04.04.08
21:34
Много моля някой от форума който е добре запознат с НВД да ми каже следното:
Колко калории трябва да приемам дневно за да постигна оптимален резултат за свалянето на килограми при положение, че тренирам активно от 2 месеца. Минах на НВД, ходя през ден в залата. Висок съм 182, тежа 92 кг.
Трябва да мина на отрицателен калориен прием, обаче колко калории горе-долу? Благодаря предварително.
http://www.bb-team.org/articles/914
Смяташ си баланса и вадип 500 калории!
казано от vatchev на 04.04.08, 21:37:
http://www.bb-team.org/articles/914
Смяташ си баланса и вадип 500 калории!
Как да изчисля баланса си?
* Формула за изчисляване на калорийния минимум при жени: 655 + (9.6 X тегло в кг) + (1.8 X височина в см) - (4.7 X възраст в години) =? (BMR - basic metabolic rate в ккал.)
* Формула за изчисляване на калорийния минимум при мъже: 66 + (13.7 X тегло в кг) + (5 X височина в см) - (6.8 X възраст в години) =? (BMR в ккал.) След изчисляване на дневният калориен минимум, към него се прибавя относителният индекс отговарящ на степента на физическата Ви активност:
* Ако вашият начин на живот е по-скоро заседнал, то индексът на активността Ви е 1,2
* Ако вашият начин на живот е умерено активен (спорт 1-3 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,375
* Ако вашият начин на живот е активен (спорт 3-5 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,55
* Ако вашият начин на живот е усилено активен (спорт 6-7 пъти седмично), то индексът на активността Ви е 1,725
* Ако вашият начин на живот е екстремално активен (спорт всеки ден заедно с тежък физически труд или двуразови тренировки) е индексът на активността Ви е 1,9. За да получите ориентировъчното ниво на дневните калории, които следва да приемате спрямо това уравнение, умножете своят BMR (калорийният си минимум за деня) по стойността на индекса за ежедневна натовареност.
EDIT : Имам един въпрос, BMR ми е 1975 и го умножавам по 1,55(правя кардио 5 дена) = 3061.25.Това значи ли, че трябва да приемам по 2500 ккал дневно ? Щото сега съм на около 1600ккал дневно.
Мнението беше редактирано от Толио на 04.04.08 22:04.