10.03.08
13:12
6:40 - 60gr. oves, 150ml mlqko
9:05 - 3 aminokiselini
10:00 - 150gr pileshko (salata)
14:00 - 150gr. pile, domati, sirene
15:00 50gr. qdki
16:00 trenirovka
17:20 3 aminki
18:10 4 beltuka, 1 jultuk, filiq hlqb, salata zele+morkovi
19:15 konserva riba, maslini
20:30 150gr. pile, salata
22:00 - izvara(omlet s izvara)
Мнения ? 90кг. 183
Пиши на кирилица!
Темата беше редактирана от GH0$T на 11.03.08 14:07.
сякаш добре си ги подбрал...и аз скоро ще почвам тази диета затова нека задам един въпрос...последното хранене нетрябва ли да е най-късно 20:00h ?
Не, не трябва да е най-късно в 20:00.Зависи и кога лягаш...Но половин час преди лягане е добре да е последното хранене
11.03.08
15:28
казано от Baсил на 10.03.08, 13:12:
Мнения?
Сметни си ккал. баланс и ако си на отрицателен през деня и правиш кардио 3-4 или повече пъти на седмица ще сваляш.
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 11.03.08 15:29.
02.04.08
10:32
Много се радвам като видя хора да препоръчват НВД и кардио ... 3а6то не? От НВД се сваля, от кардио се сваля (чисти) и така ефекта става двоен, нали? Интерсно ми е колко от тия хора се хранят на НВД и правят редовно кардио....
казано от Magpie Ranger на 02.04.08, 10:32:
Много се радвам като видя хора да препоръчват НВД и кардио ... 3а6то не? От НВД се сваля, от кардио се сваля (чисти) и така ефекта става двоен, нали? Интерсно ми е колко от тия хора се хранят на НВД и правят редовно кардио....
Toва като ирония ли да го разбирам ?
Поне 2 месеца съм бил на НВД с 50гр въгл. и съм бягал 6-7 пъти в седмицата по 10ина км.
Да, кардиото не е задължително, но е един добър катализатор на процеса.От кардиото се оправдават само мързеливите или тези, които по здравословни причини не могат да го правят.
02.04.08
16:48
Кардиото е абсолютно задължително!
@Crazy.. не е така, поинтересувай се малко и виж, че много хора чистят без да правят кардио.
да, интересна тема захванахте. Възможно ли е да се чисти без кардио (при НВД), дори и по- бавно?
02.04.08
20:25
За възможно е възможно, само дето има няколко проблема в цялата работа.
1. С кардио ще имаш много по-бързи резултати и ще можеш да ядеш малко повече. Плюс това увеличване на кардиото ще спомогне за преминаване на застой.
2. Без никакво кардио ще трябва да ядеш постоянно горе/долу толкова колкото ядеш докато си на диетата. Започнеш ли да ядеш малко повече - мазнините бавно, но славно се връщат.
казано от Elitsa на 02.04.08, 19:57:
да, интересна тема захванахте. Възможно ли е да се чисти без кардио (при НВД), дори и по- бавно?
Възможно е, аз никога не съм правил кардио. Не виждам смисъл в него. И да, мързи ме да правя кардио, признавам си доброволно :)
02.04.08
21:04
Голяма грешка е според мен (лично мое мнение не ангажирвам никого) да се започва от самото начало с толкова малко въглехидрати.
02.04.08
21:05
Елементарна физика.Когато на входа има по малко отколкото на изхода нещо се случва :).Тоест когато изгорената енергия е повече от приетата разликата се възстановява от мазнините, при обратния случай излишната енергия се натрупва в резерв.
02.04.08
21:13
казано от Иван Шишманов на 02.04.08, 21:05:
Тоест когато изгорената енергия е повече от приетата разликата се възстановява от мазнините.
Или от мускулите. :P
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 02.04.08 21:14.
