Конкретен състав на добавките - защо тъй го крием?

03.04.08
19:54

Забелязвам неприятната тенденция в комерсиалните сайтове за добавки в бг интернет пространството никога да не се представят конкретните съставки, съдържащи се в доза. Нямам нищо против епитети от рода на “мощен”, “концентриран”, “силен” и прочие, но когато са наистина подходящи да се прикрепят към описанието на дадена добавка. Само в българските сайтове липсват ей такива прилични таблички: https://www.peak.ag/catalog/vitaminbcomplex-p-185.html ; http://www.bodybuilding.com/store/cs/whey.html (ляво долу). Въпросните линкове са напълно произволни и не правя никакви реклами - просто в момента ми бяха под ръка и доста добре илюстрират примера ми.

Та.. да земем първия линк за витамин б на пийк нутришън с предусловието, че нямам абсолютно нищо против фирмата - самият аз я ползвам и съм доволен. Така. Описанието в peak.bg

Описание и предназначение на продукта:
VITAMIN B COMPLEX съдържа всички витамини от В-група и е особено предпочитан от спортистите, защото взема участие като кoензим в почти всички процеси на обмяна на веществата (обмяна на въглехидрати, протеини, мазнини и т.н.). Особеното в тази добавка е комбинацията от най-известните естествени източници на витамини В (spirulina, екстракт от черен дроб и бирена мая) с най-висока концентрация на отделните витамини от група В, което осигурява както висока дозировка, така и чудесна биологична възприемчивост.

С целия ми респект, но 18 МГ. B5 дневен прием е висока концентрация? Или са ни различи понятията за висока концентрация, или аз не разбирам..според мен висока концентрация за Б5 ще рече поне 50 мг. на доза, иначе казано на въпросните 6 дози - 300 мг. (3 гр.) За да не кажете, че говоря простотии погледнете някои други Б комплекси или добавка само на б5 витамин и ще установите за какво говоря.

Отново подчертавам, че нямам нищо против Peak (просто те ми бяха в целта този път). И това не се случва само с тази фирма, ами въобще. Основно апелирам към българсктие доставчици/дистритрибутори и прочие, ако не са възпрепядствани по някакъв начин да направят този кеф на българските потребители и да предоставят прецизни таблички, които се превеждат за секунда от официалните сайтове или дори могат да бъдат директно приложени на латиница.. абе, какво съм тръгнал и аз да обеснявам - вие сте професионалистите и знаете как да си вършите работата. Ще се радвам, ако това наистина стане.

П.с: Извинявам се, объркал съм раздела вчера докато ми се е спяло много.

Темата беше редактирана от Калоян Я. на 04.04.08 06:43.

04.04.08
09:12

Напълно подкрапям предложението.Случвало ми се е за даден продукт да ровя като  из нета за да открия състава му което е малко изнервящо.

08.04.08
11:15

Окей.. и мълчанието го приемам. : ) Ще продължаваме да гледаме по западните сайтове за съставките.

BO

08.04.08
11:32

Ние си взехме бележка, а предполагам че и другите вносители също. Започнали сме работа по нашия сайт, но става бавно. Причината е, че не всички производители имат Nutritional Facts качени на техния сайт и не винаги има под ръка pdf, или jpg, а не става и със фотоапарат.
Отделно има и патентовани формули, които не се описват какви точно количества съдържат и в каква пропорция и само химиците във производителя и адвокатите им знаят какво има в  тях. Конкретен пример- Coca Cola:)

08.04.08
11:59

казано от Калоян Янкулов на 03.04.08, 19:54:

Забелязвам неприятната тенденция в комерсиалните сайтове за добавки в бг интернет пространството никога да не се представят конкретните съставки, съдържащи се в доза. Нямам нищо против епитети от рода на “мощен”, “концентриран”, “силен” и прочие, но когато са наистина подходящи да се прикрепят към описанието на дадена добавка. Само в българските сайтове липсват ей такива прилични таблички: https://www.peak.ag/catalog/vitaminbcomplex-p-185.html ; http://www.bodybuilding.com/store/cs/whey.html (ляво долу). Въпросните линкове са напълно произволни и не правя никакви реклами - просто в момента ми бяха под ръка и доста добре илюстрират примера ми.

