Кардио

24.03.08
15:17

Значи бягам понеделник, сряда и петък, по 10 обиколки на стадион(мисля че 1 обиколка е 400метра) след фитнес некаде 1 час :) Нещо да кажете добре ли е зле ли е?

24.03.08
15:40

Похвала ли очакваш? Браво! ;-)  Иначе, ако бягаш за отслабване предполагам,че знаеш,че тялото в крайна сметка привиква към натоварването! И за да не ти прозвучи ггрубо,ще ти призная, че съвсем чистосърдечно ти завиждамна издържливостта!

24.03.08
15:43

казано от Mcrady на 24.03.08, 15:17:

Значи бягам понеделник, сряда и петък, по 10 обиколки на стадион(мисля че 1 обиколка е 400метра) след фитнес некаде 1 час :) Нещо да кажете добре ли е зле ли е?

А що не бягаш и вторник, четвъртък, събота и неделя?

24.03.08
16:12

Нещо може би пропускам , но не схващам  ?
По твойта логика - сутрин, обед и вечер да бяга.

GH

24.03.08
19:32

Защо да не бяга ако цели издражливост и се занимава със спорт в които скорост и издражливост са му нужни?

24.03.08
20:09

казано от emzo на 24.03.08, 16:12:

Ако иска да сваля бързо..

24.03.08
20:38

казано от Crazy_With_Razor на 24.03.08, 20:09:

Колкото и бързо да иска да сваля като тича всеки ден няма да стане.5 пъти в седмицата е оптимален вариант.

24.03.08
21:13

Начи гледайте са 6г сам тренирал баскет :) И съм издражлив на копеле :P може да умра ма щом съм го решил тъй ще стане :) Проблема е че като спрях баскета спрях тичане  и качих в корема бедрата и газа мазно ;( и се усетих чак след 2г и са искам да го сваля :) За туй питам хората който разбират че аз ако сам трагна се оправям, както казаха по нагоре сутрин обед и вечер ще бегам и ще постигна кур :)
П.С. чак са се усетих че съм збаркал раздела :D

Мнението беше редактирано от Mcrady на 24.03.08 21:16.

26.03.08
14:26

Спираш гадната храна.Бягането е добре може да си вземеш Л-карнитин.До тук с общото мнение сега почвам с мойте глупости.След няколко седмици си намери тежест  сложи я в сак и бягай с нея да се мори повече организма така че да не може да свикне с натоварването.

26.03.08
17:00

казано от AlexK на 24.03.08, 20:38:

казано от Crazy_With_Razor на 24.03.08, 20:09:

Колкото и бързо да иска да сваля като тича всеки ден няма да стане.5 пъти в седмицата е оптимален вариант.

Колкото повече бяга толкова повече изгорени ккал., няма оптимален варианат тука.

26.03.08
17:26

Съжалявам ,но просто не мога да се съглася с теб.Виждал ли си някъде програма където трениращия тича едва ли не нон-стоп.Няма такъв филм.Получил съм някакво образования и познания в тази област от светила в този спорт и просто ти казвам че не може да тичаш “целодневно”.Тялото си има лимит,степен на привикване към дадено натоварване и няма да гориш мазнини вече,настъпват други процеси и т.н.Кутуристи могат да си позволят двуразови тренировки или сутрешен и ве4ерен крос примерно.

26.03.08
20:08

Който иска да сваля адски бързо да тича ‘’целодневно’’ - ефект ще има, то е ясно. За всекидневото тичане ми беше думата. Има смисъл от него и то голям. Колкото повече кардио през седмицата, толкова по-бързи резултати. Ето, преди две седмици бях 90кг. и само за 14 дена дропнах до 84кг. ( силова тренировка и веднага след нея HIIT кардио 30-35мин. всеки ден ), преди същия резултат съм го правил ама за два месеца с кардио 2-3 пъти на седмица. Диетата е почти една и съща, разликата с преди и сега е в повечето кардио. Ефекта е налице. Който има време за губене да се ‘лигави’ с кардио 3 пъти на седмица, аз нямам. ;-)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 26.03.08 20:21.

