02.04.08
16:38
Здравейте четох доста теми и осъзнах колко безполезно е претренирането .Преди 2 дена сои направих тренировката за гърди и бицепс:
изтласкване на дъмбел - 4 x 10
лицеви опори с широк хват - 4 x 8
флайс - 4 x 12
пуловър - 4 x 12
бицепсово сгъване с дъмбели - 4 x 8
концентрично сгъване - 4 x 10
вчера имах много силна мускулна треска(вчера почивах) ,днес още имам и май май утре пак ще имам ??
та въпроса ми е как да разбера дали съм претренирал или просто тренировката ми е била ползотворна щом съм имал мускулна треска?
С тази тренировка не си претренирал, защото не е тежка. При претрениране симптомите са отпадналост, нямаш желание да тренираш и т.н.
03.04.08
05:53
казано от nachinae6t на 02.04.08, 16:38:
Здравейте четох доста теми и осъзнах колко безполезно е претренирането .Преди 2 дена сои направих тренировката за гърди и бицепс:
изтласкване на дъмбел - 4 x 10
лицеви опори с широк хват - 4 x 8
флайс - 4 x 12
пуловър - 4 x 12
бицепсово сгъване с дъмбели - 4 x 8
концентрично сгъване - 4 x 10
вчера имах много силна мускулна треска(вчера почивах) ,днес още имам и май май утре пак ще имам ??
та въпроса ми е как да разбера дали съм претренирал или просто тренировката ми е била ползотворна щом съм имал мускулна треска?
При мен се получава същото в последно време. Нормално е. няма място за притеснение.
03.04.08
08:11
Претренирането не е явление което трае ден - два и после отминава. То се натрупва и след време вече дори ти е неприятно да ходиш на тренировка. Умора, отпадналост, липса на глад. Такива ми ти интересности.
Добре,а каква е тогава разликата между претрениране и претоварване? Понеже и аз след една добра тренировка на гърба почувствах,че имам мускулна треска и се радвах,че съм тренирала добре, но като отидох следващия път на тренировка(вместо да си почина)взех,че си влоших състоянието,въпреки,че не тренирах гръб. Сега съм в принудителна почивка по съвет на лекарката от спешния кабинет :roll: