31.03.08
20:04
Здравейте , общо взето проблемите са ми свързани с болки в рамото , които се появиха около нова година и най-странното е,че си нямам идея от какво , защщото тогава не съм тренирал просто една сутрин станах и ме болеше , не ходих до 5ти януари и си мислех че ми е минало но когато отидох във фитнеса осетих отново болката , пробвах със някви мазила там фастом , диклаг и пак си ме болеше спрях тренировките ходих на някъв лекар и ми изписа пироксикам да пия 4-5 дена и после да почна да тренирам нищо особено ми нямало уж ми било само възпалено , отидох и с някви малки тежести понах и пак ма заболя рамото пих и фелоран на хапчета и кво ли не вече 3ти месец ме боли и не мога да си правя тренировките , някакви савети ??, и съм алергиен към глюкозамин , като почнах да го пия ми излезнаха някви обриви по ставите просто вече си нямам идея кво да правя.
Темата беше редактирана от AceHoBrpag на 31.03.08 20:28.
Първо почини повече от месец без да товариш въобще рамото. Трябва напълно да отшуми травмата, защото рамото стане ли хронично е доста неприятно! Как тренираш раменете и как гърдите, ако са в един ден - раздели ги. Може от неправилно изпълнение на лега да товариш повече раменете...само мога да гадая, но на 100% си дай почивка.
Аз съм със същия проблем , оня ден бях при д-р Караданова и ми каза почивка от поне 20 дни и ми даде да пия калций+ вит.D3(2 пъти на ден по 1 хап.) и Melbek(1 хап. след вечеря).
п.п:Много асеновградчани се навъдихме тука.къде тренираш ?
01.04.08
11:02
E аз си тренирам в плд :) ианче се чудя дали да не ида една снимка така профелактично да му направя макарче ме самнява да покаже нещо ... а относно тренировката ги правех заедно , но както споменах не бях ходил около седмица когато получих за 1ви път болката. явно ще трябва 1 месец да бягам и да си скачам на въже...
казано от AceHoBrpag на 01.04.08, 11:02:
E аз си тренирам в плд :) ианче се чудя дали да не ида една снимка така профелактично да му направя макарче ме самнява да покаже нещо ... а относно тренировката ги правех заедно , но както споменах не бях ходил около седмица когато получих за 1ви път болката. явно ще трябва 1 месец да бягам и да си скачам на въже...
до скоро имах травма с рамото, дадох си почивка 3 седмици, сега започнах отново натоварване, но имай предвид, че трябва да внимаваш много, ако усетиш болка спирай.
01.04.08
19:17
Там е проблема , пробвах така 2 седмици някаде не бях тренирал азах с фастум и т.н. и като отидох почуствахболката пак спрях ама вечерта по едно време са сабудих щото бях легнал на страната на тва рамо и ма болеше доста....ся пак от седмица и нещо не съм барвал и вчера опитох да направя 1 нагиране и по средата усетих че отказва рамото и пак спрях...мисля тоя месец целия да го прекарам дори без опити за фитнес , както казах по нагоре ще си скачам на въженцето мисля че е по удачна идея.
казано от AceHoBrpag на 01.04.08, 19:17:
Там е проблема , пробвах така 2 седмици някаде не бях тренирал азах с фастум и т.н. и като отидох почуствахболката пак спрях ама вечерта по едно време са сабудих щото бях легнал на страната на тва рамо и ма болеше доста....ся пак от седмица и нещо не съм барвал и вчера опитох да направя 1 нагиране и по средата усетих че отказва рамото и пак спрях...мисля тоя месец целия да го прекарам дори без опити за фитнес , както казах по нагоре ще си скачам на въженцето мисля че е по удачна идея.
дай си пълна почивка от 3-4 седмици, може само кардио, колело или въже ако желаеш. дай пълен покой на рамото си, пожелавам ти да се оправиш бързо.....успех :)
02.04.08
15:25
С раменете много внимателно! Умерени тежести и акцент върху правилното изпълнение!
03.04.08
08:02
Мерси за съветите :)
06.04.10
09:54
Здравейте момчета. И аз имам доста сериозен проблем с рамото, но то не е от тренировките, а защото паднах и за да не си ударя главата отзад се извих, като макарон. Разтегнах (средният делтовиден мускул мисля, защото прегледах по разни снимки как се казва мускула който ме боли)и от 3-4 месеца не може да ми мине. Ходих на някакви рехабилитации, мазах се и пак си ме боли дори като се протягам малко повече. Ортопеда ми каза, че се лекува със стероиди и аз го питах, ако направя един курс с анаболи (Deca-Durabolin и Methandrostenolon) ще ми мине. А отговора му беше “Мииии може ... ?!”
Говорих с една аптекарка, която ми каза, че това са “кортико стероиди”, което лекува, а не анаболни стероиди. После говорих с едни момчета в магазин за добавки (продават и анаболи) и един който държи една фитнес зала. Те ми казаха, че с 2-3 инжекции Deca-Durabolin и Колаген ще ми мине. Какво да правя мамка му??? Спрял съм пак да тренирам от месец, а ефект няма. Тренирам само крака и чат-пат бицепс и трицепс.
