24.03.08
20:19
Бях с един приятел и минавахме през подлеза на НДК където станахме свидетели на една показателна случка. Беше събота вечерта и имаше детска дискотека и естествено беше пълно с малки келеши с типичните прически, очила закриващи половината лице, косите на манга герои, верижките от тоалетни казанчета и другите им аксесоари - обичайна гледка, покъртителното беше когато един от въпросните малки ЕМО-та (емоционално малтретиран олигофрен както сами се определят) излезе от “Amor” - дискотеката носейки пълен плик с нещо бяло вътре, моментално всички отвън започнаха да му се умилкват сякаш умираха от глад.
“Пича” започна да “черпи” на ляво и надясно като подаваше от мъничките пликчета с които беше пълен големия плик (който си беше цяла торба без да преувеличавам) да смъркат от тях - ефекта беше че смръкналите започнаха да тръскат глави и се движеха замаяно. След като почерпи 15-на души отиде да си поговори за няколко минути с една групичка над подлеза до моста и после най спокойно си се прибра в дискотеката с плика си без охраната да му каже и “гък”.
Цялата случка добре ми показва докъде са стигнали нещата и как се спазва закона. Какво мислите вие и имали ли сте подобни преживявания?
П.П.
Надявам се модераторите да не затворят и тази моя тема, както направиха с тази за “Music Idol” все пак става въпрос за нещата от живота които ги виждаме всеки ден а и раздела е за “Извън спортния център” и ако на хората им се обсъжда нещо защо да не го обсъдят?
24.03.08
20:27
Родителите са си виновни.
Е лесно е да се нарочат родителите, но нали някой трябва да изкарва парите и е по цял ден на работа. През това време малките си правят каквото поискат а вкъщи могат да се правят на добрички колкото си искат и родителите да не подозират нищо, те гледат да са облечени, да имат къде да спят и какво да ядат - за повече не им остава време. А какво да кажем за учителите които отказват да възпитават малките келеши и казват че това било работа на родителите и когато видят бой в училище си затварят очите и после се оправдават че децата си “играели” или за полицията която допуска подобно разпространение на наркотици и за местните районни управления където дилърите си имат покровители?
24.03.08
20:39
И едно време хората са ходели на работа и едно време е имало достатъчно пороци и едно време хората са си гледали децата като хората.
Още един глас ‘за’ родителите, ей така..по принцип.
Интересно ми е, какво са смъркали.
24.03.08
20:41
Още ми е пред очите сцената, когато преди няколко години в една варненска дискотека, майка и дъщеря на 15 години (имах удоволствието да я познавам) си наредиха по една дебела линия амфетамин и доволно си влязоха в ролята на прахосмукачки.
Абе изобщо... българските дискотеки са извор само на положителни работи. Ама няма да ни стигне форума да я изкоментираме тая тема.
Като бях 12 клас и ходих на уроци по математика близо до НДК ,веднъж се натъкнах на фрапираща гледка пред АМОР.Деиствието се развива около 4 часа и прибираики се замислен и въобще на съвсем друга вълна ,но не и дискотечна,гледам някво стълпотворение от тинеиджъри.Редяха се да влизат.Гледката беше втрещяваща.Дегизирали се като сутенъори и курви,пияни като свине.Абе въобще жалка картинка.Ма те родителите не са толкова виновни ,по скоро цялата деиствителност в нашата страна е доста извратена.
24.03.08
21:52
аз пък невиждам кво толко обвинявате родителите,не че сички родители са такива каквито би трябвало да бъдат но не е така както вие го изкарахте че едва ли не само те са виновни.И моите родители са по цял ден на работа и аз съм си в нас или където и да било правя си квото искам но никога неми е минавало през ума да шмъркам и подобни.Забелязах че в момента е модерно да си пиян,напушен и надрогиран(по възможност) почти през цялото време от денонощието но защо е така немога да разбера.
Сега за кви дискотеки говорим?За нощни или за детски(от 18:00 до 21:00 ч).
За нощните е доста по-зряло положението,ако мога така да се изразя...
Тия детските са зле и добре,че почнах да ходя направо на нощни.В Пловдивските дискотеки(поне елитните)няма такова открито пропагандиране на дрога,пък и хората там се поддават по-трудно към тези неща.Разбира се има и изключения.