Та.. да земем първия линк за витамин б на пийк нутришън с предусловието, че нямам абсолютно нищо против фирмата - самият аз я ползвам и съм доволен. Така. Описанието в peak.bg

Описание и предназначение на продукта:
VITAMIN B COMPLEX съдържа всички витамини от В-група и е особено предпочитан от спортистите, защото взема участие като кoензим в почти всички процеси на обмяна на веществата (обмяна на въглехидрати, протеини, мазнини и т.н.). Особеното в тази добавка е комбинацията от най-известните естествени източници на витамини В (spirulina, екстракт от черен дроб и бирена мая) с най-висока концентрация на отделните витамини от група В, което осигурява както висока дозировка, така и чудесна биологична възприемчивост.

С целия ми респект, но 18 МГ. B5 дневен прием е висока концентрация? Или са ни различи понятията за висока концентрация, или аз не разбирам..според мен висока концентрация за Б5 ще рече поне 50 мг. на доза, иначе казано на въпросните 6 дози - 300 мг. (3 гр.) За да не кажете, че говоря простотии погледнете някои други Б комплекси или добавка само на б5 витамин и ще установите за какво говоря.

Отново подчертавам, че нямам нищо против Peak (просто те ми бяха в целта този път). И това не се случва само с тази фирма, ами въобще. Основно апелирам към българсктие доставчици/дистритрибутори и прочие, ако не са възпрепядствани по някакъв начин да направят този кеф на българските потребители и да предоставят прецизни таблички, които се превеждат за секунда от официалните сайтове или дори могат да бъдат директно приложени на латиница.. абе, какво съм тръгнал и аз да обеснявам - вие сте професионалистите и знаете как да си вършите работата. Ще се радвам, ако това наистина стане.

П.с: Извинявам се, объркал съм раздела вчера докато ми се е спяло много.

Много пъти съм си задавал същия въпрос, въпреки че добавки от България не пазарувам.
Ще ми се да си мисля, че липсата на подобни таблици със съдържанието е плод на мързела на вносителите да ги превеждат на български език.
Но има и друго... да си го кажем честно... колко от потребителите на добавки в България разбират кое какво значи в тия таблици? Много малко.  За доста хора определението “най-мощната креатинова матрица” е напълно достатъчна причина, да си закупят даден продукт.

PE

10.04.08
21:23

Забелязвам неприятната тенденция в комерсиалните сайтове за добавки в бг интернет пространството никога да не се представят конкретните съставки, съдържащи се в доза....
Благодаря за забележката и обещаваме до няколко дни да се “поправим”. Само искам да спомена, че думичката никога е малко пресилена! От 100 продукта в гамата ни, има може би не повече от 10-15 без въпросните таблици (може да се убедите сами на сайта ни). Повярвайте, това е нищо повече от пропуск, нехайство или казано най-точно мързел от наша страна. В никакъв случай не сме се опитали или дори помислили да заблуждаваме някого (вас или някой друг клиент)!

С целия ми респект, но 18 МГ.  B5 дневен прием е висока концентрация? Или са ни различи понятията за висока концентрация, или аз не разбирам..според мен висока концентрация за Б5 ще рече поне 50 мг. на доза...

Не зная дали 50 мг е критерий за висока концентрация на въпросния Витамин В5… Според мен висока концентрация е всичко над препоръчителната дневна норма според Европейските директиви (RDA%), което в случая е 6 мг. В нашия продукт има 18 мг или 300% RDA.

11.04.08
09:59

Благодаря за забележката и обещаваме до няколко дни да се “поправим”. Само искам да спомена, че думичката никога е малко пресилена! От 100 продукта в гамата ни, има може би не повече от 10-15 без въпросните таблици (може да се убедите сами на сайта ни). Повярвайте, това е нищо повече от пропуск, нехайство или казано най-точно мързел от наша страна. В никакъв случай не сме се опитали или дори помислили да заблуждаваме някого (вас или някой друг клиент)!

И аз трябва да се извиня, наскоро прегледах каталога подробно и видях, че продуктите без таблици наистина са малко. Иначе за заблуждаването - никога не съм твърдял това :) Просто възникна малко недоволство, понеже имах известни затруднения, докато установя колко е всъщност състава (понеже и международния сайт на добавките трудно го открих), та затова.

Не зная дали 50 мг е критерий за висока концентрация на въпросния Витамин В5… Според мен висока концентрация е всичко над препоръчителната дневна норма според Европейските директиви (RDA%), което в случая е 6 мг. В нашия продукт има 18 мг или 300% RDA.

Ето точно за това говоря - всеки има различни разбирания за висока концентрация, затова е необходима информация от таблиците. Иначе още тогава се сетих, че описанието е спрямо нормите, които наистина са 6 мг.

Благодаря на отзовалите се фирми и се радвам, че все пак темата постигна целите си :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1