проблем с лежанката

24.02.08
13:17

Проблемът се появява при лежанката за горна част на гърдите. Значи взимам щангата и я спускам до гърдите ми, на 3-4см от тях. Започвам да я вдигам, не ми тежи, но когато стигне една определена височина ръцете ми просто отказват. Не знам дали проблема е в лактите ми или някъде другаде, не усещам никаква болка, може би лека умора в рамената. Просто остават 5см докато ми се опънат ръцете и не мога да я докарам до горе, а не ми е тежала щангада преди това! Много ми е странен този проблем, и не виждам голяма логика защото на обикновената лежанка нямам проблеми.

Помагайте плс :(

24.02.08
14:33

казано от Baleto на 24.02.08, 13:17:

Проблемът се появява при лежанката за горна част на гърдите. Значи взимам щангата и я спускам до гърдите ми, на 3-4см от тях. Започвам да я вдигам, не ми тежи, но когато стигне една определена височина ръцете ми просто отказват. Не знам дали проблема е в лактите ми или някъде другаде, не усещам никаква болка, може би лека умора в рамената. Просто остават 5см докато ми се опънат ръцете и не мога да я докарам до горе, а не ми е тежала щангада преди това! Много ми е странен този проблем, и не виждам голяма логика защото на обикновената лежанка нямам проблеми.

Помагайте плс :(

Здравей и от мен!
Съвет: Според мен наблегни малко на загряването и започни да прилагаш стречинг (разтягане). С течение на времето всичко ще се оправи. Мисля, че проблема ти е чисто и просто психологически и може би малко нужда от пластичност в ставните връзки!
Успех!

*C

24.02.08
15:59

И според мене е така ;)

24.02.08
18:44

Дай малко повече информация за теб, най-много ме интересува стажа ти, защото ако си влязал скоро в залата е обяснимо.

24.02.08
19:53

Точно колко време съм ходил на фитнес не знам защото съм прекъсвал за 1-2 месеца но предполагам година-две, а сега пак започнах след една зимна почивка. Но по принцип за горни гърди не съм правил много упражнения, както и за рамо. Това са ми “болните” места...

24.02.08
23:32

Според мен трицепсът и/или раменете ти поддават т.е. нямаш сила в тях и от там и гърдите ти изнемогват. Ако досега в тренировките си пренебрегвал тези мускулни групи, време е да им обърнеш повечко внимание.

25.02.08
10:13

Просто имаш по-слабо рзвити мускулни групи, откъдето идва и треперенето (предполагам).

JO

25.02.08
11:09

казано от Baleto на 24.02.08, 19:53:

Но по принцип не съм правил много упражнения за рамо....

тва е :) в горната част се включва повече рамото, което ти е слабо.

25.02.08
11:33

мерси за отговорите ;)

25.02.08
11:49

Знам за какво ‘оставане’ говориш говориш. Не е нито психологически нито неразвити мускули проблема, както някои каза по-горе, почти напълно съм сигурен. Според мен проблема е изцяло в раменната става. Но не съм ортопед не знам точно защо и как. Не става дума за някаква патология или нещо сериозно.

Според мен не се опитвай да тренираш прекалено рамената с цел ‘да ги заякнеш’ ще ги претовариш и може да стане по-лошо. Тренирай си нормално. Прави и стречин. И най-важе не се прави на мъж с килограмите. Подобни проблеми на високи килограми може да ти докарат много сериозна травма. Тренирай си нормално с по ниски и с времето мижя, че нещата ще се нермализират.

09.03.08
09:22

Може да е заради подвижността на ставаа. По някаква причина на тялото ти може да не му е удобна тази поза и затова да изключва мускулите, понеже се стреми да се опази. Аз също имам подобен проблем с някои стави (раменете са една от тях) - не са много подвижни и някои упражнения ми правят проблем (полулегът и при мен е едно от тях). Мога да ти дам един много лесен пример относно това поведение на организма: застани със събрани стъпала и си разпери настрани ръцете (като кръст). Накарай някой приятел с един пръст да натисне надолу китката на едната ти ръка. После вземи дебела книга (2-3 см мисля, че бяха достатъчни) и стъпи с единия крак на нея (краката ти все още са изпънати) и отново накарай приятелят да натисне китката ти. По приницп би трябвало да окажеш много по-малкоо съпротивление втория път, защото гръбнакът ти е изкривен на една страна и тялото се пази.

05.04.08
22:58

Хаиде пак сте са улели.
Незнам кои е дал съвета да се заключва” до горе щангата при вдигането от лег.Това е неправилна техника за изолиране на гърдите.Ако проблема ти идва наи горе значи трицепсите ти доминират гърдите и не само това, ами са се изморили преди тях.
Решението на проблема е елементарно, стига да имаш необходимите познания за да го приложиш.
Просто не вдигаш до горе (много културисти не вдигат и си имат огромни гърди и трицепс - пример Денис Уълф ако си гледал видеото  му), та не вдигаш до горе, а вместо това заклюваш горе, но не с трицепса ами с гърдите,тоест гърдите ти да изпитват махимална контракция,а не трицепсите.
Това е общо зето!

Тука пак странни отговори.
Недей да заключваш догоре, недей додолу....
Бравос.
Ходи и без да си изпъваш краката.
Рамбо, а ти брат откъде разбра че човекът е културист? Може и трибоец да е. Познаваш ли правилата на федерацията по силов трибой?

А я да ти задам, Baleto, най - елементарния въпрос, от който трябва да се почне:
Какво се случва на 5 см. под най - висока точка:
- боли те и къде точно че чак изпускаш щангата?
- нямаш сила и изпускаш щангата?
- изпускаш баланса на щангата?
Кое от трите?????

И още ещо: с какъв хват точно я правиш тая лежанка. Как са ти китките спрямо рамената.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 06.04.08 10:39.

06.04.08
17:32

казано от D3BEP на 06.04.08, 10:38:

Тука пак странни отговори.
Недей да заключваш догоре, недей додолу....
Бравос.
Ходи и без да си изпъваш краката.
Рамбо, а ти брат откъде разбра че човекът е културист? Може и трибоец да е. Познаваш ли правилата на федерацията по силов трибой?

Ако е трибоец в което силно се самнявам - те първо вдигат от лег с друга цел.След това в зависимост от това коя мускулна група ти е по силна си определят стила на дигане.Примерно на Любо Лежанката трицепса му е силен затова вдига нагоре и напред!
Има други на които гърдите им са силни и те дигат по различен начин.
НО ако говорим за културистичните цели, където целта ни е да натоварим гърдите, а не трицепса или раменете - наи елементарното е за да изолира трицепс-а да не вдига догоре.Функцията на трицепса е да изпъва раката в лакетната става!
Аз не членувам в никоя федерация и не ме интересуват правилата им.Ако целта му е да дига много да си тренира трицепса засилено и работата ще се оправи.Ако му е пернаментно слаба мускулна група да смени стила на дигане!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1