03.04.08
12:59
Момчета никога не съм ка3вал или предлагал някои да не прави кардио. А3 съм му фен (по скоро на бягането), но в момента карам с малко въглехидрати и се ограничавам нарочно с кардиото. Иначе съм я правил та3и комбинация, но не е ефективна. Само се 3амислете, след кардиото 3адължително се 3ареждат въглехидрати и ако човек яде и пре3 деня въглехидрат едва ли 6те вле3е в нормата на НВД, нали? А спор няма, че кардиото 3абър3ва метаболи3ма и топи ма3нини, но да препоръчате на човек да прави 3,4 пъти кардио при строго НВД е кофти. А3 бих му препоръчал 1 път седмично 3а тонус докато е на въпросното НВД.
EMZO вярвам ти, че си го правил, но предполагам има6 много добри по3нания и 3нае6 какво да направи6 ако ти станат прекалено малко въглехидратите (хипогликемия?). Като дава6 радикален съвет на момчето, трябва да му обясни6 какво да прави в дадени ситуации.
казано от Magpie Ranger на 03.04.08, 12:59:
Момчета никога не съм ка3вал или предлагал някои да не прави кардио. А3 съм му фен (по скоро на бягането), но в момента карам с малко въглехидрати и се ограничавам нарочно с кардиото. Иначе съм я правил та3и комбинация, но не е ефективна. Само се 3амислете, след кардиото 3адължително се 3ареждат въглехидрати и ако човек яде и пре3 деня въглехидрат едва ли 6те вле3е в нормата на НВД, нали? А спор няма, че кардиото 3абър3ва метаболи3ма и топи ма3нини, но да препоръчате на човек да прави 3,4 пъти кардио при строго НВД е кофти. А3 бих му препоръчал 1 път седмично 3а тонус докато е на въпросното НВД.
EMZO вярвам ти, че си го правил, но предполагам има6 много добри по3нания и 3нае6 какво да направи6 ако ти станат прекалено малко въглехидратите (хипогликемия?). Като дава6 радикален съвет на момчето, трябва да му обясни6 какво да прави в дадени ситуации.
След кардио не трябва да се ядат въглехидрати (особено бързи), защото вдигат кръвната захар и един вид все едно нищо не си правил. Това за малкото въглехидрати не е истина, ако организма ти свикне на мазнини може и без въглехидрати, но задължително трябва да зареждаш веднъж седмично.
03.04.08
15:14
казано от Hvanatema на 03.04.08, 13:43:
EMZO вярвам ти, че си го правил, но предполагам има6 много добри по3нания и 3нае6 какво да направи6 ако ти станат прекалено малко въглехидратите (хипогликемия?). Като дава6 радикален съвет на момчето, трябва да му обясни6 какво да прави в дадени ситуации.След кардио не трябва да се ядат въглехидрати (особено бързи), защото вдигат кръвната захар и един вид все едно нищо не си правил. Това за малкото въглехидрати не е истина, ако организма ти свикне на мазнини може и без въглехидрати, но задължително трябва да зареждаш веднъж седмично.
Не трябва 1 час някъде след кардиото, докато тялото(метаболи3ма) е активно о6те. А после? О6те не6то, когато тялото ти свикне БЕ3 въглехидрати, няма да се налага да 3арежда6 беднъж седмично примерно. Това тука е друго, един вид въглехидратна ротация и тялото не свиква на ма3нини а просто и3пол3ва тях 3а гориво, понеже въглехидратите са чист и лесен 3а ра3граждане и3точник на енергия, а ма3нините не са. Това е об6то ка3ано. Реално погледнато, когато не яде6 (много) въглехидрати катаболните хормони са по активни и така се получава намалянето на подкожните ма3нини. Това обяснява, 3а6то, при положение, че ма3нините са 2 пъти по калорични, реално повече се дебелее от и3ли6ък на въглехидрати. И3ли6ък на въглехидрати се получава, когато ре3ервите на черния дроб и мускулния гликоген се 3апълнят. А като стана въпрос 3а гликогена ми е интересно след кардио, кой 6те 3апълни тоя гликоген? Ако смята6, че гликогена не трябва да се попълва с цел да се и3горят пове4е ма3нини искам да го подкрепи6, а3 съм отворен 3а всички нови и3следвания (дори 6те бъда много доволен ако това е наистина практически приложимо) ....
