07.01.08
12:45
На 24 години съм и преди около 3 години започнах да се променям. Вече не виждам собственото си лице в огледалото - състарих се някакси, чертите ми си промениха формата, всичко се свлече, особено носът и очите. Водя значително по-здравословен живот от много жени - ям по-малко въглехидрати, тренирам , не пуша , рядко пия , не ям боклуци. А, и косата ми пада и изтъня. Преди беше гъста и жизнена , наистина много хубава коса. Направо се потискам.
Направих си изследване на кръвта и всичко е в норма , само малко повече са еритроцитите. Ако някой е имал подобни оплаквания или знае на какво може да се дължи подобно състояние, ще съм му благодарна, ако сподели.
07.01.08
13:41
Здравей! Нужно е да си направиш пълна кръвна картина и изследване за скрити дефицити (аминокиселини, витамини, минерали). Най-добре на частно. Изследванията могат да се направят по два начина - директни (кръвни тестове и анализ на косъм и кожни клетки) и косвено, посредством комплексен анализ на храненето. Понякога да се храниш здравословно, не е достатъчно. Има различни скрити бактериални инфекции или вродени и почти безобидни заболявания, които може да възпрепятстват усвояването на храната. Важно е да се вземат в предвид наследствените фактори, стреса и хормоналните проблеми. Нужна ти е консултация преди всичко с някой млади и амбициозен прясно завършил лекар специализирал/специализиращ “Обща медицина”, т.е. кандидат джипи. Повечето такива са асистенти и всичко им е прясно в главата. Още не са се ориентирали докрай в професията и силно се интересуват от всеки собствен случай. Някое такова момче/момиче ще ти помогне много в откриването на проблема. Иначе предполагам (само предполагам, тъй като не съм лекар), че ще са ти нужни консултации с:
- дерматолог
- ендокринолог
- диетолог
- гинеколог/уролог
- нищо чудно и от гастроентеролог (ако се окаже, че имаш скрит гастрит, диспепсия или друго свързано с оползотворяването на храната)
Добре е, че си се захванала с проблема още от сега. Един последен съвет. Плащай си на човека, който ще се грижи за теб частно. Той, ще намира вратички в клиничните пътеки (а там е ад), за да ти спести много, много пари за изследвания. Поздрави и успех! Моля сподели когато стигнеш до своите отговори!
08.01.08
11:54
Благодаря за изчерпателния отговор! И аз си мислех горе долу същите неща. Аз ходих при ендокринолог и тя каза, че няма нужда дори да пуска изследване на хормоните, защото каквито и отклонения от нормата да имало, щели да се отразят на щитовидната жлеза, а моята беше напълно здрава.
Имам и малко изкривяване на гръбнака по наследство от баща ми - двустранна S-образна сколиоза. Правени са доста изследвания на
хора с изкривявания и повечето от тях имат и други особености като повишено ниво на мед,понижено ниво на селен в кръвта или някакви проблеми със съединителната тъкан и какво ли още не. А и съм малко депресивна натура, което също не кара тялото да цъфти :). Но има и още неща, сигурна съм. Дерматологът ми е интересно какво ще ми каже, защото това е най-голямата ми болка.
Аз също искам да отида на частно, но можеш ли да ми препоръчаш някоя клиника или доктор..
09.01.08
18:43
това,което аз ще те посъветвам е малко нетрадиционно , хората го подценяват, но в последните изследвания на реномирани западни и американски учени се оказва,че има огромно значение. погледни по друг начин на живота си - постоянно ли си в стрес, работата ли те притеснява , най-важно е да си спокоен ,повярвай ми,това оказва огромно значение върху външния вид. спокойствието.
10.01.08
11:10
О да, замисляла съм се и съм сигурна , че е много решаващо как се чувстваш. Когато си в стрес, целият организъм страда и това пречи на усвояването на полезните вещества от храната и имунната система отслабва. Същото става и като си в депресия май. Просто съпротивителните ти сили намаляват и оттам започват да се обаждат разни неща, които при силна имунна система просто нямат шанс.
Лошото е, че най-трудно се постига спокойствието , вътрешните промени са най-трудни.
10.01.08
11:45
Ако имаш проблеми с депресията, може да опиташ психотерапия. Чувал съм добри отзиви за холотропното дишане/Ребъртинг от Кинча Пеева, лицензиран терапевт.
Успех!
казано от Владимир Недков на 10.01.08, 11:45:
Ако имаш проблеми с депресията, може да опиташ психотерапия. Чувал съм добри отзиви за холотропното дишане/Ребъртинг от Кинча Пеева, лицензиран терапевт.
Успех!
Ребъртинга е страхотно изживяване! От личен опит го казвам... ;-)
10.01.08
22:03
Благодаря, ще опитам :)... Аз всъщност ходя на психотерапевт и съм доста доволна, но определено има какво още да се желае.
Повече време сред природата!
Повече положително мислене!
Ето какво е открил Масаро Емото по въпроса:
http://www.watermessage.hit.bg/
Много си млада, за да погрознееш, ако се случва нещо подобно, значи нещо не е в ред -
не знам дали си изследвала щитовидната си жлеза - ако тя не функционира добре, косата капе,
лицето и очите се променят, освен това се получават проблеми със съня и се получават нервни сривове
и депресии. А ако със здравето ти всичко е наред, помисли си как е при теб положението с любовта,
имаш ли си партньор, с който да се чувстваш добре. Ако любовта не върви, много ясно,че цялото ти
тяло ще страда. Също така - приятели, развлечения, удоволствия - имат огромно значение.
И проклетия стрес - много се изписа за него, горните постове са ти дали доста съвети, и аз ще предложа
нещо: да опиташ с йога - едно чудесно разтоварване.