Каква е разликата ?

03.04.08
14:26

Каква е разликата в скъпия креатин и ефтиния ?Така и не разбрах.Гледах някви ефтини за по 30 лв. 500 гр.
видях и по-скъпи на Оptimum Nutrition за 50 лв. и на Musashi за 100 лв. За монохидрат говоря. ако пия от по скъпия по-голям ефект ли ще има ? Щото един познат пие някъф китайски креатин за 18 лв. килото :) и качи доста като сила и се наля доста.Та мисълта ми е има ли смисъл да давам толкова много пари ? Искам възмножно най-добрия креатин монохидрат тоя на ОN за 50 ме блазни но незнам ..... дайте мнение

03.04.08
16:24

Тва е все едно да питаш москвич или мерцедес...Сам си прави извода.

03.04.08
16:27

Има два вида монохидрат които уважавам : CreaPure германски ( ползват го като суровина ON , UN , PL ) и австралийски UltraPure ( за него само съм чел отзиви и даже не намерих нищо в сайта на производителя DSM Fine chemicals) .
Аз те съветвам първо да кажеш на колко години си и с какъв стаж ,кг и височина . После да си вземеш на Universal има кутия от 300гр на цена около 30-35лв ( най често 33) .

edited

Мнението беше редактирано от GH0$T на 04.04.08 06:02.

03.04.08
18:59

ами от 3 години но не са пълни много разпокъсано ту почвам ту спирам иначе от една година плътно си тренирам вече.на 19 г. съм 168 см висок и 68 кг. мисля да стана 100 кг. трицифрено число :) ама ме мързи доста и незнам .... та да си дойдем на думата този креатин хубав ли е на ОN или на Юнивърсал да зема ?

03.04.08
21:29

Ти прочете ли ми поста? Креатина на ОН и УН е еднакъв , суровината е CreaPure .

казано от GH0$T на 03.04.08, 16:27:

Има два вида монохидрат които уважавам : CreaPure американски ( ползват го като суровина ON , UN , PL ) и германския UltraPure ( фирми незнам :) ) .

CreaPure се произвежда от немската AlzChem Group чрез подразделението им Degussa.  Същия креатин се влага в българския “Creatine Monohydrate Micronized Powder”, опакован от Нутрим.
Ultra Pure се произвежда в Австрия от DSM Fine chemicals и освен в множество американски марки, точно той се влага и в българския Creatine Monohydrate Ultra Pure, опакован от Нутрим.
Креатинът на Musashi вероятно също е от DSM, тъй като Musashi e собственост на Nestle Australia, a Nestle като цяло са в доста топли отношения с DSM.

Мнението беше редактирано от Петър Д. Петров на 03.04.08 23:43.

04.04.08
06:01

Да прав си за производителя на КреаПюр , само че в сайта на DSM Fine chemicals не успях да намеря информация за креатина им .
Не одобрявам пропагандата на Нутрим . За мен Българските фирми трябва да извървят дълъг път преди да мога да кажа - “защо не си купя от българските ? ” .

Мнението беше редактирано от GH0$T на 04.04.08 06:04.

казано от GH0$T на 04.04.08, 06:01:

Да прав си за производителя на КреаПюр , само че в сайта на DSM Fine chemicals не успях да намеря информация за креатина им .
Не одобрявам пропагандата на Нутрим . За мен Българските фирми трябва да извървят дълъг път преди да мога да кажа - “защо не си купя от българските ? ” .

Аз не правя пропаганда на Нутрим, а споделям факти. Същия коментар бих направил и за всяка една друга марка, пренебрегвана заради произхода си.

“Пропагандата”, ако може да се нарече така е, че апелирам като коментираме нещо, да бъдем максимално обективни и безпристрастни - винаги е по-лесно да се борави с обективни факти, отколкото със субективни мнения.

Информация има на http://www.dsm.com/en_US/html/dpc/Actives_DPC.htm

Какво е твоето лично мнение - какъв път трябва да извървят BG производителите, докато си кажеш  - “защо не си купя от българските” ?  Това е доста интересна тема.

За да не оспамвам допълнително темата на човека пиша тук . Първо благодаря за линка , аз го търсех като Ултрапюр и не намирах нищо .Не желая да коментирам защо точно ,а ще кажа само че трябва да се затегне контрола по производство , хигиена и качество което е не само работа на фирмите но и на институцийте за контрол над тези работи . Смятам да не продължавам повече тази дискусия . Благодаря ти още веднъж за разяснението по произхода на фирмите .

Мнението беше редактирано от GH0$T на 04.04.08 10:23.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1