Забелязвам,че народа скача напрао на дрогата като амфети,треви и всевъзможни помии и алкохола го имат за мезе вече.Това е.Ние да си гледаме железата,пък невежите и глупаците да се оправят,като явно не им достигат гънки в мозъка,за да разберат,че си вредат,а не,че са най-”големите” по този начин.
Докато няма воля отстрана на МВР и полиция и джорбаджиите на въпросните клубове няма да стане.
Виновни са единствено и само МВР! Кой контролира - МВР. Къде е то? Къде е де? “Амор” - на пъпа на столицата ни! ПОЗОР! Европейска столица, айде моля! Нещастници са всички - охранителите - къде са? Само гледат на кръв и на урина, нищо повече. Пълни смешки загубени!
После ще храня ченгетата с данъци - защо? Но това е много дълга тема, с изводи, но без действия. Нанизани са като свински черва всички! Обаче и вонят развалено!
Лапетиите да мрат, сами си го правят. Лекета и курвички - това са за мен подрастващите пишленгари! Бъдещето на нацията! О Боже! Ако такова говедо ме управлява някой ден, ще се отрека от българското си гражданство!
Но и такива в момента ни управляват! Хора, от които ме е срем да се нарека българин! По е модерно - интегриран циганин или евро турчин!
Уффф....
25.03.08
08:32
Ми не, той въпроса е по - прост, Питон.
Ако ние с тебе напълним една лада с тайници с ганджа и отпрашим за Румъния, ще ни спипат, ще ни спукат от бой и ще гостуваме в затвора 20-тина години.
Обаче хиляди тонове наркотици се употребяват секи ден в Бг. Милиони пътуват през страната за Европа.
Това става с благословията на високите управленски кръгове. На която и да е партия. Едно и също е. Кокошкарите ги хващат, те са нелоялна конкуренция. Тировете ги пускат.
Така че не че управниците и милицията ни не са си на мястото, просто ние си мислим, че трябва да са на друго място :) Това е за мен зловещата истина. Живеем в една мъгла и заблуда.
И наличието на подобни “свободни зони” на хора с протекции от властта никак не е учудващо. За съжаление. Нищо чудно даже да се увеличат. Разбойниците стават все по - недосегаеми за обикновения човек.
Поздрави!
казано от Финдо на 25.03.08, 06:43:
Сега за кви дискотеки говорим?За нощни или за детски(от 18:00 до 21:00 ч).
За нощните е доста по-зряло положението,ако мога така да се изразя...
И на нощните нещата не са на добре, да няма такива изцепки като тези но има други неща които правят впечатление - като постоянното присъствие на добре гримирани и поразсъблечени момичета които седят сами и чакат богати чички да ги черпят нещо и после и по - нататък. Може би трябва да спомена и за таксиметровите шофьори за много от които карането на такси е прикритие за по - доходоносни дейности като сводничество и дилърство, карайки таксито те просто са по мобилни и имат достъп до много повече хора, но който иска да се убеди във факта е достатъчно да попита бакшиша къде може да си намери това или онова и таксиджията веднага или сам му предлага или го закарва където трябва.
25.03.08
10:06
Белчо, DЗВЕР - и двамата сте прави, но не мога да се съглася напълно с вас, че вината е само в МВР и в държавата.
Защо ние с вас не употребяваме наркотици? Може би си имаме някакво отделно МВР, което да ни пази ли? Не... защото така сме възпитани и имаме изградена ценностна система и разбирания.
Съгласен съм, че трябва да се работи срещу наркоразпространението, но още по-силно трябва да се работи с подрастващите, за да бъдат научени сами да отбягват тия отрови.
В ученическия си период 3-4 години обикалях по техно партитата и съм се нагледал на такива неща, дето сега ми се изправят косите, като си спомня. Там амфетамините се сипеха със шепи, а тревата си беше нещо като храна, направо с торбите. НИТО ВЕДНЪЖ обаче не съм посегнал към тия неща... въпреки че повечето ми познати се размазваха ежедневно. Защо ли? Ами защото съм израстнал в стабилно семейство, където възпитанието на децата беше на първо място; защото имах късмета да попадна в елитно училище и защото телевизията за мен беше средство за забавление, а не средство за изграждане на мирогледа.
Ако трябва да посоча основните причини за тоталната деградация сред подрастващите в България, това ще са:
1. Унищожаването на традиционното българско християнско семейство (за това голяма заслуга имат комунистите, а после и прословутия “български ПРЕХОД”). Какво очаквате да научи за живота едно дете, когато вижда майка си и баща си да си изневеряват,да не могат да се гледат помежду си, да се интересуват само от пари и скъпи тоалети и изобщо да не ги вълнува нищо духовно !? Естествено е, когато влезе в пубертета, това дете да носи изкривените си разбирания от детството, които допълнително да деволюират с помощта на и без това трудната възраст. И като дойдат на помощ “добрите приятели” с “добрите съвети” и тревата, и тя работата е готова.
2. Разсипаното българско училище. На всички, които не живеят под похлупак, отдавна е ясно, че 90% от училищата в Родината вече не са извор на знания и място за подготовка на бъдещите поколения, а развъдници на дебили. Образованието в България е проформа, училището е досадно задължение и ако имаха възможност да избират, повечето ученици доброволно биха се отказали. В междучасията (а понякога и в час!) се извършват алкохолни гуляи, побоища и сексуални изстъпления. И затова изобщо не са виновни учителите, а държавата... защото политиката й по образованието е нарочна и е с цел лумпенизирането на подрастващото поколение.
В крайна сметка, липсата на училището като възпитателен орган допълнително ощетява подрастващите и ги оставя на произвола на уличното възпитание... което както знаем учи само на добри неща.
3. На трето подред място, но може би на първо по значение, са медиите. Ако трябва да посоча само един виновник за тоталната деградация сред учениците, това ще бъдат медиите. От телевизионния екран целенасочено се проповядва меркантилния мироглед, отхвъля се всичко духовно, а думите морал и ценности са осмяни и едва ли не захвърлени в средновековието. Ами, достатъчно е да погледнем един Биг Брадър или Мюзик Айдъл, за да разберем какви хора стават новите български звезди и примери за подражание...
Така че, дори МВР да излови всичките наркобосове и дилърчета, ако децата нямат елементарно възпитание и ценности, ще почнат да търсят алтернативи за да се направят на животни. Дали ще бъде лепило, ацетон или блажна боя... изборът от алтернативи е голям.
Всъщност, ако трябва да бъда честен, аз нещата вече съм ги отписал. Не мисля, че има оправия... а и когато един човек не иска сам да си помогне и Господ да слезе, няма да може да му помогне. Притеснявам се единствено за това, когато един ден имам собствени деца, с какви хора ще общуват те!?
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 25.03.08 10:09.
25.03.08
11:25
Ами тази култура се ВЪЗПИТАВА у хората.
Освен ,че най вероятно легално се внасят тонове с дрога, младите се разработват по всички методи за да я употребяват.
Това пак става на високо ниво. Как:
- прекалена свобода на учениците в училищата
- прекалено занемарено образование, спад в интелигентността
- ниска заангажираност на младите в обществото
- презадоволеност на много от тях, търсене на нови източници на удоволствия.
Т.е. според мен това е целенасочено унищожаване на младежта и превръщането й в консуматорско общество, което не разсъждава много - много. Вкл. и консуматорско за наркотици.
Причината не е само в наркодилърите. Ако сегашен наркодилър попадне в училище през началото на осемдесетте, той ще умре гладен. Децата ще избягат. Ама незнам си какво било, нямали свобода, ходели с униформи. Може, само дето бяха по - добре и учеха повече децата.
И за съжаление това ни чака. Както каза ти, за това работят правителството, медиите, всички...
Но за съжаление отново твърдя, че за мен дрогата е правителствено - полицейска работа.
Аз съм може би с най-големия житейски стаж във форума.Спомням си времето когато аз бях ученичка-това беше по комунистическо време-наглост беше , ако изкажеш гласно собствено мнение, или си позволиш да се явиш с нещо различно от уч. униформа. В дискотеките-момчетата с по-дълги коси(покриващи врата)бяха “разпасани хаймани и безотговорни хора...” тогава често чувах от по-възрадтните”И ние бяхме диви, ама чак пък толкова..” когато дойде демокрацията и настана пълна анархия, когато се пръкнаха новоизлюпени бизнесмени и техните синчета, които още не се бяха научили да ходят самостоятелно до тоалетната, а вече караха скъпи коли, държаха се нагло със хората, защото знаеха, че тати ще ги защити, нашето поколение повтаряше думите на нашите родители”Пази боже, тези л...та да ни управляват един ден!” или” И ние правехме бели и бяхме диви, ама тези пък ....” Е,и с това свикнахме и го намираме за нормално. толкова нормално,че не ни прави впечатление, кой кога е бил застрелан. сега това същото поколение се възмущава пък на сегашните подрастващи, че ги надминава във.....незнам какво да кажа-надявам се,че ме разбрахте. Ами, това е положението, колкото и писимистично да звучи-със всичко се свиква и света непрекъснато се променя-за добро,или лошо.
