14.03.08
18:19
ем то си пише... по около 12$ на килограм излиза въпреки че като поръчаш мн неща не е толкова, макс 120-30$ като се замислиш какви проблеми може да има с митницата , ако поръчваш неща които не са забранени те нямат основание да ти правят проблеми
Вече чакам 21 дена и нещо взех да се притеснявам , а и с чистенето за лятото закъснявам . Та към тея дето са поръчвали вече имали ли сте забавяне повече от 20 дена ?
18.03.08
08:16
Аз пък се чудя да ли не е по-добре да получи доставката приятел в USA и от там да ми я прати, може и по-бързо да стигне пък и проблеми на митницата може да няма....
Аз съм чакал от седмица до 23 дни.Всеки път е различно.Иначе 7 пъти вече всичко си е наред и дано продължава така.А вие казвате ли им на тези от сайта да слагат фактура с цена до 30$,за да не се обмитява?
Да аз лично при регситрацията и след това на mail им писах да сложат една цена от 29.99$ , дано да са го направили . Само ме притеснява на адреса за доставка са пропуснали етажа ми , има си го входа и апартамент номер но етажа липсва . Не мисля че е проблем де взе пак известието го пускат в пощенстката кутия , незнам и аз вече какво да мисля . Утре отивам в митницата да питам има ли нещо за мене задържано
18.03.08
12:45
Според вас ако доставката е получи приятел в Америка и от там ми е прати дали ще се спести от пощенските разходи...
казано от target на 18.03.08, 09:12:
Да аз лично при регситрацията и след това на mail им писах да сложат една цена от 29.99$ , дано да са го направили . Само ме притеснява на адреса за доставка са пропуснали етажа ми , има си го входа и апартамент номер но етажа липсва . Не мисля че е проблем де взе пак известието го пускат в пощенстката кутия , незнам и аз вече какво да мисля . Утре отивам в митницата да питам има ли нещо за мене задържано
кво стана пристигнаха ли
Мнението беше редактирано от miro123 на 22.03.08 21:23.
казано от miro123 на 22.03.08, 21:14:
казано от target на 18.03.08, 09:12:
кво стана пристигнаха ли
Еми не вече 26 дена чакам
25.03.08
08:26
и мойта нещо я няма...вече 12ти ден :D
а стига бе направо ме изуми ..... аз вече 28 дена чакам напът съм да си проваля пролетното чистене и доста се изнервям . Даже си мисля дали някой митничар не ми пие протеина вече :(
Ааа и т’ва го има, преди време митничарче ми заяви, че хапченцата не му били интересни, но протеина .......... Та в крайна сметка вика ако не искаш да ти ги обмитявам давай протеина и бягай.
Питай те ги тези отворените митничари на какво основание ще ви обмитяват,след като пратките идват от Германия !Тоест от страна от Евросъюза!
Между другото и Bodybuilding.com изпращат за Бг вече.Поръчах си дреболийки за тест,доставиха ми ги по FedEx.Там вече може да се да се уговорите да пишат по-ниска стойност на фактурата:)
25.03.08
16:42
Не че нещо, но се замислих, дали някой митничароориентиран не е хвърлил око на тази или друга подобна тема. Толкова се тръби за шпиони и агенти на службите в родното интернет пространство. :)
@Tigra - не винаги идват от Германия.Моята пратка е директно от USA, но нямах проблеми защото е наистина съвсем скромна - един единствен продукт.
А точно бб.ком НЕ пишат по-ниска цена на декларацията, но и на тях съм им намерил цаката.
Да четат, колкото си искат.За въпросната случка ония идиот като ми заяви, че няма да ми даде протеина ми кипна обадих се, където трябва, платих си мито, но и онзи го изяде големия.
Да де логично е -той сайта си е американски ,но моите пратки винаги са били от Германия :)Досега не бях чуваал,че пращат директно то USA.Вече ще знам -мерси ;)
Аз на Бб ком не съм казвала да пишат по-малка стойност.Проблем обаче никой не ми направи;)Тя си ми беше и тестова поръчката -доскоро не ми приемаха картата!Много странно -със същата карта като поръчаме неща до адрес в USa пращаха многократно,поръчваме до адреса ни в Бг-нещат !Колко съм ги благославяла ако знаят.... :lol:
п.п.
