Връща ли много назад чистенето

06.04.08
08:18

Здравейте,исках да пусна темата в “често задавани въпроси”,но не видях тази опция там и затова я пускам тук. Тъй като досега не съм чистил,въпросът ми към вас е чистенето връща ли много назад в обиколките. Имам впредвид ако сега например ръката ми е 39-40 има ли опасност да има някакъв драстичен спад след като се изчистя след 2 месеца - напр. да падне на 36-37. Тук сигурно трябва да спомена че нямам кой знае колко много за чистене - около 5-6 см.от талията и не повече от 7-8 кг (в момента талията ми е 93),но се чувствам вече доста мазен всравнение с преди,даже от паласките започна да ми се губи V-образната форма на гърба. Та като цяло да очаквам ли някакви спадове от порядъка на 3-4 см по ръце,гръдна обиколка и т.н. Споделете на вас как ви се отразява чистенето и губите ли много мускулна маса и форма нагоре?

06.04.08
08:32

Тук много зависи как ще чистиш и дали покрай мазнините няма да изгубиш и много мм.Също.. ако имаш голяма количество мускул за сметка на по-малко мазнини няма да свалиш много.. но ако е обратното ръката ще спадне драстично, а и не само тя.. крака гръдна и тн.

06.04.08
08:38

Всичко си зависи от теб.Храната трябва да ти е добра,засили приема на белтък и мазнини.Лично аз за 1 месец НВД  свалих 0.5 см.от ръцете.Може да свалиш,но може да е мазнина.Вземи си амино киселини,предпазват мускулите от разграждане.При НВД мускулите се упътняват,някои дори качват размери.Успех.

TB

06.04.08
10:01

Релефното тяло изглежда два пъти по-голямо, ако това ти е притеснението.

06.04.08
10:24

Точно това,tbby. Аз по принцип по-трудно качвам мускул и вече почти достигам размерите,които желаех,обаче с цената на талия 93 см,паласки и долна част на корема. Пак казвам че не съм омазнен много,но с плътна тениска личи. Притеснението ми е точно това което предположи - дали пак ще съм си със същите размери,които желая. Единственото,което ме успокоява,е че като изчистя талията и паласките,гърбът със сигурност ще изглежда по-широк и голям,а оттам и раменния пояс и като цяло мисля че ще е по-добре. Ако примерно разликата в ръцете и гръдната е 1 см или 1.5 в краен случай,съм готов да ги жертвам

06.04.08
15:28

Ако приемаш достатъчно протеин, ВСАА, глутамин, комплексни амини, малко мускул ще загубиш. Миналата година като чистих и махнах ок.1,5-2см от ръцете и пих иозброените продукти. Много зависи и от храненето рабира се.

06.04.08
17:10

А от талията и проблемните области колко махна и изчисти ли се напълно?

06.04.08
18:40

Навремето свалих 12 кг и 12 см от талията, като ръцете паднаха със сантиметър и половина. Но на външен вид все едно бях качил 2-3 см.
Мерките не трябва да те бъркат, няма значение колко ще ти стане ръката, важно е как ще изглеждаш накрая.

07.04.08
10:54

Тази тема ме провокира да задам следния въпрос:
Защо повечето бодибилдъри си мерите ръце,гърбове,талии и т.н. през ден и се вживявате толкова в тези сантиметри (важи и за килограмите)? Това колко сантиметра ти е ръката (респективно гърба,талията,бедрото и т.н.) е критерии за:
1) това колко си силен? - едва ли го вярвате
2) това колко добре изглеждаш? - едва ли, все пак когато видиш човек срещу теб ти преценяваш това колко добре/зле изглежда без да му взимаш мерките
3).. ?
Не че нещо, много пъти съм се чудил (предимно се замислям, когато някой ме пита “а колко ти е ръката като тренираш толкова” и аз срам не срам трябва да си призная, че не съм я мерил ;) ) и би ми било интересно да разбера сега като е станало дума.

07.04.08
11:14

казано от G33K на 07.04.08, 10:54:

Тази тема ме провокира да задам следния въпрос:
Защо повечето бодибилдъри си мерите ръце,гърбове,талии и т.н. през ден и се вживявате толкова в тези сантиметри (важи и за килограмите)? Това колко сантиметра ти е ръката (респективно гърба,талията,бедрото и т.н.) е критерии за:
1) това колко си силен? - едва ли го вярвате
2) това колко добре изглеждаш? - едва ли, все пак когато видиш човек срещу теб ти преценяваш това колко добре/зле изглежда без да му взимаш мерките
3).. ?
Не че нещо, много пъти съм се чудил (предимно се замислям, когато някой ме пита “а колко ти е ръката като тренираш толкова” и аз срам не срам трябва да си призная, че не съм я мерил ;) ) и би ми било интересно да разбера сега като е станало дума.

Да ти кажа аз за какво правя всички тези мерки:
1.За да видя дали имам напредък с тренировките.
2.Да не мислиш че някой който има примерно ръка 36см.е толкова силен колкото някой с 46см.ръка.
3.Естествено е че като направиш размери и форма ще изглеждаш по добре.
4.Лично ти,като не мериш си разваляш удоволствието да видиш дали си постигнал нещо.
Поздрави.

07.04.08
13:05

казано от Kevin_Kostner на 06.04.08, 17:10:

А от талията и проблемните области колко махна и изчисти ли се напълно?