Аз като виждам ичувам за подобни ... незнам как да ги класифицирам, се благодаря на бога, че поради стечения на обстоятелствата, явно още от малък съм много консервативен. По правило първо отричам и чак след време си задавам въпроси... :) Е това ми държание не ме правеше ‘готин пич, но пък ме запази от цигари, дрого, алкохол и т.н. И сега тея тогавашни гъзари са се трансформирали в утрепки. Да им е сладко. :)
А иначе да, родителите не са стока. Но чесно казано като се замисля, колко трудно и ‘крехко’ нещо е това възпитанието не съм в позиция да ги виня. Още повече в такива времена живеем, че... Важното е да се дава пример. Но самия проблем е компексен - общество, 3-те власти... в една такава помия няма невинни.
Мнението беше редактирано от tpd на 25.03.08 19:52.
проблема наистина е комплексен.не можем да кажем , че са виновни само родителите, ченгетата, политиците и тн. съвсем яснмо е че днес родителя не е чяк такъв авторитет какъвто е бил едно време. сега прекарваме мн повече време с приятели,пред компютъра и на всякъде другаде , но не и вкъщи.освен това мн важно нещо е, че всички си подават топката и никои не прави нищо.повечето родители пращат детето си на даскало и вече забравят за него,мислейки че даскалите ще го възпитат и ще му дадат добър пример.в училище е точно обратното учителите влизат само за да си предадат урока и не се интересуват от нищо др.така се оказва че това дете е само и без никакъв проблем то може да задоволи любопитството си и да пробва първо някоя и друга дръпка, след това нещо по-hard… .
най-трагичното е, че всички виждат проблема,но никои не е готов да го признае.всеки си е заровил главата в пясъка и не се интересува от това какво става с останалите.
Проблема с наркотиците винаги си го е имало бе...1919та година в ОН (организация на нациите, нещо като сегашното ООН) се създава Комитет за борба с наркоманията, наред с всички други помощни органи (организация по труда, агенция по здравеопазване и т.н.) Единственото нещо, което спомага за разрастването на проблема е слабия контрол !!!!!! И в САЩ е пълно с мексиканци, азиатци, негри и каква ли не друга сган, но си остава страна на реда и закона. Да не мислите, че изброените са по-стока от циганите при нас? Просто ги контролират!Да не мислите, че техните тинейджъри не биха перкали бяло и не биха пушили масово ганджа....биха, но условията не им го позволяват. BTW кога бачкат тея ‘детски’ дискотеки?
ПП. Тва за контрола май съм го споменавал и другаде, но си е така. Без закони и изпълнението им - няма ред, има свободия, има простотия, има шибани противни и нашмъркани келеши и 14 годишни пръдли с цайси с манталитет на пумяр.
От Варна съм , миналата седмица в Планета ( не съм бил там - разказа ми една приятелка ) един пич качил се на бара , събул гащите и преипак хората....
Мнението беше редактирано от Sha6ma на 27.03.08 18:27.
казано от Sha6ma на 27.03.08, 18:26:
От Варна съм , миналата седмица в Планета ( не съм бил там - разказа ми една приятелка ) един пич качил се на бара , събул гащите и преипак хората....
ахах...Тва не го вярвам,особено в Планета...кой ще го остави да си развява байряка...
казано от Финдо на 27.03.08, 18:38:
казано от Sha6ma на 27.03.08, 18:26:
ахах...Тва не го вярвам,особено в Планета...кой ще го остави да си развява байряка...
