Препоръчайте ми диетолог

31.03.08
10:49

Искам да се отбия до диетолог за да се посъветвам нещо, ько може да ми препоръчате някой, който наистина си разбира от работата и да ми кажете какви пари ще ми вземе горе долу.

31.03.08
12:32

Питона :)

ВН

31.03.08
12:51

По медицински или по спортен проблем искаш да се консултираш?

31.03.08
13:01

казано от Владимир Недков на 31.03.08, 12:51:

По медицински или по спортен проблем искаш да се консултираш?

По скоро по медицински. Става Въпрос за гейнерите и инсулина. Личният ми лекар каза че това което пия не е подходящо за мен  и че си хабя панкреаса(4кт глюкоза+ 1кг голд стандарт на оптимум; 3 пъти на ден по 150 гр.) искам да се  посъветвам с лекар, защото съм сигурен че питона ще ми каже пий. Искам така да се каже да поговоря на четири очи.

Мнението беше редактирано от avirex на 31.03.08 13:03.

31.03.08
13:17

Много сигурен се оказа?

Защо така, АРГУМЕНТИРАЙ СЕ!  Да съм пияница, за да кажа пий! Още повече не препоръчвам да се пие суроватка с глюкоза, защото това не е гейнър, а една твърде скъпа тъпа комбинация. Гейнърът е комбинация от протеин, може дори и млечен да е, прости и СЛОЖНИ въглехидрати.

ИЗВОД - не бъди сигурен за човек, когото не познаваш. Ако искаш да се запознаеш с мен дистанционно - www.belchohristov.com.

Ако искаш на 4 очи - среща в град Варна, в моето студио! ОК? На линия съм, в това бъди СИГУРЕН! ;)

Мнението беше редактирано от Питона на 31.03.08 13:19.

31.03.08
13:50

Извинявам се че се изразих така “селски”, надявам се да не си се обидил. Изключително много те уважавам, но просто питам ли някой инструктор подходящо ли е това и това, за еди какви си резултати и той ми вика пий. Питам ли някой лекар за същото нещо ще ми каже обратното.Сега за глюкозата и протеина. Пих я и качих горе долу 2кг. Посъветваха ме за килограми да си взема Сириус Мас на Оптимум, изглежда ми доста скъп, но дано върши работа. Ако може да ми дадеш някои съвет за това как да наедрея и евентуално да ми препоръчаш някои добавки. Висок -190; килограми - 66; години -15

JD

31.03.08
14:57

Не мога да резбра, защо се забъркваш с каквито и да било добавки на 15г?! Давай си парите за храна правилно балансрана и в график, не се залъгвай по “добавките” там е един завъртян кръг, от който оставаш без пари! Бизнес за милиони! А на края, като ми излезне някой всезнайко и капацитет, да покаже какъв напредък е получил, бих го запитал, дали през това време се е хранил и по естествен път!

При живота на 15 години, със сигурност си под необходимите калории и норми, нужни за какъвто и да е градеж. Другата страна е, ако пък се храниш с вафли и високолаколирчни бързи захари и да ги превишаваш съответно, но твоя проблем не е подобен.
Затова тези 200лв, които смяташ да пръснеш ги дай на вашите и им кажи да заредят с телешко, яйца, качествена раиба- задължително и останалата вече за 100н път написана информация на страниците на бб-тийм!
И забрави за огледалото всеки ден, и липсата на резултат в него. За сравнение се вгледай в съседната кооперация, която строят в съседство- отнема години, но от десетки души! Търпението е ключа за всичко, всичко бързо постигното, също толкова бързо заминава!
Поздрави и успех!

ТЮ

31.03.08
18:16

Тъкмо щях да кажа, че ще ти стана аз диетолог ако не се появи питона да се хвали, но вече го е сторил :)

31.03.08
18:26

Ориентирай се към малтодекстрин!

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 31.03.08 21:09.

