Мазилата ?

SA

17.03.08
18:09

Здравеите.Когато полу4а разтежение ми пропора4ват разли4ни кремове и аз ги ползвам,но въпросът ми е те само намаляват болката докато си намазан с тях ( приме4ни 4рез загряване) или имат и някакав ефект върху сухожилията и тъканите?

18.03.08
10:10

казано от samoten на 17.03.08, 18:09:

Здравеите.Когато полу4а разтежение ми пропора4ват разли4ни кремове и аз ги ползвам,но въпросът ми е те само намаляват болката докато си намазан с тях ( приме4ни 4рез загряване) или имат и някакав ефект върху сухожилията и тъканите?

просто намаляват болката за известно време

18.03.08
10:26

Спомагат за по-бързото възстановяване.

18.03.08
18:41

до голяма степен имат незначителен ефект, защото не проникват в дълбочина. Загряване - да, но нещо повече е съмнително. Друг е въпросът,ако се използват с физиотерапевтични процедури - тогава могат да проникнат в дълбочина. Пробвай хомеопатични средства,  поне са безвредни.

SA

18.03.08
20:30

Да благодаря ви.

18.03.08
20:55

Не знам за какви точно мазила става въпрос.Кремовете съдържащи нестероидни противовъзпалителни средства имат 3 ефекта.Премахват болката,второ подтискат възпалителната реакция.Когато тя бъде елиминирана,по-бързо настъпва възстановителният процес.Трето-понижават повишената температура в тъканите.Не знам какви точно мазила ползваш.Кремовете действат най-силно на кожата и под нея.По-дълбоко може чрез вкарване с йонофореза,тоест пуска се слаб ток във през кожата във физиотерапията.Зависи какъв е медикамента.

19.03.08
05:18

това, което е написано по-горе е напълно вярно!

20.03.08
19:44

От практическа гледна точка мисля, че при леки травми такива мазила са ненужни. Просто се разчита на слабостта на хората да се заредят със спокойствие и търпение и като си купуват разни клемчета мислят, че кои знае какво ще им помогне.

Ообено когато не си консултиран от лекар и сам отидеш и си вземеш нещо ‘на око’.

23.03.08
20:43

казано от Kalin1965 на 18.03.08, 18:41:

до голяма степен имат незначителен ефект, защото не проникват в дълбочина. Загряване - да, но нещо повече е съмнително. Друг е въпросът,ако се използват с физиотерапевтични процедури - тогава могат да проникнат в дълбочина. Пробвай хомеопатични средства,  поне са безвредни.

Какви хомеопатични средства имаш в предвид.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1