До колкото аз знам бил някакъв мн голям, смисъл такъв охраната му била повече от тас на дискотеката, а и той самият бил мн Важна риба. Имал бизнес в цяла ЕВРОПА, а той самият бил внушителен. BTW тая седмица знам , че пак ше ходи така , че ако искаш отиваи. Аз не рискувам ме пикаят. А и искам Кажа нещо дето не в темата - КОТКЕ ОБИЧАМ ТЕ !
27.03.08
20:53
Връщам се към съществото на темата.... Според мен не можем да кажем “родители” “МВР-то” “бай Иван и Драган” са виновни за въспитанието и въобще съзряването на младежта... Родителите не са били виновни? Е... кой пуска детето си облечено като палячо с мисълта да иде да се напие на дискотека? Мвр ли? От каде 15 годишен хлапак ще земе 15 кинта за един пакет амфета? Мвр ще иде и ще му ги даде? Естествено, че до голяма степен родителите са си виновни за отгледаните от тях деца. Естествено е и, че държавата ни е пълна пародия, но това е малак фактор за въспитанието... Давам ви пример: Аз работя в ресторантиорската сфера и съм имал много контакти с чужденци... искам да ви кажа, че същия този добре въспитан немец,австриец,руснак и т.н като прекрачи българската граница става по-голям пумиар от родните пияници и боклуци... бъдете сигурни... Мисъла ми е че израстването на едно дете като личност зависи не от един или два фактора, факторите са безброй.
За финал искам да споделя и моя житейска случка на родното ни черноморие: Един приятел(20 годишен) се беше леко почерпил в една извесна Варненска дискотека, сфали една 40 годишна жена, отиде на плажа да си направят кефа и познайте какво се случи? Докато той си “клескаше” дъщерята на 40годишната звезда, ограбила до стотинка на 2 метра от тях моят приятел :) . Тааа в това модерно общество на всякакви неволи ще се “нъслаждаваме” завбъдеще и немисля, че някои от нас може да промени естествения ход на човешкото “развитие” :)
П.С Явно малката е била добра душа и е оставила в джоба му 60стотинки за билет да се прибере до квартирата си :)
28.03.08
11:41
Всичко опира до самосъзнание и първите 7 години.
Че съществува корупция по високите етажи - това е факт, но никой не ти тъпче насила амфетамини в носа или на друго място.
Дори и да се изловят всички нарко босове ще се появят нови - това е пазар който не търпи свободни ниши.
Знам как процедират в САЩ по проблема - големите босове се дебнат за големи присъди, но приоритета им е залавянето на наркотиците влизащи във Щатите. Когато се спрат големи пратки почват да “гърмят” хора от въпросните групировки /както и на последък става в БГ/. Проблема е огромен и не само в България - това е глобален проблем, но все още не му е намерено решение.
Да не говорим, че ценностната ни система е доста объркана - всеки подрастващ иска да е мутра /нещо често срещано сред хлапетата във фитнеса 100% сте го забелязали/ или фолк певачки, дилър звучи доста гордо и престижно като професия.
Вината е във всички и колкото и да не ни харесва - просто е така.
казано от head_hunter на 28.03.08, 11:41:
Проблема е огромен и не само в България - това е глобален проблем, но все още не му е намерено решение.
Решението за мен е ясно, само че поради възприетата тенденция в световен и европейски план малко трудно ще стане - проблема е в закона който дава твърде много вратички за измъкване и институциите които се занимават с него виждат това и не си дават много зор, това е недоразумение което идва от там да се спазват правата на човека което е много хубаво, но на практика закона закриля и дава права на престъпниците а не на жертвите, на жертвите и на прокурорите се пада цялата тежест на доказването а престъпниците имат многобройни вратички за измъкване. Решението е просто - закона трябва да е суров и кратък и да се изпълнява бързо за подобен род престъпления, както се казва в една римска сентенция - “Законът е суров, но е закон.” — Dura lex, sed lex.Всичко опира до принципа на тоягата и моркова, ако по законен път се получават достатъчно пари за да се живее добре, а наказанията за престъпления са сурови и се изпълняват бързо - разпространението на наркотици ще секне бързо, никой не е толкова луд или тъп че да поема такива рискове ако знае какво го чака при положение че може да изкарва пари и по законен път, естествено ще има и минимален процент изключения както във всичко. Тъй като в България трудно може да се изкарват достатъчно пари легално а Европейското законодателство се изживява като много хуманно и милостиво се грижи за престъпниците като жертви нещата не могат да отидат на добре.
