22.03.08
10:20
Ставам тази сутрин пия зареждащата доза, пия си един шейк и виждам баба ми да си мери кръвното.
Викам дай и аз. При което оставам изцъклен. Принципно имам ниско кръвно, но днес:
150/80 пулс 90
142/80 пулс 85
133/77 пулс 82
Възможно ли е това да е причинено от краетина? Почнах и да ям яйца стабилно вечер преди лягане - 4-5 яйца всеки ден. Също ми се струва, че може да е вероятната причина.
Много е вероятно да е от креатина. По принцип това е нещо като страничен ефект. Ако взимаш креатин забрави за КАФЕТО и др. стимуланти че стават аварии по тоя начин. С течение на времето тозу му ефект ще отшуми, но все пак ако се чувстваш зле е по добре да го спреш.
Не пия нито кафе, нито кола, не пия алкохол и не пуша.
Сега се връщам от тренировка, която приключи преди половин час:
138/71 пулс 108
Ще намаля дозите, че нещо не ми харесва тозо ефект.
Значи какъв е тоя апарат?На китката ли се слага или на ръката(мишницата).Електронен е прдполагам
Колко тежиш - това има голямо значение. Също така е нормално горните стойности на занимаващ се с фитнес човек да са завишени (не много) - 135-140 на 80-85 НЕ е стряскащо кръвно. За креатина вече ти казаха. Пулса и кръвното след тренировката са ти абсолютно нормални!
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 22.03.08 14:42.
В момента съм 70 килограма ...
Мен ме шокира първия резултат, който беше точно след като съм станал.
След сън най-малките физически усилия ще ускорят много сърдечната дейност.Пулса там е бил 90.Било е пикова стойност за част от минутата. Измервания се правят най-точно в състояние на покой.Апаратите на китката мерят по-неточно от другите.С маншон навиващ се на мишницата.Понякога първите дават с 10-15 мм по-висока стойност от реалната.
След сън най-малките физически усилия ще ускорят много сърдечната дейност.Пулса там е бил 90.Било е пикова стойност за част от минутата. Измервания се правят най-точно в състояние на покой.Апаратите на китката мерят по-неточно от другите.С маншон навиващ се на мишницата.Понякога първите дават с 10-15 мм по-висока стойност от реалната.
Постоянно като си меря пулса - в покой и след тренировка завишаванията са много големи.
Апарата не е за китка, прилича на обикновените, но е електронен.
Постоянно като си меря пулса - в покой и след тренировка завишаванията са много големи.
Апарата не е за китка, прилича на обикновените, но е електронен.
След тренировка е нормално пулса да е над 100. Престани да го мислиш и ще се нормализираш, но ако мисълта ти сега е все там - няма да се успокоиш и пулса ще е по-висок.
Ами ако тези яица дет ги ядеш всеки ден по 4-5 преди лягане са цели... ( белтък и жълтък) много е възможно да е от тях ....
Викам дай и аз. При което оставам изцъклен. Принципно имам ниско кръвно, но днес:
150/80 пулс 90
142/80 пулс 85
133/77 пулс 82
Това три измервания едно след друго ли са? Напълно възможно е първите две да са били неправилно проведени, да си бил напрегнат и т.н. Изобщо не се хващай на това.... освен това ако пиеш Монохидрат е възможно от задържаната вода да си дигнал леко кръвното... пък и както вече казаха момчетата, един трениращ е нормално да е с леко по-високо кръвно... мойта горна граница е 140, което не ме притеснява... за артериално налягане си е екстра... то иначе не може хем напомпване, хем 120/80… виж сърдечният кръг не трябва да преминава 85, че там е по-лошото...
Не са едно след друго. И от както съм пуснал темата до ден дешен горната граница на кръвното ми е 140-150.
Прецених да спра с креатина (монохидрат е) за около седмица и след това да продължа да го пия само след тренировка по 5 грама без д аго приемам в нетренировъчни дни.
Подобни собствени “разчети” за приемане няма сми да прилагаш.... идеята на CM (Creatine Monohydrate) е да е натрупан в организма... ти ако го взимаш така само след тренировка (и тренираш по 3 пъти седмично) не виждам кво ще постигнеш... тоя CM трябва да е постоянно в организма и депата да са пълни... затова има и зареждащи дози и след това поддържащи дози.. по-добре го спри напълно, изчакай 1 месец да видиш как ще ти е кръвното и ако се нормализира опитай с някоя от по-новите формули Creatine - CEE (Creatine Ethyl Ester), CEEM (Creatine Ethyl Ester Malate) или Kre-Alkalyn… като гледам има не малко теми по въпроса... тия по-съвременни варианти не задържат вода и вероятно ще са по-толерантни към кръвното налягане в твоят случай :) Само дето са малко по-скъпи от CM, но пък особено в случая с Kre-Alkalyn имат по-добра усвояемост от организма..