17.03.08
18:09
Здравеите.Когато полу4а разтежение ми пропора4ват разли4ни кремове и аз ги ползвам,но въпросът ми е те само намаляват болката докато си намазан с тях ( приме4ни 4рез загряване) или имат и някакав ефект върху сухожилията и тъканите?
казано от samoten на 17.03.08, 18:09:
Здравеите.Когато полу4а разтежение ми пропора4ват разли4ни кремове и аз ги ползвам,но въпросът ми е те само намаляват болката докато си намазан с тях ( приме4ни 4рез загряване) или имат и някакав ефект върху сухожилията и тъканите?
просто намаляват болката за известно време
до голяма степен имат незначителен ефект, защото не проникват в дълбочина. Загряване - да, но нещо повече е съмнително. Друг е въпросът,ако се използват с физиотерапевтични процедури - тогава могат да проникнат в дълбочина. Пробвай хомеопатични средства, поне са безвредни.
18.03.08
20:30
Да благодаря ви.
Не знам за какви точно мазила става въпрос.Кремовете съдържащи нестероидни противовъзпалителни средства имат 3 ефекта.Премахват болката,второ подтискат възпалителната реакция.Когато тя бъде елиминирана,по-бързо настъпва възстановителният процес.Трето-понижават повишената температура в тъканите.Не знам какви точно мазила ползваш.Кремовете действат най-силно на кожата и под нея.По-дълбоко може чрез вкарване с йонофореза,тоест пуска се слаб ток във през кожата във физиотерапията.Зависи какъв е медикамента.
От практическа гледна точка мисля, че при леки травми такива мазила са ненужни. Просто се разчита на слабостта на хората да се заредят със спокойствие и търпение и като си купуват разни клемчета мислят, че кои знае какво ще им помогне.
Ообено когато не си консултиран от лекар и сам отидеш и си вземеш нещо ‘на око’.
казано от Kalin1965 на 18.03.08, 18:41:
до голяма степен имат незначителен ефект, защото не проникват в дълбочина. Загряване - да, но нещо повече е съмнително. Друг е въпросът,ако се използват с физиотерапевтични процедури - тогава могат да проникнат в дълбочина. Пробвай хомеопатични средства, поне са безвредни.
Какви хомеопатични средства имаш в предвид.