31.03.08
19:02

Не съм диетолог,но лекарят е прав за някои неща.Вземаш от тая смес 3 пъти по 15о грама.Самата тя е 1 към 4 протеини/въглехидрати.Разгледах разни гейнъри.Препоръчвана доза 90-180 гр дневно при пропорция 1:2 до 1:3.Има една марка с 1:4 като твоето домашно производство,но при дневна доза 100г.Тъй че според мен сипи в тая смес още 1/2-1кг протеин.Или намали дневната доза от твоя гейнър.Глюкозата е полезна за черния дроб.Преливат я със системи на пациенти.Но да е в разумно количество.

31.03.08
20:41

Първо да отбележа, че между глюкоза и декстроза има малка, но съществена разлика. Глюкозата е бърз въглехидрат, а декстрозата не чак толкова бърз.
Второ, при ръст 190 см и тегло 66кг това момче е ужасно слабо. И трябва да качи максимално бързо маса, което с неговото хранене явно нестава. При това положение малко повече въглехидрат няма да му дойде зле.
Трето, инсулина освен да омазнява, пренася аминокиселините от червата до мускулите и стимулира изграждането на телесен белтък в тях и следователно е благоприятно да е висок при прием на протеин.
Четвърто, комбинацията 1кг Уей протеин на Оптимум с 4 кг. декстроза (протеина беше на промоция) му е струвало около 56лв за 5кг нещо като гейнер. Няма друга такава цена и затова Сириъс мас на Оптимум му се вижда скъп.
За храната сте прави, че е основното, но явно има някакъв проблем и е хубаво да се компенсира с нещо.
И последно 2 килограма прираст за месец при 66кг. тегло си е огромен напредък (според мен).
А според вас?

31.03.08
20:59

Напълно вярно.За него добавки и глюкоза имат полезен ефект.Много слабата фигура води до неразвити мускули и гръбначни изкривявания,хернии и тъканна слабост,малък гръден кош и белодробен обем.Лошо развитие на тялото и дори невротичност.Лекарите използват глюкозата и за подхранване на много слаби хора.Пчелният мед също я съдържа.

31.03.08
22:24

казано от Миро на 31.03.08, 20:59:

Напълно вярно.За него добавки и глюкоза имат полезен ефект.Много слабата фигура води до неразвити мускули и гръбначни изкривявания,хернии и тъканна слабост,малък гръден кош и белодробен обем.Лошо развитие на тялото и дори невротичност.Лекарите използват глюкозата и за подхранване на много слаби хора.Пчелният мед също я съдържа.

Мани ги тия тъпи болести. Слаб съм защото в последните 3-4 години дръпнах адски много на височина и килограмите изостанаха. Знам че всеки човек общо взето гони физиката на своя баща. Баща ми е бил слаб като дете , но в моменат е 1,95 над 100 кг. с прилични и едри кости демек се води едър и никога няма да ти мине през ума, че като малък е бил слаб. Следователно аз съм същия и просто ми трябва яко въглехидрати и помпане в залата, както и една добра добавка която да ми помага допълнитено.

Само да вметна нещо:
Декстроза и глюкоза е едно и също. Еднакво “бързи”. Декстроза е “американския” термин.

Химическа формула на Декстроза:
C6H12O6
Химическа формула на Глюкозата:
C6H12O6

Декстрозата като препарат е 95% чиста глюкоза. Както е и с глюкозата като препарат. Еднакви са.
Примерни референции:
http://www.webref.org/chemistry/d/dextrose.htm
http://www.medterms.com/script/main/art.asp?articlekey=7040

01.04.08
12:16

Декстрозата се получава от нишесте и теоретично би трябвало да е разпаднато до монозариди (глюкоза) и олигозахариди (няколко молекули глюкоза все още вързани) в определено съотношение. Според нашите стандарти би трябвало глюкозата да е над 98%.
Говорих с производител, обаче и той ми каза, че рядко прехвърляло 60%.
Та практически се получава разлика.
Може и да ме е заблудил, но се съмнявам :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1