На мен също ми е все тая кой чете и кой дебне..За себе си знам,че добавки от Бг няма да си купя!Моите приятели също .Ако трябва ще си платя и мито и пак ще ми е по-изгодно !:)
за bb.com нали от Германия идват пак ли се обмитяват пратките нали сме в евросъюза вече
Искам да попитам имам ВИзе Електрон от Прокредит дебитна карта.С нея ще мога ли да поръчам,че тамън съм в Германия и ми е поста. :)
25.03.08
19:46
казано от vatchev на 25.03.08, 19:41:
Искам да попитам имам ВИзе Електрон от Прокредит дебитна карта.С нея ще мога ли да поръчам,че тамън съм в Германия и ми е поста. :)
Би трябвало да стане. Най-вероятно обаче ще ти зададат въпрос защо поръчваш до Германия с българска карта и ще трябва да им пратиш снимка на картата си. В крайна сметка не би трябвало да има проблем. Незнам обаче как ще седи въпроса с митата и таксите ;)
25.03.08
20:35
По-скоро забрави да си поръчаш добавки от отвъд океана. Дори и най-безобидните такива падат в Германия под AMG (Arzneimittelgesetz), т.е. броят се като лекарствени средства и са забранени за внос, ако нямаш съответните рарешителни. Има малък шанс да не бъдат проверени на митницата. Но при положение,че ги проверят става наиситна дебела. Идват не само мита и данъци към цената, ами и глоби. Разрови се във форума на team-andro.com, ако искаш да прочетеш как и до адвоакти са стигали някои хора. Като цяло може да се пробваш, но аз лично не бих риксувала. Немските митничари не са като българските.
Мнението беше редактирано от Tralfamadorian на 25.03.08 20:39.
казано от Tralfamadorian на 25.03.08, 20:35:
По-скоро забрави да си поръчаш добавки от отвъд океана. Дори и най-безобидните такива падат в Германия под AMG (Arzneimittelgesetz), т.е. броят се като лекарствени средства и са забранени за внос, ако нямаш съответните рарешителни. Има малък шанс да не бъдат проверени на митницата. Но при положение,че ги проверят става наиситна дебела. Идват не само мита и данъци към цената, ами и глоби. Разрови се във форума на team-andro.com, ако искаш да прочетеш как и до адвоакти са стигали някои хора. Като цяло може да се пробваш, но аз лично не бих риксувала. Немските митничари не са като българските.
Хмм.Аз в момента съм в Берлин и съм си поръчал само един продукт от netrition , за да тествам системата.Това което си написала е доста обезпокоително.Вече 21 дни минаха и нищо не съм получил и маи с право трябва да се притеснявам.Дано не се стигне до разправии с митничари.И аз знам че в Германия лекарства не могат да се вкарват,но аз като съм пътувал минавам без проблем.Един friend и с клен мина.Незнам незнам....От друга страна ,самите хора от саита нямат изгода в такъв случеи да доставят продукти до Германия,ако знаят че няма да минат митница.Утре ше им драсна един меил да видя кво става с поръчката.
Ужас.Това не го знаех,но ме отказа от поръчките.Тъкмо се радвах,че може би ще мина тънко,но...няма как.
Жалко.
Това обаче не значи,че ако поръчам от холандски сайт ще имам същите проблеми?Нали?От там вече би трябвало да минат нещата.
Едит:сега се усетих,че често си летя с добавки в куфара... кофти работа е като цяло значи :shut:
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 25.03.08 20:57.
казано от vatchev на 25.03.08, 20:54:
Ужас.Това не го знаех,но ме отказа от поръчките.Тъкмо се радвах,че може би ще мина тънко,но...няма как.
Жалко.
Това обаче не значи,че ако поръчам от холандски сайт ще имам същите проблеми?Нали?От там вече би трябвало да минат нещата.
Ако е от bodylab24 ше минат.Аз от там поръчвам.
25.03.08
21:08
Номерът е да се поръчва от страни членки на ЕС. Там няма мита и алибали. Въпросът е дали ще сте на сметка, защото доколкото съм сравнявала цените в Европа са сходни.
Ако си носите нещата в багажа е ок. Дори и да те проверят, за лична уотреба са и толкоз. Разбира се, не е оферта да имаш 10 кила протеин :) Проблемите идват с доставката.
Друг варинат е просто да се мине на немски добавки. Те са малко по-изгодни. Ии да се чакъли за оферти в ибей.