казано от Magpie Ranger на 03.04.08, 15:14:
казано от Hvanatema на 03.04.08, 13:43:
EMZO вярвам ти, че си го правил, но предполагам има6 много добри по3нания и 3нае6 какво да направи6 ако ти станат прекалено малко въглехидратите (хипогликемия?). Като дава6 радикален съвет на момчето, трябва да му обясни6 какво да прави в дадени ситуации.След кардио не трябва да се ядат въглехидрати (особено бързи), защото вдигат кръвната захар и един вид все едно нищо не си правил. Това за малкото въглехидрати не е истина, ако организма ти свикне на мазнини може и без въглехидрати, но задължително трябва да зареждаш веднъж седмично.
Не трябва 1 час някъде след кардиото, докато тялото(метаболи3ма) е активно о6те. А после? О6те не6то, когато тялото ти свикне БЕ3 въглехидрати, няма да се налага да 3арежда6 беднъж седмично примерно. Това тука е друго, един вид въглехидратна ротация и тялото не свиква на ма3нини а просто и3пол3ва тях 3а гориво, понеже въглехидратите са чист и лесен 3а ра3граждане и3точник на енергия, а ма3нините не са. Това е об6то ка3ано. Реално погледнато, когато не яде6 (много) въглехидрати катаболните хормони са по активни и така се получава намалянето на подкожните ма3нини. Това обяснява, 3а6то, при положение, че ма3нините са 2 пъти по калорични, реално повече се дебелее от и3ли6ък на въглехидрати. И3ли6ък на въглехидрати се получава, когато ре3ервите на черния дроб и мускулния гликоген се 3апълнят. А като стана въпрос 3а гликогена ми е интересно след кардио, кой 6те 3апълни тоя гликоген? Ако смята6, че гликогена не трябва да се попълва с цел да се и3горят пове4е ма3нини искам да го подкрепи6, а3 съм отворен 3а всички нови и3следвания (дори 6те бъда много доволен ако това е наистина практически приложимо) ....
90% от нещата съм чел от: http://spidersport.com/forum/index.php?sid=bf93d5f756f57fa9d8c8addb6def44b5
Ако имаш директни въпроси за гликогена след тренировка и всичко свързано с (ВМ-НВХ), потърси в другият форум. Само ще добавя, че много хора от там след тренировка ядат мазни храни. Не е зле да погледнеш този дневник: http://spidersport.com/forum/viewtopic.php?t=4065&postdays=0&postorder=asc&start=0
Aз не съм фен на ВМ НВД, под НВД разбирам 1.5гр/кг телесно тегло въглехидрати.
Дъ олд скуул казва след кардио яж въгл с нисък ГИ и протеин
Дъ ню скуул казва само протеин и мазнини, НО НЕ ВЕДНАГА СЛЕД КАРДИО, защото мазнините забавят усвояването на протеина.За след кардио си е идеален протеиновия шейк.
В хипогликемично състояние аз съм изпадал един път и то не заради малкото въгл. а заради Алфа липоева киселина, но това е друга тема.
Гликогена ще попълваш(се попълва) в зареждащия ден.
@Magpie Ranger - използвай буквите - Ч. Ш и Щ, в противен случай ще трия постовете ти, а не ми се иска.
03.04.08
21:38
[size=1]size]
Мнението беше редактирано от Magpie Ranger на 04.04.08 10:42.
03.04.08
23:46
Имаш ли намерение скоро да почнеш да пишеш на български език, не на маймуница?
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 04.04.08 00:06.