ако теб те кефи да ръбаш постоянно нещо това е отделен въпрос.

31.03.08
03:40

Аз подкрепям Аquiles, с малко повече планиране всичко си идва на мястото. Първо трябва да си заредил хладилника за няколко дни напред с качествени храни, другото е да си отбелязваш мислено кога ядеш за да знаеш горе долу кога пак ще трябва да ядеш, трето трябва да си дисциплиниран и да си ядеш яденетата когато трябва - сега естествено има случаи и то всекидневни когато не можеш да ядеш в предвиденото време точно но това изобщо не е проблем - ако един два пъти на ден отложиш яденето с 1ч -1.30ч пак резултатите са си налице, това че не можеш да ядеш непрекъснато в точните часове не е причина да за*б*ш целия хранителен режим с оправданието че не си можел, просто трябва да си по - гъвкав. Още нещо важно е да знаеш ако си навън откъде и каква що доде подходяща храна можеш да намериш за да ядеш за момента - примерно нещо от рода ако ти се наложи да изпиеш едно прясно мляко или нещо друго. Общо взето ако се стараеш и си по креативен и гъвкъв предварително си начертаеш груб план какво, откъде и горе долу по кое време да ядеш дори нещата малко да се пообъркат (неизбежно) успяваш да се справяш в рамки - както казва една английска поговорка - “ако има воля - път ще се намери”.

MR

06.04.08
13:05

Player, не мисля, че месо с мед или банани е добра комбинация, същото важи при сандвич с кренвирш и масло с мед.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1