Тука ще цитирам една друга римска сентенция - Nocet bonis, qui malis parcit. - Който щади лошите вреди на добрите.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 28.03.08 13:42.
Питон, аз те мислех за по-интелигентен бе мой. На мен пък ми омръзна всички да се оправдават, ругаят и се правят на голяма роля. Ама ако някой ти излезе с пищов и те изнасили ще викаш че има нужда от тях и ти трябват. Според мен проблема е че корумпираните си вземат кинти и са добре, честните си нямат трици в задника и никакви поощрения няма за тях. Шуробаджанащината е налице у нас, нз манталитет ли е или нещо друго, но съм сигурен че и ти, и който и друг да е ако му е в полза ще се възползва от него.
Политиката си е политика. Прост народ лесно се управлява. Удряш един народ в здравоопазване и образование и той изчезва. Ама играчи си е играч и който е умен ще си играе играта, защото винаги има начин. Пък ,ти, понеже към теб се обърнах, както гледам си се оправил в живота. Всеки би избрал лесният път и на мен ми е ясно, както предполагам и на мн други, с какво се обяснява този всестранен падеж у нас. И все пак помагам, на който мога с к’вото мога, играя с/у с-мата и си викам че съм екстра. Ама остави ме мен, помисли на Левски какво му е било?
... бързам сега после може да продължа
30.03.08
07:37
Ееейй, момчета...
колко от вас са родители....
колко от вас са поели отговорност за съдбата на деца...
пребройте се...и тогава пак да поговорим, а...
то така само да си чешем езиците е лесно,трудното е да попаднеш в реална житейска ситуация, в която детето ти е на улицата и ти-родителя, работещия, се молиш Бог да го закриля до като го видиш вечер
Изненадваш се всеки божи ден, как това се е случило,защо точно на теб и твоето семейство след като няма основателни причини за това....ТОВА Е ЖИВОТА...не си мислете, че да си родител е професия,това не се учи в школа, учи се в реалния живот - грешка и пак грешка....докъто налучкаме верния път...
Вашите деца не са ваши деца.
Те са синове и дъщери на копнежа на живота да
съществува.
Те идват чрез вас, но не от вас
и въпреки че са с вас, все пак не ви принадлежат.
Можете да им дадете любовта си,
но не и вашите мисли,
защото те имат свои собствени.
Можете да дадете подслон на телата,
но не и на душите им,
защото душите им обитават дома на утрешния
ден,
който вие не можете да посетите,
дори и в мечтите си.
Може да се стремите да бъдете като тях,
но не се опитвайте
да ги направите като вас,
защото животът не върви назад,
нито чака отминалия ден.
Вие сте лъковете, от които децата ви
като живи стрели излитат надалеч.
Стрелецът вижда мишената върху пътеката на
безкрая и той ги насочва
с мощта си, за да могат неговите стрели да
летят бързо и надалеч.
Нека, когато лъкът се огъва в ръката на стрелеца, да бъде за добро;
защото както обича стрелата, която лети, той обича и здравия лък.
Малко дълго стана...да ме извините...ама ме провокирахте....
казано от zvezdichka на 30.03.08, 07:37:
Ееейй, момчета...
колко от вас са родители....
колко от вас са поели отговорност за съдбата на деца...
пребройте се...и тогава пак да поговорим, а...
то така само да си чешем езиците е лесно,трудното е да попаднеш в реална житейска ситуация, в която детето ти е на улицата и ти-родителя, работещия, се молиш Бог да го закриля до като го видиш вечер
Първо това че не си родител нищо не значи, всички живеем в това общество и виждаме какво става в него и всеки има право да коментира и да обвинява който му се струва че е виновен. Второ представяш раждането и гледането на децата като нещо едва ли не свято и единствено по - рода си, обаче при положение че хората са вече над 6 милиарда и почти всички раждат и гледат деца кое му е святото? май стана нещо по - скоро като хоби?
Всички сме в тая “реална житейска ситуация” независимо какви сме и затова се обсъжда (това не е просто чешене на езиците а обсъждане на нещо което става реално), ако не се обсъжда значи всичко е наред и нещата вече сме ги приели като ок?
Мнението беше редактирано от Alkorin на 30.03.08 19:55.
