01.04.08
15:17
Значи чух че да се яде мляко и риба в 1 ден не било полезно та даже си било вредно вие какво ще кажете по въпроса ?
01.04.08
15:26
ха-ха-ха-ха...
Абсолютно нищо вредно (като изключим химикалите с които са тъпкали кравите, дали млякото и живака в рибата - но тези “отрови” и други са част от ежедневието, тъй че няма за какво да се притесняваш) да се приемат по няколко пъти на ден. Все пак някои здравни идеологии, ако може да ги наречем, не препоръчват двете да се приемат на едно и също хранене. Пример за такава: аюрведа.
Аз лично бих ти препоръчал да ги приемаш спокойно, но не на едно ядене. Досега никой не се е оплакал от комбинацията :)
Изобщо не се притеснявай проблем няма..Та дори и да са на 1 хранене.Вчера вечерта бях така и никакви “проблеми” с корема.Всичко на 6.
Да не забравяме, че всеки е различно чувствителен към млякото и млечните продукти, които принципно са в топ 3 на алергии и чувствителност към храни.
02.04.08
11:25
Колкото и да е полезно не бих ял в един ден мляко и риба,защото не си вървят и просто ще ми стане мноого зле.... :sick:
Единствената причина, за което се сещам, е че креатинът (който е във височки количества в рибата) не си понася с млечните продукти. Знам, че прави кофти съединение, но подробности не знам. Също съм чувал, че след комбинация от двете може да получиш коремни болки, особено ако храносмилателната ти система не е от най-изправните :)
Също съм чувал, че след комбинация от двете може да получиш коремни болки, особено ако храносмилателната ти система не е от най-изправните smile
А за тва говорех - чувствителност на храносмилтелната система към дадени храни. Както и хлебни изделия и месо: някои храносмилателни системи биха имали затруднения да обработят двете храни едновременно.
Мнението беше редактирано от Калоян Я. на 03.04.08 06:43.
Твва за първи път го чувам. Чувал съм за натряване от комбинация риба с яйца, но тва звучи меко казано тъпо. Пък и да си призная, не рядко съм ял панирана риба и никакви проблеми след това
03.04.08
20:01
Все пак гледай да има едно 2-3 часа между рибата и млечните продукти.
Когато ги комбинирам, при мен се получава дискомфорт (не мога да се изразя по-деликатно :-) )