@Vatchev има един магазин за добавки в Кьолн, близо до Ehrenstr. Собственикът е склонен да се пазари. Последно бях го навила да ми продаде 5 либри оптимум уей за 50 пари, толкова, колкото ти излиза от нета.
@AlexK като видиш какво става с поръчката ти от нетришън драсни някой ред. Интересно ми е да проследя нещата. И ако нещо се спече работата, имай предвид, че винаги имаш право да кажеш, че се отказваш от поръчката и че не е за теб. Тя си заминава обратно, а ти се набутваш само със шипинга.
казано от Tralfamadorian на 25.03.08, 21:08:
@Vatchev има един магазин за добавки в Кьолн, близо до Ehrenstr. Собственикът е склонен да се пазари. Последно бях го навила да ми продаде 5 либри оптимум уей за 50 пари, толкова, колкото ти излиза от нета.
Ауууу златна си.Мерси много.
АлексК имаш ЛС.
Мнението беше редактирано от tra^la^la на 25.03.08 21:13.
25.03.08
21:22
казано от vatchev на 25.03.08, 21:12:
Ауууу златна си.Мерси много.
:-) Няма проблем. Нали идеята е да обменяме информация. Ако си отговаряше на личните съобщения, можеше отдавна да сме я заформили тая дискусия, без да спамим по темите ;-)
26.03.08
08:50
Гледам, че има раздвижване по темата и искам да попитам дали ще се премахнат проблемите на митницата и дали ще ми излезе по-евтина доставката ако пратката от нетришън се получи от приятел в Америка и той да ми я прати.....мерси
П.С:Мисълта ми е защото на пратката няма да има бележка че е от он-лайн магазин......
Мнението беше редактирано от bobi_benetton на 26.03.08 08:52.
26.03.08
15:42
давай по стандартния начин...
М/у др. днес ми пристина едната поръчка...странното е че другата се губи ,а тя е по голяма...
26.03.08
15:57
За колко дена пристигна ....
П.С.Някои поръчвал ли е с дебитна карта обикновена(МАЕСТРО), моята е на Булбанк....или трябва да е международна ??
Мнението беше редактирано от bobi_benetton на 26.03.08 16:04.
26.03.08
16:08
Здравейте,
аз си поръчах вчера animal cuts за проба да видя дали ще доиде без проблем и ако всичко е ок да мога да пазарувам в по-големи количества занапред. Та мисълта ми е как да разбера кога ми е дошла пратката, ще получа ли известие или трябва сам да си я търся. Като се има в предвид че поръчката е само за 29 долара къде да я чакам в пощата или на митницата.
27.03.08
04:54
пращат ти известие по пощата , така че след около 10дни започни да си проверяваш пощата всеки ден , ако не дойде известие до 20тия ден се започни да я търсиш ( в пощата , в митницата и т.н. ) Моята дойде за 13-14дни , но поръчах все една след друга и 2рата се губи някъде все още ( на различен адрес и име са )
едит : всичко е наред днес си взех поръчката :)
Мнението беше редактирано от Sourcemag на 27.03.08 13:07.
28.03.08
11:03
Аз съм поръчвал към 5-6 пъти и повечето са били коя от коя по големи :D Идвали са между 7мия и 27мия ден, но сега най - малката се бави вече 23 дни и съм леко притеснен :D
29.03.08
10:11
Някои поръчвал ли е с дебитна карта обикновена(МАЕСТРО), моята е на Булбанк....или трябва да е международна ??
Картата трябва да е международна и да има CVV код. И все пак на някои банки не ги приемат.
29.03.08
13:17
А ще имам ли няккави проблеми ако поръчам с кредитна карта на сестра ми(Visa) и да ги накарам моето име да напишат на колета или ????
Ако картата е на сестра ти, пишеш нейното име. И после има поле, където да напишеш, ако имаш някакви изисквания. Принципно можеш да направиш запитване и с мейл.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 29.03.08 14:39.
29.03.08
14:46
Тоест да си направя акаунт с нейното име и в допълнителните неща да напиша, че искам да пише на пакета моето или да си е мои акаунта и там където се попълва billing address да пиша нейния...
При регистрация пишеш нейното име,нейния адрес и на този адрес ще си чакаш пратката.
29.03.08
15:34
разбрах, мерси за отговора...
01.04.08
18:24
Днес най - накрая дойде поръчката. Просто няма такова щастие :)