Не, не се изчистих напълно, но махнах доста от “проблемните области”. Свалих ок.8-10 килограма и станах 94-95кг. а би било добре да стана 90.

07.04.08
15:05

казано от mihtar на 07.04.08, 11:14:

2.Да не мислиш че някой който има примерно ръка 36см.е толкова силен колкото някой с 46см.ръка.
4.Лично ти,като не мериш си разваляш удоволствието да видиш дали си постигнал нещо.
Поздрави.

Аз размери не следя много отдавна, за мен те са без значение.

1. Напредъка не се измерва само по размерите.
2. Може и по-силен да е - сила и размери нямат много общо.
3. Не е естествено, нито е задължително. Може тотално да си развалиш външния вид, ако качиш размери където не трябва :)
4. Дали постигаш нещо се вижда и по други начини.

Културизма е основно визия, после са размерите. Така или иначе, различните хора ще изглеждат различно при еднакви размери.

07.04.08
15:51

няма какво да те интересуват обемите.Аз съм виждал хора с по 35 ръка, а изглеждат НЕВЕРОЯТНО просто, наистина не са огромни и силни, но за какво са ти тия см като са мазнини и вода ..
А верояно знаеш, че голям и релефен(сещаш се за какво говоря) няма как да станеш само със хранене и добавки било то и на ОН

07.04.08
16:45

казано от Петко К на 07.04.08, 15:05:

казано от mihtar на 07.04.08, 11:14:

Поздрави.

Аз размери не следя много отдавна, за мен те са без значение.

1. Напредъка не се измерва само по размерите.
2. Може и по-силен да е - сила и размери нямат много общо.
3. Не е естествено, нито е задължително. Може тотално да си развалиш външния вид, ако качиш размери където не трябва :)
4. Дали постигаш нещо се вижда и по други начини.

Културизма е основно визия, после са размерите. Така или иначе, различните хора ще изглеждат различно при еднакви размери.

Петко К,не говоря за мазнотия.Знам че може да си развалиш външният вид.Май не ми следиш мисълта.

07.04.08
16:52

казано от BOR на 07.04.08, 15:51:

няма какво да те интересуват обемите.Аз съм виждал хора с по 35 ръка, а изглеждат НЕВЕРОЯТНО просто, наистина не са огромни и силни, но за какво са ти тия см като са мазнини и вода ..
А верояно знаеш, че голям и релефен(сещаш се за какво говоря) няма как да станеш само със хранене и добавки било то и на ОН

Как мислиш,колко голям може да станеш без/сещай се  се за какво говоря/.Обикновено хората първо качват после чистят,и не си мисли че някой който е успял да направи малко по големи размери трябва задължително да е химик.Лично аз не бих бил доволен да стоя /например на 35см,било то релефен/.По ми харесва/45см и нагоре с релеф/

Мнението беше редактирано от mihtar на 07.04.08 16:53.

07.04.08
18:19

казано от mihtar на 07.04.08, 16:52:

Как мислиш,колко голям може да станеш без/сещай се  се за какво говоря/.Обикновено хората първо качват после чистят,и не си мисли че някой който е успял да направи малко по големи размери трябва задължително да е химик.Лично аз не бих бил доволен да стоя /например на 35см,било то релефен/.По ми харесва/45см и нагоре с релеф/

добре, тъкмо като направиш на 45 см релеф- големия релеф, постни да ни възмутиш чак

Мнението беше редактирано от BOR на 07.04.08 18:19.

07.04.08
18:24

Следя ти мисълта, аз не говоря само за мазнотия, външния вид може да го развалиш и като прибавиш мускули не където трябва или повече, от колкото трябва :) Размерите са много относителни и сами по себе си значат много малко. На мен например 45 см ръка ще изглежда по един начин, на някой 1.90 м. по друг, а на някой ектоморф с тънки кости - по съвсем различен. Ако тия хора са с различна костна структура, с различен процент мазнини, с различна сепарация и развитие на отделните глави на бицепса и трицепса или с различно закрепване на мускулите към сухожилията, тогава дори при еднакъв размер на ръката, разликите във външния вид ще са огромни.
Така изваден от цялото, размера е просто една цифра без покритие.
При чистенето ще свалиш мазнини, и в зависимост от това колко ти е мазна ръката, ще свалиш и някакви размери. Това не трябва да те притеснява, защото както споменах, релефните мускули изглеждат по-големи и масивни.
Мазнините не те правят по-як и това, че няма да можеш да се фукаш с по-големия размер на ръката ти ще се компенсира от подобрения външен вид :)

07.04.08
18:36

Подкрепям мнението, че релефните мускули изглеждат много по-добре дори и да са по-малки. Няма как да се мине без намаляване на размера при чистене, но крайния резултат ще е по-добър.
Лично мнение все пак. Всеки има различни представи за това как да изглежда едно хармонично развито тяло.

08.04.08
08:16

казано от BOR на 07.04.08, 18:19:

казано от mihtar на 07.04.08, 16:52:

добре, тъкмо като направиш на 45 см релеф- големия релеф, постни да ни възмутиш чак

Това като подигравка ли да го разбирам?Ще се постарая да не ми падне чак до 45см и между другото в момента не съм чак толкова мазен.Ае със здраве.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1