какво точно трябва да пия

07.04.08
22:07

здравейте ,бих искал да се допитам до по опитните в спорта.На 17 съм и ходя стабилно на фитнес от 4 месеца.ходя 4 пъти седмично и от скоро се сдобих с програма която мисля че е добра ( защото ми я направи тренера в фитнеса) така проблемът ми е следния ям повече от повечето ми приятели ( тоест много) но не мога да кача маса.висок съм 187 см. и тежа около 72кг.кажете ми според вас какво точно трябва да пия за да кача малко( протеини ли генер ли или там квото ви е мнението).

п.с.това че не мога да кача се дължи на това ,че спортувам много освен фитнеса.

BU

08.04.08
05:46

Изразходваш повече калории,отколкото приемаш.Няма как да накараш стрелката на кантара да се движи надясно.  ;-)

Или яж по-често,за да приемаш повече калории на ден.Забележи “по-често”,а не “повече”.Или намали физическата си активност извън фитнесът.

08.04.08
06:56

е  аз ям много често по доста и ми казаха да се стреа да ям по по малко пути ама по повече количество зашото съм си бил забързал метаболизмът.

08.04.08
08:09

Опиши хранителния си режим, защото според мен там нещо ти куца.

BU

08.04.08
09:31

казано от mr muskul на 08.04.08, 06:56:

е  аз ям много често по доста и ми казаха да се стреа да ям по по малко пути ама по повече количество зашото съм си бил забързал метаболизмът.

Да,бързият метаболизъм трябва да ти е цел.Той не ти пречи на приема на калории.Пък и колкото по бързо усвояваш храната,толкова по-добре.

08.04.08
12:10

Ако питаш за добавки, то креатина май ще ти свърши добра работа. Именно креатина е най-големия  разрушител на застоя. Пробвай с монохидрата като за начало и виж как ще ти се отрази.

08.04.08
16:49

казано от Стоянчо на 08.04.08, 08:09:

така строг режим не мога да спазвам,но обшо взето е не6то от сорта :
сутрин - 1 или 2 сандвича
към обяд хапвам каквото има сготвено в къщи
в училище хамвам или 3-4 сандвича или са6тото количество пизи или нещо от сорта
после преди тренировка хамвам нещо малко от сорта на корни,шоколад ,или кроасан
и след тренировка ми е вечерята тя е както обяда ми
напоследук и преди лягане сми варя ориз с зеленчуци или спагети

тва е.

BU

08.04.08
16:53

казано от mr muskul на 08.04.08, 16:49:

казано от Стоянчо на 08.04.08, 08:09:

така строг режим не мога да спазвам,но обшо взето е не6то от сорта :

тва е.

Протеинът ти е в много ниски нива.Да предположим,че на обед и вечер приемаш по около 30гр и тези сандвичи общо още макс. 20.Излизат ти само 80 гр протеин.

08.04.08
16:57

да това ми е ясно . А какво ще ми кажете да си комбинирам хранителния режим с това P&B;- WHEY 4000

08.04.08
20:13

Хубаво е да приемаш повече протеин от самата храна, не че пречи и да пиеш - напротив, но с толкова малко протеин в самите хранения, нищо не можеш да постигнеш.

09.04.08
05:50

какво бихте ми препоръчали да ям.В кои храни освен в месото има протеини

09.04.08
06:24

казано от mr muskul на 08.04.08, 16:49:

С такъв хранителен режим си обречен на неуспех.Няма вълшебна добавка(дори и стероид), която като я вземеш да станеш здравеняк без да се храниш правилно.
ПС: Прочети ми подписа и се замисли добре над него, все пак това го е казал Арни, а той определено знае как стават нещата в бодибилдинга.

Мнението беше редактирано от Aquiles на 09.04.08 06:25.

09.04.08
07:46

ДА , всичко това което ми казвате е истина вярвам ви че трябва да го промена за да имам резултати , но кажете ми какво да промена точно какво е добре да ям по колко ....

09.04.08
08:46

Яж яйца, пилешко, млечни продукти - пресни, кисели млека, извара, условно казано сирена и кашкавали, риба - това са добри източници на белтъчини. Твоето хранене е доста зле, затова прочети някоя и друга статия за правилно хранене от сайта.

09.04.08
19:48

много 10х помогнахте ми искам само да ви питам още 2 неща:
1. казаха ми че килограми се качват с 2 вида диети протеинова или въглехидратна ( не говора за добавки а за месце картофи и т.н.) , коя е по добра за мен при положение че ( както споменах по горе) нито казвам кг а и спортувам мн ?
2. може ли да ми покажете някаква таблица с това кои храни садържат наи мн протеини бъглехидрати .

благордаря предварително

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1