26.03.08
21:06

Здравейте

Да споделя и аз малко инфо. Първо да се представя :
на 28 години съм висок съм 1,81 см. Тренирам фитнес от 8 години като през тези 8 години подкожната мазнина винаги ми е била проблем просто такъв ми е метаболизма. Тази година вече сериозно реших да се оттърва от досадните подкожни мазнини. Никога не съм използвал каквито и да е хормонални препарати просто защото съм тренирал за лично удоволствие и никога не съм имал големи амбиции. Може би поради факта че тренирам вече доста години имам някой добри резултати в силата при тегло 96кг на 29.12.2007 имах следните постижения лег - единица на 160кг , тяга единица на 230 , клек единица на 200 кг.Това се случи при 127 см гръдна обиколка и 96 см талия. От 01.01.2008 започнах борбата с подкожните мазнини. За целта трябваше да променя коренно някой неща а именно :
1-во Диетата
До сега не бях спазвал определена диета само съблюдавах да приемам повечко месо и храни богати на протеини.
започнах с това че си създадох малко по балансирана и оптимизирана диета съобразена с начина ми на живот.
Ето какво направих пренасочих всички бързи въдлехидрати в закуската си а именно
кисело млеко + обикновенни бисквити или нещо друго тестено (не обичам корн флеикс и не смятам да ставам професионален състезател по културизъм за това не изпадам в перфекциониски диети).
В обеда си включих следното, задължително месо 200 грама или пилешко филе или риба + варени картофи и салта (различно домати краставици или марули , моркови и зеле до тук нищо непосилно или извънземно).
Вечерята ми се състои от нещо чисто или пилешка пържола или яйца варени или пържени със съвсем малко мазнина и задължително преди 20:00 (винаги си лягам леко прегладнял).
2-ро Тренировка
Увеличих  повторенията в серия и намалих тежистите преди правех 6 повторения в серия сега те са 8-10.
След всяка тренировка сложих по 10 мин аеробика като всяка седмица увеличавах с по 1 мин до като достигнах 20 мин в 10-тата седмица.

Резултат на 25.03.2008 тежа 84 кг талията ми е 86 см гръдната обикола ми е 121. Получи се голям спад в силата с 30-40 % по малки тежести вдигам но това не ме притеснява с това бях на ясно преди да започна. И все пак имам още доста да поработя за да придобие талията ми вида които би ме направил щастлив (но нещото което съм разбрал с годините е че в този спорт всичко става адски бавно не може да имаш 4 пръста сланина по корема и да изкараш плочки за 2-3 месеца няма такъв филм освен липосубция. Реалистично е да постигнеш такъв резултат за година услиена работа). Иска се доста воля нека не се заближдаваме че нещо се постига без упоритост и труд в този спорт. Разликата ми в това как изглеждах преди и сега е толкова забелижима че няколко жени с които имам чести контакти - служебни :) и които по цял ден четат разни диети в разни сайтове и весници просто “ахнаха” и взеха да разпитват как сам го направил това. За още по точни резултати си купих и калипер с който измерих че за въпросните 3 месеца от 20.5 % подкожна мазнина сега тя е 16,2 % .

Следващи цели :
Ами сега реших да увелича аеробиката от 3 дена на 5 в седмицата като 2-те допълнителни “аеробни” (интервалните спринтове не са аеробни а са анаеробни)  тренировки да са интервални спринтове от рода на 50-60 метра спринт 200 метра ходене като за сега правя 4 такива цикъла целта ми е да достигна постепенно 8 такива .Надявам се до 3 месеца да имам 82-83 талия с 14 % подкожна мазнина което би ме задоволило като резултат.
Та идеята ми е че не е нужно да спазваш “супер перфекциониски” диети или да правиш нещо кой знае какво за да имаш резулат просто трябва да си упорит последователен и да знаеш какво точно правиш.Според мен хората прекалено много се задълбават в подробностите дали да ядат месо от риба която е пасла по пълнолуние на северния коралов риф на остров мадагаскар.Еми не става така нормални хора сме не може да изпадаме в перфекциониски паранои. Хубаво е да имаш познания за храните и храненето но как да прави човек разделно хранене като има 8 часов работен ден , приятели, гадже или жена и деца ?  Дано информацията ми бъде полезна и на вас.

Пожелавам успех на всички в борбата с подкожната мазнина.

Поздрави

Владимир.

Мнението беше редактирано от Dzverbg на 26.03.08 21:20.

26.03.08
23:18

казано от Crazy_With_Razor на 26.03.08, 20:08:

Който иска да сваля адски бързо да тича ‘’целодневно’’ - ефект ще има, то е ясно. За всекидневото тичане ми беше думата. Има смисъл от него и то голям. Колкото повече кардио през седмицата, толкова по-бързи резултати. Ето, преди две седмици бях 90кг. и само за 14 дена дропнах до 84кг. ( силова тренировка и веднага след нея HIIT кардио 30-35мин. всеки ден ), преди същия резултат съм го правил ама за два месеца с кардио 2-3 пъти на седмица. Диетата е почти една и съща, разликата с преди и сега е в повечето кардио. Ефекта е налице. Който има време за губене да се ‘лигави’ с кардио 3 пъти на седмица, аз нямам. ;-)

Нали знаеш че за 2 седмици 6 кила мазнини не се свалят,а се сваля и вода и мускул?И не съм написал да се тича 2-3 пъти седмично а 5!

27.03.08
07:25

казано от AlexK на 26.03.08, 23:18:

Нали знаеш че за 2 седмици 6 кила мазнини не се свалят,а се сваля и вода и мускул?И не съм написал да се тича 2-3 пъти седмично а 5!

:lol: Това първото зависи дали спазваш или не някои неща. А 7 е повече и по-добре от 5. ;-)

Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 27.03.08 11:44.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1