Кардио - Кога?

VA

07.04.08
18:37

Сутринта съм на даскало и се чудя кога да правя кардиото, 16-17 часа ми е тренировката, а също да правя ли кардио и в нетренировъчни дни.

TE

07.04.08
19:13

Веднага след тренировка, ако не ти се става рано преди даскало :)

07.04.08
20:13

Да, и в нетренировъчни дни прави кардио, ако може сутрин на гладно.

VA

08.04.08
15:11

Благодаря, за отговорите. А след тренировката и кардиото имам последно ядене, колко часа след тях да го направа?

08.04.08
18:51

веднага след силовата тренировка.
тогава е най-ефективно.

09.04.08
08:54

казано от argirkata на 08.04.08, 15:11:

Благодаря, за отговорите. А след тренировката и кардиото имам последно ядене, колко часа след тях да го направа?

- час и половина-два.

09.04.08
12:38

Извинявам се за влизането в темата, но имам въпрос за храненето - ако не пия амино и протеин и ям 15 мин след силова+кардио ?
Проблем ли е така ? Храненето ми е месо+зеленчуци...

TE

09.04.08
19:36

казано от Ванко на 09.04.08, 12:38:

Извинявам се за влизането в темата, но имам въпрос за храненето - ако не пия амино и протеин и ям 15 мин след силова+кардио ?
Проблем ли е така ? Храненето ми е месо+зеленчуци...

След тренировка е препоръчително бърз въглихедрат. Но ако си на НВД незнам дали пак така стоят нещата.

10.04.08
11:23

на НВД съм.

12.04.08
07:38

за да не отварям нова тема искам да попитам тук
аз искам да правя кардио но не за да отслабвам а просто за здраве и въпроса ми е тъй като организма използва мазнините може ли да ям повече мазнини преди да правя кардио и така да няма ефект върху теглото и ако може колко време преди кардио да ям мазнините

12.04.08
18:05

казано от blizanko на 12.04.08, 07:38:

за да не отварям нова тема искам да попитам тук
аз искам да правя кардио но не за да отслабвам а просто за здраве и въпроса ми е тъй като организма използва мазнините може ли да ям повече мазнини преди да правя кардио и така да няма ефект върху теглото и ако може колко време преди кардио да ям мазнините

Тялото използва собствените си запаси от мазнини само когато няма друг по добър източник на енергия , храна или мускул .
Ако ядеш преди кардио ( 1-1,5 часа - зависи след колко време няма да ти е тежко като тичаш/караш колело ) тялто ще ползва ккал от храната а не от собствените си запаси  .

VA

19.04.08
15:38

А как да го правя, за кардио ще тичам и колело по 30 мин, смисъл да се мъча ли много

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1