Какви хранителни добавки да вземам ?

02.03.08
19:03

Здравейте! Тренирам от близо 6 месеца на 17 години съм висок съм 187 тежа 87 кг (съвсем не съм мазен) бицепс- около 40 гръдна- около 108 и от скоро започнах с хранителен режим (близо 2 седмици) но си счупих ръката и сега съм прекъснал тренировките и режима за около месец и половина. Та въпроса ми е какви добавки да вземам за да покача мускулната си маса за кратко време (за 2 месеца от бицепс 40 на 43 приблизително). Разполагам с около 200 лева и ще ви бъда благодарен ако ми препоръчате добри добавки и съответно как да ги приемам. След 20 дена започвам отново да тренирам с програма:

П- Гръб Бицепс Корем
В- Почивка
С- Гърди Трицепс
Ч- Рамо Трапец Предмишница Корем
П- Почивка
С- Крака
Н- Почивка

и отново със следния хранителен режим:

закуска(7 часа)
4 цели разбъркани яйца с извара
1 голяма купа овесени ядки(около 100 гр) с две супени лъжици кавява захар
1 голям банан
250 мл. плодов сок

предобедна закуска(10 часа)
протеинов шейк смесен с един голям банан и 250мл соево мляко

обед(13 часа)
1 пилешко бутче
1 голям варен картоф
зелена салата
140мл плодов сок или плодове
250 мл. вода

следобедна закуска(15 часа)
протеинов шейк смесен с един голям банан и 250мл соево мляко

хранене след тренировка(18 часа)
150 гр. риба на скара
1 голяма купа ориз
зелена салата
250мл вода

вечерна закуска(19:30 часа)
протеинов шейк с 150 мл плодов сок и и 250 мл соево мляко

вечеря(21:30)
1 пилешко бутче
зелена салата
250 мл вода

JO

02.03.08
19:31

ти много не се сили след счупването, ами тренирай на 60% да заздравиш костите. Задължително пий Джойнт препарат и задръж малко темпото с тея 3 см в ръката :)

03.03.08
06:20

Счупената кост не е шега работа . Най добре преди да влезеш в залата се консултирай с лекар .
Протеин изолат ( само за след тренировка) + креатин , но го давай по полека с тренировките поне още 1-2 месеца не се сили на максимум .

пп: jorro с какво ще му помогне джойнт добавка за счупени кости ?

Д-

03.03.08
08:28

В joint-та има високо съдържание на минерали, които са полезни за коста. Главно с това.

03.03.08
08:56

хранителната ти програма е много хубава, браво!
за добавки ще ти препоръчам - сутрин след закуската витамини (някакви силни - примерно universal)
преди и след тренировка по 2,5 гр. креатин етил естер + 3 гр. таурин + 3гр. BCAAs

може и някакъв гейнър след тринировка - за да възстановиш изчерпания гликоген.

Успех!

03.03.08
10:52

Вижте какво ми препоръчаха в един друг форум. Момчето което ги е ползвал каза че е останал много доволен и мисля да му се доверя...

Controlled Labs
Green Bulge™
Креатинова матрица за сила и маса

- Покачване на маса
- Повишава силата
- Повишава напомпването
- Подпомага протеиновия синтез
- Патентована креатинова формула
- Етил Естер технология
- Антиоксидант и инсулинов регулатор

Комбинира Magnesium Creatine Chelate (MCC) и Creatine Ethyl Ester (CEE). При проведени тестове MCC значително повишава силата само след 2 седмици. Тази форма на креатина привлича голямо количество водата в клетъчното и междуклетъчното пространство, а това води до по-качествен протеинов синтез и по-обемена и “напомпена” визия. CEE е креатин монохидрат свързан с естер и има по-качествено усвояване от тялото, отколкото чистия креатин монохидрат, защото е предпазен от унищожение в стомашночревния тракт. Хора, които не могат да усвояват креатин монохидрат или “подпухват” от задържаната вода, постигат отлични резултати с MCC и CEE. Тези форми на креатина са показали положителни резултати при 99% от всички изследвания. Taurine Ethyl Ester (TEE) и Arginine Ethyl Ester (AEE) също са добавени да повишат ефекта на “напомпване” и азотния оксид. Комбинацията между креатин и азотен оксид повишава силата, синтеза на протеина и напомпването. Green Bulge запазва здравето, повишава силата и издръжливостта с добавените 4-hydroxyisoleucine и K-RALA. Двете съставки имат антиоксидантно действие, прочистват свободните радикали, които може да са проблем при приемането на креатин и стимулатори на азотния оксид, регулират нормалната инсулинова функция.