30.03.08
16:23
...изявления от рода “липсват му първите седем години” е нападка към родителското тяло...истината е, че за да се роди едно дете е най-лесната част от историята,трудната част е да осъзнаеш, че създавайки го не си станал собственик на това човешко същество, а то е продукт на времето в което живееш, така че всички еднакво сме отговорни/виновни/за това, какви са децата ни...
Не исках никого да обиждам...родител или не
...но всеки с разбиранията си за света...за това е шарено
30.03.08
18:39
Един въпрос - някой интересувал ли се е какво е по “детските” купони/дискотеки в чужбина, САЩ по-специално? Има накъде да върви поколението след нас, определено има. И не опира до държавност, тя е “крива” винаги.
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 30.03.08 18:40.
Що се отнася до купоните в САЩ, мога да ви кажа, че нашите са ангели небесни пред американските келеши. Там се друсат като ненормални, поради простата причина, че алкохола е адски скъп и изключително трудно достъпен за тях ( имат жестоко законодателство по въпроса за продажба на непълнолетни в заведениея и магазини). До колкото знам една малка водка в дискотека е около 10$, колкото една амфетка, а вие сами преценете, от кое има по-голям ефект.
Някой, по-горе беше казал, че децата имитират мутрите, поп - фолк звездите, футболистите и др. ВИП персони. Напълно вярно и съм съгласен. Моите любимци Иван и Андрей са невероятни прахосмукачки и редовни клиенти на бар Велвет, Галка от Каризма, Зара или Азис, постоянно парадират с нестандартна сексуална ориентация, Валери Божинов вече е профи манекен, а не футболист ( спортист), Кубрат Пулев отдавна се занимава да показва пред фотографи интимните части на приятелката си и доработва като наемен бияч, Галена и Галя Литова направиха впечатляващи кино дебюти в порно индустрията, Глория беше любовница и на Крушата и на Жоро Илиев, няма какво да коментирам, повече светските клюки, просто това са известните персони в България, това са хората, които дават по телевизията и пишат за тях в пресата, тях рекламират и налагат като стил на поведение. Ама знаете ли защо? Защото те карат яките коли, те нямат проблем да си вземат гъзарско жилище, където си поискат, посещават най-готините заведение и магазини, пият до 6 ч, после става в 17 ч и т.н.
И всичките лапета си мислят, че ако ги имитират ще станата както тях. Да ама не! Някой може да си позовли да бохемства, защото е богат, а не е богат защото бохемства, просто са малки и бъркат причината със следствието.
31.03.08
08:31
казано от zvezdichka на 30.03.08, 16:23:
...изявления от рода “липсват му първите седем години” е нападка към родителското тяло...
Никого не съм решил да нападам с тази реплика - това е констатация на факт!
Ако в днешно време родителите обръщаха внимание върху възпитанието на децата си положението щеше да е много различно, а именно това щяха да са нормални деца, а не разпуснати келеши почващи с бира от обяд и заръшващи на бог знае какво вечертта.
Защо първите “седем години” това е времето през което у едно дете се формира възпитанието и разбирането за общество, както и поведението в същото това общество. И не може аз да съм виновен за това, че родителите не обръщат достатъчно внимание и не упражняват достатъчен контрол над детето си. Това, че обществото е виновно го остави политиците да го разтягат.
Каво да ви кажа болни хора! Детските дискотеки са пълна отврат особено Амор и Дабълвижън. Пълно е с отрепки и наркомани. За тази ситуация са виновни главно родителите, че не си пазят децата и МВР-то, че спи. Не мога да ги понасям тези емота просто ме отвращават. Подкрепям Адолф “На наркоманите и на нахалните ЕМота веднага скачам на бой”
31.03.08
11:16
казано от avirex на 31.03.08, 11:12:
Детските дискотеки са пълна отврат особено Амор и Дабълвижън.
Има ли други детски дискотеки, че явно съм изостанал с “детския” нощен живот? :)
Аз нямам нищо против Жоро Илиев. Другото е че имаш право но въпреки това младежите не гледат мн мн Азис или бг Боксиори :)
Мнението беше редактирано от Sha6ma на 31.03.08 15:26.
казано от Димитър Михайлов на 31.03.08, 11:16:
казано от avirex на 31.03.08, 11:12:
Детските дискотеки са пълна отврат особено Амор и Дабълвижън.
