05.04.08
20:24
Възможно ли е да тренирам за мускулна маса и след тренировка да правя по 30 минути кардио? Какъв ще е ефектът, ако правя кардиото 2 пъти седмично, а тренирам 3 пъти? (през седмицата излизам и играя футбол или карам колело поне веднъж)
Също ме интересува от коя дейност за тези 30 минути ще изгоря по-малко мускул - бавно степер (60-70 стълби в минута) или изкачване на пътека с умерено темпо?
Питам този въпрос, защото наближава лято, а тялото ми не е от най-мускулестите, за да чистя само. Иска ми се да качвам и мускул и да чистя едновременно(но не съм сигурен дали е възможно), а за 3 месеца неможе и 2 те по отделно. Много съм объркан... Моля помагайте :)
На 17 години съм, 85кг., 187см.
PS не спазвам някакви особени диети, просто ям малко хляб, не пия газирано и се ограничавам със сладките, не взимам добавки.
Не съм много мазен, само леко съм отпрал паласки и от корема има какво да се желае :)
PS2 искам да попитам нещо свързано с кардиото - да речем правил съм бицепс. След тренировката се е понапомпал :) след 20-30 минути кардио, независимо велоаргометър, пътека или степер ръката ми е нормална, даже ми се вижда по-спаднала от преди. Дали си внушавам, или тренировката отива напразно?
Благодаря на отговорилите предварително :)
Темата беше редактирана от toni_101 на 05.04.08 20:36.
05.04.08
20:41
Не отива напразно :) А и може да се съчетаят двете но ти трябват доста знания , които както си личи нямаш :) И друг начин има , но той не е за този сайт.
Има много подобни теми и общо взето отговорите са едни и същи - или чистиш или трупаш маса. Може да се трупа маса с кардио - така се трупа по-чиста мм.
казано от Стоянчо на 06.04.08, 15:33:
Има много подобни теми и общо взето отговорите са едни и същи - или чистиш или трупаш маса. Може да се трупа маса с кардио - така се трупа по-чиста мм.
Ясно, мерси. Останах с впечатление, че 20 минути няма да навредят и да стопят мускули :D