аминокиселини

07.04.08
15:41

здравейте
искам да ви попитам нещо относно аминокиселинте и глутамина
на много места чета че аминокиселините се приемали 1 час след тренировка
и на моите пише 60 до 90 мин след тренировка
което означава че трябва да го пия когато ям
тъй като в момента не ползвам протеин а ям пилешко филе 30 мин след тренировката
от друга страна съм чувал че се пият непосредствено след тренировка
кое е по добрият вариант и защо
иначе  нали глутамина се пие директно сред тренировка -аз го пия с креатин 2 банана и лъжица мед
мерси предварително

07.04.08
15:49

Аминокиселините веднага селд тренировка.Те са специално полуразградени за да се усвояват по-бързо,затова непосредствено след нея ги пии!Познавам хора които пият и по време на тренировката аминокиселини. :) Глутамина и креатина се пият така.

Мнението беше редактирано от tra^la^la на 07.04.08 15:52.

07.04.08
16:00

какво бе казал за следната схема
след тренировка първо хапвам меда и бананите за да ми се вдигне инсулина и след 5-6 минутки пия всичко останало
или няма смисъл

07.04.08
16:02

а относно аминото ми е интересно в нетреировъчните дни с храна ли да ги приемам или между храненията
ако е с храна има ли значение каква е
примерно ако е  предимно с растителен протеин за да му се обогати аминокиселинния профил

07.04.08
20:34

Пий ги след храна.

07.04.08
20:55

Пий ги така:
1. Преди тренировка - аминокиселини и креатин
2. Непосредствено след тренировка - аминокиселини, креатин и прост въглехидрат (вземи си декстроза, махни ги тия банани и медове)
3. 15-20 мин след тренировка - глутамин (него и преди лягане).
Вместо пилешкото филе, яж извара и мляко .

08.04.08
06:06

че какво му има на пилешкото

08.04.08
07:20

много объркана работа
преди малко четох в един американски сайт че глутаминът не трябвало да се смесва с аминокиселини
еми ок тогава глутаминът се пия 30 мин след тренировка аминото също -отзад даже пиш час час и половина
тогава трябва ли да избирам едно от двете
или двете не си пречат на усвояването

08.04.08
07:44

казано от kikidelucia на 08.04.08, 07:20:

много объркана работа
преди малко четох в един американски сайт че глутаминът не трябвало да се смесва с аминокиселини

А какво е според теб L-glutamin-а ?

08.04.08
09:23

аминокиселина е глутамина
и за тва питам каква е логиката да не се смесват

08.04.08
12:02

казано от kikidelucia на 08.04.08, 09:23:

аминокиселина е глутамина
и за тва питам каква е логиката да не се смесват

И аз това се питам... още повече, че в комплексните аминокиселини на хапове има и глутамин ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1