Яйца

01.04.08
11:35

Здравейте на всички!
След много четене реших да мина на НВД.Въпросът ми е следният:Освен другата храна хапвам по 8-10 яйца със жълтъците на ден,много ли са толкова жълтъци?Няма ли да ми навредят?

01.04.08
11:36

Не са много, няма да ти навредят. ;-)

01.04.08
12:10

Холестеролът няма ли да е много?

01.04.08
13:45

На 5 яйца ядеш 1 жълтък. ;-)

01.04.08
13:49

казано от Сашо на 01.04.08, 11:35:

Здравейте на всички!
След много четене реших да мина на НВД.Въпросът ми е следният:Освен другата храна хапвам по 8-10 яйца със жълтъците на ден,много ли са толкова жълтъци?Няма ли да ми навредят?

Eстесвено че са много.

01.04.08
13:57

Не са много, яж си ги. Холестерола не се вдига от яйца.

01.04.08
14:01

Добре, аз не мога да разбера - след като това се дъвче почти всеки ден как може да продължава да има нови теми по въпроса? И защо за бога хора които си нямат понятие за какво става дума пишат в тях? На 5 белтъка 1 жълтък - къде си го чел, с какви проучвания е защитено, кой ги е правил, той какъв е, какво друго е написал? Какво се случва, ако не спазиш това съотношение 5:1, а го направиш примерно 5:3? Изобщо интересувал ли си се по въпроса или си “чувал това-онова от тук-там”? Естествено че били много- защо са много, на базата на какви познания го казваш това? Дори по вестниците и списанията напоследък откриват топлата вода (демек, че всъщност нямало лошо да се консумират) - ти дори това на четеш явно, а се изказваш авторитетно.
Иначе за автора на темата - малко са, яж повече. Нещо повече - яж ги с масло. Ако ти дойде много холестерола, поне ще си направил нещо - ще си оборил 50-60 години научна работа на много хора по въпроса.

Мнението беше редактирано от G33K на 01.04.08 14:04.

01.04.08
14:44

Който го е страх - да не яде жълтъците и да не пие мляко и да не яде свинско. Вместо това зареждане с вафли и редовно в макдоналдс!

Аман от теми за жълтъци!

01.04.08
15:52

Холестерол? Като го чуят някой и откачат :D. Холестерола е следствие от друго заболяване, не от това колко яйца ядем. Попадал съм някъде на статия, не мога да я намеря сега, но мисля че е достоверна.

Т.е. освен ако не си с доказано заболяване няма проблем да ядеш всичкото от яйцето.

01.04.08
15:57

Я пак? Холестерола бил следствие от заболяване? Ха-ха-ха. Добър бисер!

01.04.08
16:19

казано от kolev21 на 01.04.08, 15:52:

Холестерол? Като го чуят някой и откачат :D. Холестерола е следствие от друго заболяване, не от това колко яйца ядем. Попадал съм някъде на статия, не мога да я намеря сега, но мисля че е достоверна.

Т.е. освен ако не си с доказано заболяване няма проблем да ядеш всичкото от яйцето.

И черупката ли? Хех, много яко исказване! Бисер , е да! Холестерола е следствие на заболяване, а мускулната хипертрофия е сигурно генетически проблем и се дължи на делеция в половите хромозоми....  :?

MR

01.04.08
16:37

На това място искам да благодаря на G33K. Не бях ял повече от 5 цели яица, но скоро си и3ядох 10 цели наведнъж и ни6то ми няма6е. А по въпроса 3а яицата, ако не се ядат много въглехидрати не виждам 3а6то трябва да се отделя белтъка от жълтъка

01.04.08
17:04

хубаво яйце = цяло яйце

IB

01.04.08
17:37

казано от Magpie Ranger на 01.04.08, 16:37:

На това място искам да благодаря на G33K. Не бях ял повече от 5 цели яица, но скоро си и3ядох 10 цели наведнъж и ни6то ми няма6е. А по въпроса 3а яицата, ако не се ядат много въглехидрати не виждам 3а6то трябва да се отделя белтъка от жълтъка

Офтопик
Не ти ли доидоха множко наведнъж? Аз също изяждам около 10 цели, но за цял ден.Все пак не си набавям протеин само от тях. ;)

01.04.08
19:14

Искате да кажете, че ако изям 10 яйца и незабавно качвам холестерола?

Не знам до колко е бисер, но при един човек изял 10 яйца не се покачва холестерола, при друг изял 10 яйца се покачва значително. На какво си обяснявате този факт?

01.04.08
19:44

А как го установи този факт, след всяко ядене ходите да ви мерят холестерола ли?

01.04.08
20:37

Да, наистина. Аз лично не се сещам за друг начин да се установи това, освен чрез взимане на кръвна проба непосредствено преди и непосредствено след яденето - ако си го правил евала явно си отдаден на науката.

но при един човек изял 10 яйца не се покачва холестерола, при друг изял 10 яйца се покачва значително. На какво си обяснявате този факт?

Ще мисля как да го обясня, когато се появи някой, на който холестерола му е висок ДОКАЗАНО СЪС СИГУРНОСТ заради яйцата ;) Дотогава мисловните напъни в такава посока са напълно неоправдани и чисто теоретични.

01.04.08
21:56

Като ще си говорим за яйца - повече от година и половина ям яйца (цели) всеки ден. Средно по 5-6. Често по 7-8. Имала съм дни с 10. Направих си изследвания и ... изненадааа - триглицеридите ми бяха под 0.6 (за справака - нормата е от 0.6 до 2.2). Друг аргумент в полза на яйцата лично на мен не ми е необходим.

01.04.08
22:16

За какво си говорим тогава, колеги ? :)

Respect ;) .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1