5 капсули 45-60 мин. преди тренировка, в почивния ден по същото време.
струва 70 лева

White Blood™
Азотен Оксид + Вазодилация

- Повишава напомпването и кръвния поток
- Повишава нивата на GH
- Повишава протеиновия синтез
- Капсули с удължено усвояване
- Етил естерна технология
- Антиоксидантно действие

Азотния оксид (NO) намалява значително при поглъщане, защото се уврежда от стомашните сокове. White Blood™ използва технология свързваща Arginine и Оrnithine с естер повишаващ абсорбцията им. Естерите се получават при реакция на карбоксилинова киселина и алкохол. Така Arginine Ethyl Ester Di-HCL (AEE) и Оrnithine Еthyl Еster Di-HCL (OEE) преминават през стомаха неувредени, имат голям напомпващ ефект и вазодилация, удължено действие, повишават протеиновия синтез, стимулират отделянето на GH (growth hormone) и използават малки дози за постигане на по-добри резултати. White Blood™ поддържа напомпващ ефект през цялата тренировка, а не само първите 15 мин. и действа на 95% от хората които го ползват. Повечето продукти действат едва на 50%-60% от хората, а на 40%-50% изобщо не действат. Taurine уголемява клетките, чрез привличане и задържане на вода в мускула, оптимизира протеиновия синтез и усилва действието на АЕЕ и ОЕЕ. Включените антиоксиданти прочистват свободните кислородни радикали, които са отпадъчен продукт от NO и причиняват болести и неразположение.

капсули 30-45 мин. преди тренировка,в нетренеровъчни дни 3 капсили 30 мин. преди лягане
струва 75 лева

суроватъчен протеин American Sports Nutrition -Bargain Whey-2270гр.=80 дози струва 75 лева

общо 220лева ще останеш много доволен от комбинацията

Мнението беше редактирано от Кирил Генов на 03.03.08 10:53.

03.03.08
12:06

Ще ти стигнат за месец,а с тия пари можеш да вземеш и повече работи,за по-дълго време,стига да знаеш от къде.Иначе тези продукти са си добри.

03.03.08
12:10

Мисля 4е по-добър вариант от Bargain Whey е  American Whey на същата фирма ASN. 4530гр струват 170лв. Изолат е. Няма аспартам.

03.03.08
13:21

да знам че е по добър но 1-во е по-скъп и 2-ро го няма в 2270 гр.

03.03.08
15:55

казано от Даниел - Трибоеца на 03.03.08, 08:28:

В joint-та има високо съдържание на минерали, които са полезни за коста. Главно с това.

Така казано ... Защото моята представа за джойнт добавка е главно глюкозамин :) .

04.03.08
09:42

казано от KraliMarko на 03.03.08, 12:10:

Мисля 4е по-добър вариант от Bargain Whey е  American Whey на същата фирма ASN. 4530гр струват 170лв. Изолат е. Няма аспартам.

Bargain Whey както бяхме разиквали с теб в друга тем излиза по изгодно малката разфасофка,за разлика от голямата American Whey ,а момчето според финансите с които разполага мисля че това е най удачния избор.

04.03.08
10:31

казано от gigitas на 04.03.08, 09:42:

казано от KraliMarko на 03.03.08, 12:10:

Bargain Whey както бяхме разиквали с теб в друга тем излиза по изгодно малката разфасофка,за разлика от голямата American Whey ,а момчето според финансите с които разполага мисля че това е най удачния избор.

Да ако не може да вземе некви пари на заем или нещо такова и Bargain не е лош вариант.

30.03.08
15:39

Бихте ли ми препоръчали някакъв друг суроватъчен протеин подобен на American Sports Nutrition -American Whey. Без значение по-скъп или по-евтин.

30.03.08
15:44

Избери си фирма-Optimum Nutrition,Syntraxs,Now Foods.

30.03.08
15:54

а на  Universal (Ultra Whey Pro) :?

30.03.08
15:58

NOW-Whey Protein Isolate nowbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=36
Syntrax-NECTAR syntraxbg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=36
и двата са добри,втория превъзхожда по вкус

30.03.08
15:59

Champoion Nutrition - от техния протеин останах много доволен и като вкус и като аминокиселинен профил и е с 40лв. по-евтин от оптимум. Пил съм и този на Universal, също много добър. Реално погледнато който и да си вземеш американски върши добра работа.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 30.03.08 16:00.

30.03.08
16:09

казано от RideR на 30.03.08, 15:54:

а на  Universal (Ultra Whey Pro) :?

Малко се пени като го разтварям ,което ме изнеря доста и вкуса му нещо му куца....иначе Юнивърсъл са си марка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1