Застой и въпроси за преодоляването му.

31.03.08
20:19

Здравейте. От доста време постояно чета форума, много неща научих/научавам, но дойде и моя ред да задам някой въпроси на които търсачката не ми даде необходимите отговори. Не знам дали темата трябва да е в този раздел.

По същество. Тренирам от 7-8 месеца, висок съм 178-9 и тежа 83-4 кг на 16 години /имам доста мазно на места, но засега целта е ММ защото тя е тврърде малка/. От поне два месеца не съм мръднал в положителна насока. Ръката си седи все същата, гърди, рамене, гръб също. Имаше период в който вървеше добре, тогава даже не се хранех както трябва. Сега когато се опитвам да спазвам режим, да набавям до някъде необходимите елементи, не иска и не иска :| . Смятам че проблема може да се състои от това че значително по-малко сън имам напоследък т.е. не мога да се възтановявам и е възможно да има претоварване и привикване на мускула към тренировките. Въпроса ми е следния:

Кое е по-добре да направя сега за застоя? Да почина две седмици от фитнеса или да променя сега програмата и вкарам суперсерий или обърна сплита. Ето ми я програмата:

Първи ден: Ръце (бицепс, трицепс)
Втори ден: Гърди
Трети ден: Почивка
Четвърти ден: Рамо, Крака
Пети ден: Гръб
Шести ден: Почивка
Седми ден: Почивка

Упражненията ако е необходимо ще ги напиша по-нататъка. ;)

Темата беше редактирана от kolev21 на 31.03.08 20:21.

Момент така, кое те накара да мислиш, че си в застой, т.е. от последните два месеца нямаш развитие в силата, формата, времето за възстановяване?

01.04.08
08:29

...и все по-трудно ще напредваш. Първо си отговори на зададения от Димитър Михайлов въпрос. Недей сравнява времето когато си растял буквално всеки ден със сегашното състояние. Може би е времем просто да направиш някой промени в сплита, да поразместиш някое упражнение или да почнеш по нова програма. Допускам, че храненето ти също може да ти куца, защото ако в началото си се хранил по един начин сега трябва вече да поемаш повече  съобразно натрупаната маса за да може и тя да расте. Затова може и хранителния си режим да постнеш.

01.04.08
08:40

Мм тая програма не ми харесва изобщо.Според мен я напрай така :
1.Гърди
2.Гръб
3.Почивка
4.Рамо,Крака
5.Ръце
6,7 почивка
Така програма ти е разделена на големи и малки групи имаш си почивка между тях и даваш на ръцете 2 дена почивка преди следващата “врътка”
Нека и други да кажат,но за мен така е по добре

TI

01.04.08
09:00

и аз мисля че този е по-добрия вариант (и аз тренирам така %-P ). да тренираш ръце и следващия ден гърди е доста зле. трицепса няма да си е починал и може да го претренираш.

01.04.08
15:33

Има нужда от дооточнявания :) . Значи лично при мене този така хвален начален разтеж го нямаше. За 5-6 месеца сън качил 3 сантиметра на ръката и толкоз. Някой хора това го правят за 3 месеца и по-малко. Да кажем е нормално при положение лошото ми хранене което имах. Но сега когато твърдо съм осъзнал важноста на това какво ям, мисля че е нормално да има ефект, ама не! Ръката не мърда от 35,5 и това е. Значи нямам кантар за да тегля храната, но 100% по 100-120 гр. протеин ми влизат. Пак не е достатъчно, но е нещо с което мисля пак би трябвало да ръста. И това ме наведе на мисълта за застоя. Не е нормално, каквото и хранене да имам за 2 месеца нито милиметър нагоре. Или претоварвам или се е получило привикване.

Програмата ми е такава, защото е съобразена и с времето което имам. Ръце и гърди през делниците, отнемът по-малко време и енергия. Гръб и крака за събота и неделя, тогава имам време да се наспивам и да ям по-правилно.

Техниката на упражненията ми е на добро ниво, не се пестя и в тежестите. ;) (да се знае)

P.S.
Нито нотка на отчаяния не получавам, напротив, доста по-нахъсан съм да постигна целите си, но имам нужда от помощ. Не искам да бъда разбран погрешно, не съм от тия дето очакват за 6-7 месеца да станат терминатори. ;)

Мнението беше редактирано от kolev21 на 01.04.08 15:37.

01.04.08
17:58

казано от kolev21 на 31.03.08, 20:19:

Да почина две седмици от фитнеса или да променя сега програмата и вкарам суперсерий или обърна сплита.

направи всичките тези неща и се постарай още протеин да вкараш

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1