28.12.04
17:54
Взех си Креатин Монохидрат на JS Nutrition (не съм сигурен дали това е фирмата) и Амино 2700 на същата фирма (казаха ми че като за начало е добре). Човека в магазина май доста разбира (с един поглед позна колко тежа 73кг :). Не знам дали случайно). Та докато ми обясняваше толкова работи ми наговори, че се шашнах и съвсем изключих. И хич не разбрах как да ги взимам. Верно че на опаковката пише, ама то аз пак не съм сигурен как да ги приемам :(.
Та въпроса ми и за двете е. Дали трябва да ги взимам всеки ден или само в дните на тренировка (да кажем че три пъти в седмица). Защото ту пише всеки ден ту пише половин час преди и веднага след тренировки. Съвсем се оплетох.
А и някой ще ми каже ли, как по дяволите да отмеря 7 гр. Щото за Креатина разлиакта за различните килограми е по 1гр. Колко му е, ако нямам електронни везни, да взимам без да искам доза за 100 килограмов човек. Само 4гр разлика
А и другото ми претиснение характерно за мен когато се захващам с нещо ново и непознато е: Когато спра да ги приемам тези добавки, няма ли да стане страшно и да загубя всичко постигнато, щото организма ми вече не получава това на което е свикнал. Тоест няма ли да започна обратно да се “топя”
Благодаря предварително :)
29.12.04
14:05
:D :lol: JC са добри, но на Universal са по-добри и по-евтини ( 120 хапчета за 19лева ). Колкото до дозата не гледай да си стриктен чак толкова. С креатина направи една зареждаща фаза, 1вата тренировачна седмица 20грама разделени на 5 приема, след което може да пиеш от 5-10грама докат свърши. Аминокиселините аз ги пия 3 преди тренировка, 3 след тренировка и 2 преди лягане. Но в разфасовката на JC до колкото си спомням имаше 60 хапа... за това сам си реши как ще ги ползотвориш. Има една немска фирма биофит (biofit) която предлага половин кило креатин за по-малко от 40лева и по-качество не се различава от на Universal. Преди да си вземеш пак някоя хранителна добавка постни предварително некаде във форума...
Колкото дали ще почнеш да се топиш - това е най-голямата глупост която съм чувал :lol: просто ще гледаш да хапваш повечко и това е :wink:
29.12.04
15:13
Сега аз да питам на коя фирма съроватъчен протеин да си взема ( сорру за офф топика но в другите теми никой не отговаря . И съроватъчния протеин какъв може да бъде ( животински и тн .. ) от това нямам представа затова питам :)
ПозДраВи!!!
29.12.04
15:20
Суруватъчен на Нутрим си взимам вече втора кутия от 1 кг. и съм доволен и то много, но това е мое лично мнение! А не мога да разбера какво искаш за кажеш с това:
[quote author=“JiVk0”]И съроватъчния протеин какъв може да бъде ( животински и тн .. ) от това нямам представа затова питам :)
29.12.04
16:00
Ами какъв не сам наясно с това затова питам може и нещо неадекватно да е но нали в храните белтъка се дели на животински и растителен е тея на нутриум протеините какво са
Мерси предварително !!
Ами като е суроватъчен е логично, че е животински, щото суроватката е отпаден продукт от преработката на млякото...
Суроватъчния протеин се прави само от суроватката на млякото, обикновено кравето. Затова няма начин да е растително :wink: Иначе в някои фитнеси продават директно суроватка от чували, като казват, че е суроватъчен протеин - НЕ им вярвайте! Иначе аз си купих Виктори 100% на Джо Уидър и го чувствам много по-добре от българските, абе ако можеш да си взимаш чужд е по-добре ама е скъп!