На 23 години съм, 89-90 килограма (имам мазнини по себеси, не са само мускул тези килограми) и съм висок 180-181см, обиколката на ръката ми е 39 см.
ПП. Искам да отбележа, че съм решил да взема анаболи след като ми мине рамото. Но как да ми мине? :(:(:(
Мнението беше редактирано от Milen Geshev на 06.04.10 13:43.
казано от Milen Geshev на 06.04.10, 09:54:
Здравейте момчета. И аз имам доста сериозен проблем с рамото, но то не е от тренировките, а защото паднах и за да не си ударя главата отзад се извих, като макарон. Разтегнах (средният делтовиден мускул мисля, защото прегледах по разни снимки как се казва мускула който ме боли)и от 3-4 месеца не може да ми мине. Ходих на някакви рехабилитации, мазах се и пак си ме боли дори като се протягам малко повече. Ортопеда ми каза, че се лекува със стероиди и аз го питах, ако направя един курс с анаболи (Deca-Durabolin и Methandrostenolon) ще ми мине. А отговора му беше “Мииии може ... ?!”
Говорих с една аптекарка, която ми каза, че това са “кортико стероиди”, което лекува, а не анаболни стероиди. После говорих с едни момчета в магазин за добавки (продават и анаболи) и един който държи една фитнес зала. Те ми казаха, че с 2-3 инжекции Deca-Durabolin и Колаген ще ми мине. Какво да правя мамка му??? Спрял съм пак да тренирам от месец, а ефект няма. Тренирам само крака и чат-пат бицепс и трицепс.
На 23 години съм, 89-90 килограма (имам мазнини по себеси, не са само мускул тези килограми) и съм висок 180-181см, обиколката на ръката ми е 39 см.
ПП. Искам да отбележа, че съм решил да взема анаболи след като ми мине рамото. Но как да ми мине? :(:(:(
една от основните функции на нандролона (нандролон-деканоат) е лекарство за стави (остеопороза). аптекарката май няма никаква идея каква е разликата между стероиди и кортикостероиди. обикновенно мускулно разтежение НЕ се лекува със стероиди - за такова лечение трябва да има проблем със ставата .... поне доколкото съм чел ....
06.04.10
16:12
Ако ви е нужно името на кортикостероида който тя ми каза, че било за тази работа, казва се Дипрофос. Ето какво пише за него:
Показания
DIPROPHOS може да се използва като част от лечението на различни тежки заболявания, които се повлияват от кортизонови лекарствени средства. Тези заболявания могат да включват: заболявания на мускулноскелетната система, като различни форми на артрит, бурсит, ишиас, лумбаго, заболявания на костите или дълбоките тъкани, алергични състояния, като бронхиална астма, тежка форма на сенна хрема, бронхит, реакции към лекарствени продукти, ухапвания от насекоми; кожни заболявания като възпаление, сърбеж, уртикария (копривна треска), косопад, псориазис, цикатрикси (белези от рани), кистозно акне или други заболявания, преценени от Вашият лекар.
ПП. И вратът ми е чупен. Имам пластина на четвърти и пети прешлен. Казвам го, ако има някакво отношение към поемането на стероиди.
Мнението беше редактирано от Milen Geshev на 06.04.10 16:15.
На мен ми биха 3 инжекции с Дипрофос в рамото заради бурсит. Ефекта беше кажи-речи моментален - от пълно обездвижване до напълно свободно движение 36 часа след първата инжекция. Е сега внимавам с килограмите и техниката, въпреки че терапевта ми каза, че нямало проблем за тренировките. За анаболни стероиди в твоя случай не знам дали ще е удачно.
Мнението беше редактирано от shemeta на 06.04.10 17:46.
08.04.10
12:52
кортико стероидите са нож с две остриета. ако можеш да се оправиш без тях ще е по-добре. най-добре намери добър лекар, който ще се занимава с теб
08.04.10
13:17
А, говорих с доста хора вече, в крайна сметка всички спортисти са на мнени, че с дека-дураболин ще ми мине. Но проблема е, че ще мине за известно време, после пак ще има проблеми, дори по-сложни. Та анаболните лечения ги оставих (е все още съм решен да направя курс от 2 месеца с анаболи, но по-натам). Ще ходя по лекари да ми дадат някакви хапове ...
Един приятел (футболист) е разтегнал наскоро задното бедро и са му дали да пие Невробекс и Диклофенак Дуо. Каза, че онзи ден даже е ходил вече да рита. И всички ми казаха, че трябва възможно най-много да го обездвижа. Което не ми е оферта, но щом трябва и до там ще стигна сигурно.
Общо взето ще търся мнение на спортни лекари.
http://lubomirivanov.com/2034
Ето един материал, който смятам, че ще помогне на много хора да предотвратят травмите от този тип. Става дума за стречинг.