проблем със сила

ZV

30.03.08
06:59

Здравейте...
разбира се, първо да кажа...СТРАХОТНИ СТЕ...
чета ви винаги когато мога и  тогава когато мотивацията ми се скапе...пак сте вие
Сега на въпроса-от скоро съм във фитнеса, за да го правя както трябва-с треньор разбира се.
Имам му пълно доверие, макар че искам нещата  да ми се случват по-бързо.
На кръгови тренировки съм за сила и издържливост-това добре...ама не съвсем, у дома правя упражнения с тежести /разбирай гири/ и по негов съвет увеличавам тежеста до границата на издържливост...е да ама ето тук се получи проблема, който до сега не бях забелязала/защото работех с малки тежести/-работейки с определена тежест за едната ръка не мога да оттренирам същото движение и с другата-до сега не бях забелязала да имам голяма разлика в силата на ръцете.
Въпроса ми е как да реша проблема за себе си, не ми се ще да продължавам с малки натоварвания, а да въвя напред, след като имам ца цел хармонично тяло. Иначе всичко друго е ОК...ако не ви отегчавам...ще ми е приятно да си сверявам часовника и занапред с вашето мнение

П.С.
Ако има нещо което съм пропуснала да прочета по въпроса, моля за извинение, насочете ме...ще се информирам...знам коклко е досадно да се предъвкват отново и отново стари неща...

30.03.08
09:02

Здравей!
Нормално е да има разлика в потенциала на двете ръце, крака и т.н.
За да не се получава несиметрия, ще се водиш по “слабата” ръка. Колкото можеш с нея, толкова и със силната, независимо, че може и още. :)

30.03.08
09:16

Нормално е, и при мен лявата ръка не смогва на дясната. Просто прави равен брой повторения и с двете и това е. Като почваш винаги с по-слабата.

Мнението беше редактирано от Петко К на 30.03.08 09:16.

ZV

30.03.08
16:37

За да не се получава несиметрия, ще се водиш по “слабата” ръка. Колкото можеш с нея, толкова и със силната, независимо, че може и още. :)

така няма ли се получи да работя едно и също без да напредвам /или бавно да напредвам/,може би има нещо което може да се направи....мислих си днес-какво ще кажете да се работи с различни тежести за двете ръце,максимално възможните за всяка една... :-/

30.03.08
16:41

Само не прави тая грешка.Виж колко повторения можеш да направиш с по-силната ръка.Ако можеш 10,а с по-слабата 8 например,винаги почвай с по-силната и направи 8 с нея и след това с по-слабата също 8.Предимството е в по-доброто кръвонапълване на втория крайник,в случая по-слабата ръка.Което води до по-бърз и добър резултат.Това не е моя измислица,а истинска статия по този въпрос.Аз също съм го пробвал и мога да кажа,че е истина.
В крайна сметка опитай-нищо не ти коства.

ZV

01.04.08
06:40

Такааа...да кажа...
Вчерашната тренировка беше ОК с изключение на частта за ръце-там си беше провал
Опитвах различни тежести, по големи от тези с които до сега работех,опитах и различна схема-в резултат- нито едно чисто изпълнение-ама поне пробвах...ще я карам по старому...да видим до кога...
на днешната тренировка ще правя упражненията за ръце без свободни тежести...
...това го пиша...за да споделям опит,и грешки -разбира се приемам критики и оценки...
П.С.
мога и да напиша за какви тежести в кг говоря, ако някой го интересува разбира се...ама без смях...новачка съм

01.04.08
13:17

Не се обиждай, обаче от този последния пост, аз лично нищо не можах да вдена... :P
Нищо не разбрах - нито какво си правила, нито С какво, нито как...защо бързаш да увеличаваш тежестта? Научи се първо да правиш упражненията чисти и вярно и с двете си ръце, макар и с 2 кг. гирички. Чак тогава ще вдигаш тежестта, евентуално!

ZV

01.04.08
14:55

...несе обиждам...сигурно не съм обяснила както трябва...
за упражненията, които се правят едновременно с 2 ръце-няма проблем, когато обаче правя сгъвания с гири, до сега роботех с 2-3 кг чисти повторения, когато реших да увелича  на 4 и 5кг разбрах за разликата в потенциала на двете ръце...за това говоря...
дано този път съм била по-ясна :) ...а защо да не трябва да увеличавам тежеста...нали трябва да има напредък все пак

01.04.08
15:10

Да, напредък ще има, но не го чакай веднага. Ще има.
Първо се помъчи да увеличаваш по малко повторенията, пак ще има напредък. Като стигнеш до повече повторения в серия, 20 примерно - чисти и без клатене, тогава ще увеличиш малко килограмите.
Ммм, не се пъни толкова, аз вдигам 5кг. гирички за бицепс. Не е нужно да си с големи бицепси. А силата няма да е никога еднаква. Ако искаш може да се довършваш само със слабата ръка, последна серия, до отказ.

ZV

01.04.08
16:49

Winnie,...това е добър съвет, благодаря...чак ме е яд,че  не се сетих сама...разбира се -ще направя допълнителна крайна серия със слабата ръка
а сгъвания правя с гири 2 и 3 кг /редувам ги/-25 чисти повторения, за това реших да давам напред...
А за бързането-не бързам, имам за цел хармонично и силно тяло,само мотивацията малко ми куца...
Нова съм тук, но ви чета отдавна, когато съм готова-ще си направя дневник.Просто изникна този проблем с ръцете и ми се прииска да споделя, ако някой даде идеи-добре, ако ли не здраве да е...за което ТИ БЛАГОДАРЯ за съпричастността ти

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1