Има ли други детски дискотеки, че явно съм изостанал с “детския” нощен живот? :)
тези двете са най известни съответно са пълни и с най много отрепки.
01.04.08
07:10
И не може аз да съм виновен за това, че родителите не обръщат достатъчно внимание и не упражняват достатъчен контрол над детето си. Това, че обществото е виновно го остави политиците да го разтягат.
....ааааа може,може...
Аз мога да си скъсам задника да го възпитавам първите 7 г по Макаренко, ама после среща теб на улицата/или дискотеката/ и ти с няколко приказки обръщаш живота му/че и моя/ наопаки...ако го “зарибиш” със спорт-хубаво, ама ако е с дрога-какво правим...къде отиват моите усилия по възпитание...всичко отива по дяволите...и аз пак почвам от начало...
Нямам пред вид точно теб, разбира се... :kiss: говоря по принцип...дебата не е личен, а обществен-както някой тука спомена
За това казвам, че възпитанието е комплексна работа, започвам аз като родител, продължаваш ти като приятел/дори и случайно попаднал в живота на моето дете/...и т.н.
Макаренко и възпитание? Т’ва не му ли е минала давността с настъпването на ‘новото’ хилядолетие. ;)
казано от zvezdichka на 01.04.08, 07:10:
Аз мога да си скъсам задника да го възпитавам първите 7 г по Макаренко, ама после среща теб на улицата/или дискотеката/ и ти с няколко приказки обръщаш живота му/че и моя/ наопаки...ако го “зарибиш” със спорт-хубаво, ама ако е с дрога-какво правим...къде отиват моите усилия по възпитание...всичко отива по дяволите...и аз пак почвам от начало...
Нямам пред вид точно теб, разбира се... :kiss: говоря по принцип...дебата не е личен, а обществен-както някой тука спомена
За това казвам, че възпитанието е комплексна работа, започвам аз като родител, продължаваш ти като приятел/дори и случайно попаднал в живота на моето дете/...и т.н.
Що за възпитание е това което се заличава с няколко приказки или при първите трудности - никакво, възпитанието идва от разбирането и приемането. Ако ги няма - ако ти просто се мъчиш насила да му формираш характера, ако му казваш това е зле - онова добре, прави това - не прави онова без разбиране и приемане, без да разбере защо? - ами тогава това не е възпитание това е дресировка, а какво става с дресираните животни като ги оставят на тях - ами правят си каквото си знаят. Докато ти си наблизо дресировката си казва думата, защото ако прави това което му казваш го награждаваш, ако не прави това което му казваш го наказваш, обаче не си мисли че това е възпитание - при първия удобен случай той ще прави каквото му хрумне защото водещия принцип в такова възпитание е насилието над собствения му характер а не опознаването и разбирането на дадени принципи които да приеме като свои.
01.04.08
13:04
Alkorin даде точен отговор на това което мислех да напиша.
Както и по-горе казах това е нерешим проблем дори за САЩ където законите са драконовски за притежание на наркотици или пък да не дава господ за разпространение. Винаги ще има хора които ще имат желание да използват тази ниша за натрупване на състояние, но вече тук опира всичко и до самосъзнание и пак се връщаме на изходна позиция - възпитанието. Аз имам две племеннички и се старая да помагам във възпитанието им - никога не съм използвал “Макаренковски” методи, но въпреки това са добри деца - малко пораснали, но все пак деца.
02.04.08
06:50
Явно когато се говори от позицията на родител-нещата изглеждат съвсем различно...който е родител ще ме разбере
С всичките тия постове исках да кажа,че родителите не са собственици на децата си, възпитанието си е възпитание, но детето се “моделира” от всички фактори в житейския си път.
Днес от 15.00ч по БТВ разговор за детските дискотеки- да видим за какво иде реч...
04.04.08
10:22
Също така в дискотеките е препълнено с отворковци - някви малки педалчета с розови тениски ти се бутат нарочно,за да си намерят майстора някъде,а пък един път някакъв огромен (от мускули) се бутна в мен без да иска и ми се извини и си отиде...само каква разлика... Едно момиче от моя клас ми разправя веднъж как до нея дошъл някъв 2 глави под нея и и вика “Кво стаа бе мацка” :D или един друг случай - едно момче отиде в Амор с кецове и като видят някой с кецове го бутат и се заяждат... абе безобразие.