06.04.08
19:39
Здравейте!
Първо искам да кажа, че до сега не съм използвал добавки, но съм запознат в общи линии кое за какво е и как действа. Въпросът ми е, тъй като тренирам усилено (понеделник,сряда,петък - айкидо; вторник,четвъртък - фитнес; събота и още някои дни през седмицата тичам.. също така ходя на плуване от време на време), какво може да ми помогне за по-бързо възстановяване. Гледам да компенсирам с повече ядене, но явно не е достатъчно. Не успявам на всяка тренировка да извлека максимума. Случва се някой път да успея, но далеч не винаги.
Искам нещо което да помага на организма за възстановяването и ако е възможно да помага за изграждане на ММ. До колкото четох и разбрах гейнерите вършат някаква такава работа.. подхранват организма с необходимите протеини и амино киселини. Гледах това - http://www.4fitnessbg.com/profile/gold-matrix-gainer/ и до колкото видях съдържа и креатин. Ще ми помогне ли? В момента не разполагам с много пари и за това се насочих към това. По-нататък ще отделя пари за по-качествен продукт.
Моля, кажете според вас какво би ми помогнало. Благодаря!
П.С. Моля ви, не ми препоръчвайте стероиди. Нямам нищо против тях, но не искам да взимам. Благодаря!
Достатъчно количество протеин, ВСАА, комплексни аминокиселини и глутамин имат възстановително действие. Но така като гледам, дори и да им завишаваш дозите ще ти е трудно психически да се възстановяваш, защото ти фактически нямаш почивен ден...
А бе и ти си прав, но тъй като доста време не тренирах в момента съм много нахъсан и психически се справям (а до някъде и физически) Както казах гледам да ям повече и в общи линии успявам да поддържам форма(сила), но все пак ми трябва още малко помощ.
Иначе благодаря за коментара!
Мнението беше редактирано от Петров на 07.04.08 19:45.
07.04.08
19:58
Пробвай БСН селмас.
Държа да те предупредя че съм асоцииран с вносителя и някой ще каже, че му правя реклама, но пробвай някоя мостричка и сам си реши.Това е моя съвет.
Както казах проблема е че в момента не разполагам с много пари. С удоволствие бих ползвал продукти на BSN, но за жалост нямам възможност в момента. Благодаря!
07.04.08
21:15
Преди да пробваш какъвто и да било продукт, опитай се да намериш баланса между интензитет на тренировки и възможност за възстановяване. Ако не са ти наред храненето и съня и 20 продукта да взимаш, файда никаква.