Как се изпълнява римска мъртва тяга прецизно

01.04.08
21:03

Здравейте. До сега не бях се сблъсквал с това упражнение. Не знам защто, но не усещам никакво натоварване в задните бедра, а само в кръста. Гледам напред, гръбнака ми е изправен, опасявам се че бъркам нещо с позицията на краката. Всъщност същинския ми въпрос е трябва ли краката да са събрани или трябва да са като при класическата мъртва тяга. Бих се радвал ако всеки изпълнявал това упражнение сподели възгледите си.

Важният момент при това упражнение е, дали държиш краката изпънати по време на движението? Аз лично при навеждане напред с опънати крака усещам много сериозно напрежение с областта на задното бедро до коленете - да не говорим, ако го правя с щанга или дъмбели. Помисли за това.

AS

02.04.08
06:11

Също и не пускай до долу щангата за да не натоварваш излишно гърба.

02.04.08
09:44

Всъщност аз без да искам сам си отговорих на въпроса за краката дали трябва да са събрани или не, но чак след като се наспах. Извинявам се за flooda. Като са събрани се натоварва по външната част, а като са по-разкрачени обратното. Грешката е в раменете, че ги пускам много надолу. Днеска го пробвах и стана. Благодаря за отзивите. :)

02.04.08
10:46

http://www.exrx.net/WeightExercises/ErectorSpinae/BBStraightLegDeadlift.html
Изпълнявах го правилно, но след 3-ия месец започнах да усещам една “постоянна мускулна треска” в областта на кръста, въпреки, че не съм го изпълнявал с тежко. При този вид тяга казват, че може да се направи извивка в кръста, т.е. не е нужно да е заключен, но именно това товари доста. Въпреки всичко съм доста доволен от упражнението.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1