Височина на културистите

Прескочи до:
MO

15.09.06
22:11

x_3_mar
аз го разбрах но изглежда не мога да се изкажа по начина по който искам
иначе за дългите и къси крайници си прав
по-трудно ще е на този с по-дългите крайници при еднакви други антропометрични
мерки
Гимнастиците са ниски защото така са по-подвижни ,представ си 160 килограмов гимнастик...ще е интересно да се види
Цитатът ми найстина не е правилен
1 защото при всеки индивид е различно и 2 защото силата на мускула зависи не само от обемът му но и от неговите специфични качества (няма да се впускам в разяснение защото излиза че се оправдавам ,а аз винаги съм прав дори когато седя :wink: )
П.С. (ти да не си студент по медицина?  Едва ли си четеш учебника по биология за обща култура...)
В крайна сметка
1 При хора с еднакви размери ( като дължина на крайниците и килограми)но различна височина по-ниският би трябвало да вдига повече кг-ми ,но
природата не търпи да се повтаря затова 2 По-високите хора имат повече потенцял за растеж и достигат по-голямо лично тегло но 3 по трибойското оценяване един по-нисък състезател бие по точки по-високият който е и по-тежък ,защото 1-ят вдига примерно 2.5пъти теглото си ,а 2-ят само 1.5 примерно ама тук пак стигаме до мравката която вдига
8 пъти теглото си,но някой може да ме затапи че по тази логика ако един динозавър тежи 25тона и вдига 5тона аз трябва да му се радвам ,тук въвеждам израза за “Златната среда” която  за всеки човек е на различно място,междодругото темата беше за ръста на културистите и аз доста я отклоних
По темата ще кажа само три думи :
Културизмът е визия!

ZO

15.09.06
23:49

Принципно занимаващите се със силови спортове имат доста маса за височината си!Затова щангистите даже и в по-тежките категории пак са доста ниски-на тях им трябва МНОГО маса и макар,че тяхните мускули са тренирани силово за да я вдигнеш тая щанга и на 1 и 65 пак трябва да си доста кила!Ест ако си 1.85,но 160 кила примерно едва ли ръста ще ти се отрази много имайки предвид килограмите,а и структурата(принципно тея дето са по 160кг. и са спортисти си имат и ген).Скот Менделсън е рекордьор-1.85 е,но 160 кила явно му стигат да вдигне 461.Всичко зависи от СЪОТНОШЕНИЕТО килограми-ръст,а не само от ръста.

MO

16.09.06
00:30

[quote author=“zoben_pitbul”]Принципно занимаващите се със силови спортове имат доста маса за височината си!Затова щангистите даже и в по-тежките категории пак са доста ниски-на тях им трябва МНОГО маса и макар,че тяхните мускули са тренирани силово за да я вдигнеш тая щанга и на 1 и 65 пак трябва да си доста кила!Ест ако си 1.85,но 160 кила примерно едва ли ръста ще ти се отрази много имайки предвид килограмите,а и структурата(принципно тея дето са по 160кг. и са спортисти си имат и ген).Скот Менделсън е рекордьор-1.85 е,но 160 кила явно му стигат да вдигне 461.Всичко зависи от СЪОТНОШЕНИЕТО килограми-ръст,а не само от ръста.

Добре ,това е напълно вярно за съотношението
то идеална формула няма но попринцип  ръст-70 за силови спортисти е минимум
Съотношението е определящо -питбула е прав

29.03.08
08:59

казано от LuckyTeam на 07.09.06, 14:01:

Сигурно е имало такава тема!
Ама ми падна статията:
http://www.steelfactor.ru/index.shtml?articals/2005-03.html
там пише мерките на повечето известни културисти!
И като гледам повечето се въртят усреднено около 1,75!

Ами че това е средния ръст за мъжете в света в момента. Нито културизмът влияе върху ръста, нито пък баскетбола и волейбола.
Това са спортове за които са се изградили всякакви митове за връзката им с ръста.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1