Пилешките дробчета ,мазни ?

ГП

28.03.08
10:31

Здравейте.Баща ми е диабетик и наскоро като ходил при личния лекар той му казал да избягва пилешките дробчета,защото били мазни.Разправял му как по-добре да яде свинско (домашно) защото тези пилета на пазара ги тъпчели с какво ли не за да растат бързо и да стават на пържоли...и покрай тоя факт дробчетата им не ставали защото били супер мазни.Аз му обяснявам че ако са мазни,докато ги приготвя все пак трябва да има мазнина (остатъчна) а тя липсва.Така че или доктора е луд или мойта теория е грешна.
За това викам викам да се допитам какво мислите ... защото ако доктора е прав аз съм в голяма грешка и диетата ми за нищо не става :? ...

28.03.08
10:35

По принцип дробчета на всякакви животни не е добре да се ядат, освен ако не са домашни, защото познайте къде отиват всички химии, с които са натъпкани животните.

28.03.08
10:53

казано от Hvanatema на 28.03.08, 10:35:

По принцип дробчета на всякакви животни не е добре да се ядат, освен ако не са домашни, защото познайте къде отиват всички химии, с които са натъпкани животните.

Според мен точно това е имал предвид доктора - не че има кой знае колко мазнина (не че няма де), а че дроба е един вид “пречиствателна станция” и всичката химия малко или много е минала оттам. Което ги прави негодни за постоянна ежедневна консумация, но пък имат и достатъчно качества, за да могат да се хапват периодично.

28.03.08
11:04

Я, по-добре кажете  , в коя храна няма химия,че да си хапваме само от нея? ;-)

28.03.08
11:31

От глад ще умрем ако това чакаме ;)

ГП

28.03.08
12:28

Именно за това ги редувам 2-3 дена бяло месо(бутче) и 2-3 дена пилешки дробчета ...

28.03.08
13:08

Правилно! Химиите трябва да се редуват за разнообразие :P

28.03.08
13:23

Важното е храната да се разнообразява и едновременно с това приема на белтъци да се запазва. Goshku88, сложи в менюто си и рибата.

ГП

28.03.08
15:23

Ами аз от време на време хапвам по някоя и друга консервичка риба тон ... амаа да така като се замисля да ... наистина я пропускам :(
Приемам съвета.Балгодаря Стоянчо.
Упех !

29.03.08
06:21

пилетата стават за кланницата между 3 седмица,значи представи си какво са хапнали тези “пиленца на батко” за да са готови за ядене.В днешно време за съжаление остана само рибата като продукт ако искате да е чисто месото и то само морската и океанската-така че за съжаление и пъстървата вече е зобната,което не елошо но не с химия а с боклуци.Защо американските деца на 14-15год изглеждат като нашите на 21 -23г. ?
Защото химията в месото от макдоналдс,KFC,YENDY’S,Burger king и прочее са си от зобнати телета и прасета от Южна Америка с Boldenone,Deca и т.н. Това не съм го чувал,а е си е изнесен факт на лекций и семинари  на които съм бил в Щатите.
както казват там “Sad ,but true” /тъжно ,но факт или истина /
Така че хапвайте пилета ,но не повече от 1 път седмично,наблягайте на извара ,яйца и протеини,по иситнски и по евтини :)

ГП

29.03.08
07:58

Олеле ... аз си хапвам пиле всеки божи ден минимум по половин до еднин килограм :) ... рибата е на заден план обачее вече и Стоянчо и ти ме съветване иии ще взема да избягвам пилешкото и минавам на риба ;) ...
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1