Проблем с дозирането

JI

04.04.08
09:18

От скоро пия един протеин, който няма дозатор и трябваше сам да определям количеството.Някъде бях видял, че 30гр. са 2 супени лъжици и слагах по толкова до днес, когато забелязах, че имам още много протеин а по първоначални сметки трябваше вече да е на половина. Сетих се че имам един кантар( не мн. фин с 20гр. деление) и взех една чаша за кафе премерих я и излезе 240гр., после я напълних до горе с протеин и излезе 330 гр.. Тоест има 90гр. протеин в чашата. След това взех една супена лъжица и с нея го върнах в кофата при останалия. Излязаха 27 равни лъжици, тоест 30гр. ще са 9 лъжици :) . Това не е ли много ?

04.04.08
09:25

Нещо бъркаш. Провери по аптеките за мерителни лъжички. 2 супени лъжици с връх 100 на 100 са 30+гр. протеин.

04.04.08
10:39

Стоянчо той каза равни ;) .
Приятел пробвай с 2 супени лъжици но с голямо връхче . И другото е както каза колегата да провериш по аптеките но и това не е гаранция защото плътноста на протеина е една пък на някое лекарстжо друга .

JI

04.04.08
13:21

А по принцип как трябва да изглежда суроватъчния протеин ? Тоя е нещо като сухо мляко.

Мнението беше редактирано от Jingibi на 04.04.08 13:22.

04.04.08
14:23

И аз така бях започнал отначало като се заблуждавах, че 30 мл протеин са 30 грама протеин. Да ама не :)
Като огледах, буркана ми е малко по-голям от трилитров буркан за трушия а е пълен почти до-горе с 1кг протеин.
Протеина , поне моя изолат , е бледо жълт фин прах , подобен на сухото мляко.
Той е много по - лек от водата. Моята мерителна лъжица към Синтракс Нектар-а е 90мл = дозата 30гр.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1