30.03.08
06:59
Здравейте...
разбира се, първо да кажа...СТРАХОТНИ СТЕ...
чета ви винаги когато мога и тогава когато мотивацията ми се скапе...пак сте вие
Сега на въпроса-от скоро съм във фитнеса, за да го правя както трябва-с треньор разбира се.
Имам му пълно доверие, макар че искам нещата да ми се случват по-бързо.
На кръгови тренировки съм за сила и издържливост-това добре...ама не съвсем, у дома правя упражнения с тежести /разбирай гири/ и по негов съвет увеличавам тежеста до границата на издържливост...е да ама ето тук се получи проблема, който до сега не бях забелязала/защото работех с малки тежести/-работейки с определена тежест за едната ръка не мога да оттренирам същото движение и с другата-до сега не бях забелязала да имам голяма разлика в силата на ръцете.
Въпроса ми е как да реша проблема за себе си, не ми се ще да продължавам с малки натоварвания, а да въвя напред, след като имам ца цел хармонично тяло. Иначе всичко друго е ОК...ако не ви отегчавам...ще ми е приятно да си сверявам часовника и занапред с вашето мнение
П.С.
Ако има нещо което съм пропуснала да прочета по въпроса, моля за извинение, насочете ме...ще се информирам...знам коклко е досадно да се предъвкват отново и отново стари неща...
Здравей!
Нормално е да има разлика в потенциала на двете ръце, крака и т.н.
За да не се получава несиметрия, ще се водиш по “слабата” ръка. Колкото можеш с нея, толкова и със силната, независимо, че може и още. :)
Нормално е, и при мен лявата ръка не смогва на дясната. Просто прави равен брой повторения и с двете и това е. Като почваш винаги с по-слабата.
Мнението беше редактирано от Петко К на 30.03.08 09:16.
30.03.08
16:37
така няма ли се получи да работя едно и също без да напредвам /или бавно да напредвам/,може би има нещо което може да се направи....мислих си днес-какво ще кажете да се работи с различни тежести за двете ръце,максимално възможните за всяка една... :-/
30.03.08
16:41
Само не прави тая грешка.Виж колко повторения можеш да направиш с по-силната ръка.Ако можеш 10,а с по-слабата 8 например,винаги почвай с по-силната и направи 8 с нея и след това с по-слабата също 8.Предимството е в по-доброто кръвонапълване на втория крайник,в случая по-слабата ръка.Което води до по-бърз и добър резултат.Това не е моя измислица,а истинска статия по този въпрос.Аз също съм го пробвал и мога да кажа,че е истина.
В крайна сметка опитай-нищо не ти коства.
01.04.08
06:40
Такааа...да кажа...
Вчерашната тренировка беше ОК с изключение на частта за ръце-там си беше провал
Опитвах различни тежести, по големи от тези с които до сега работех,опитах и различна схема-в резултат- нито едно чисто изпълнение-ама поне пробвах...ще я карам по старому...да видим до кога...
на днешната тренировка ще правя упражненията за ръце без свободни тежести...
...това го пиша...за да споделям опит,и грешки -разбира се приемам критики и оценки...
П.С.
мога и да напиша за какви тежести в кг говоря, ако някой го интересува разбира се...ама без смях...новачка съм
Не се обиждай, обаче от този последния пост, аз лично нищо не можах да вдена... :P
Нищо не разбрах - нито какво си правила, нито С какво, нито как...защо бързаш да увеличаваш тежестта? Научи се първо да правиш упражненията чисти и вярно и с двете си ръце, макар и с 2 кг. гирички. Чак тогава ще вдигаш тежестта, евентуално!
01.04.08
14:55
...несе обиждам...сигурно не съм обяснила както трябва...
за упражненията, които се правят едновременно с 2 ръце-няма проблем, когато обаче правя сгъвания с гири, до сега роботех с 2-3 кг чисти повторения, когато реших да увелича на 4 и 5кг разбрах за разликата в потенциала на двете ръце...за това говоря...
дано този път съм била по-ясна :) ...а защо да не трябва да увеличавам тежеста...нали трябва да има напредък все пак
Да, напредък ще има, но не го чакай веднага. Ще има.
Първо се помъчи да увеличаваш по малко повторенията, пак ще има напредък. Като стигнеш до повече повторения в серия, 20 примерно - чисти и без клатене, тогава ще увеличиш малко килограмите.
Ммм, не се пъни толкова, аз вдигам 5кг. гирички за бицепс. Не е нужно да си с големи бицепси. А силата няма да е никога еднаква. Ако искаш може да се довършваш само със слабата ръка, последна серия, до отказ.
01.04.08
16:49
Winnie,...това е добър съвет, благодаря...чак ме е яд,че не се сетих сама...разбира се -ще направя допълнителна крайна серия със слабата ръка
а сгъвания правя с гири 2 и 3 кг /редувам ги/-25 чисти повторения, за това реших да давам напред...
А за бързането-не бързам, имам за цел хармонично и силно тяло,само мотивацията малко ми куца...
Нова съм тук, но ви чета отдавна, когато съм готова-ще си направя дневник.Просто изникна този проблем с ръцете и ми се прииска да споделя, ако някой даде идеи-добре, ако ли не здраве да е...за което ТИ БЛАГОДАРЯ за съпричастността ти