07.04.08
21:51
Първо да поясня, че анкетата не я пускам с цел да се ограмотя, защото аз отговора го знам :)
Интересно ми е обаче, на какво мнение са повечето хора. (все пак, потребителите на този форум са представителна извадка от всички трениращи).
Искам да ви помоля, да НЕ пишете мнения в темата, а единствено и само да гласувате, за да не се повлиява на вота на следващите гласували.
10.04.08
12:06
Мисля че мина достатъчно време, гледам доста хора са гласували. Честно казано, малко съм изненадан от резултатите... не очаквах разликата да е толкова голяма ;)
Сега мисля, че ще е интересно да прочетем, как всеки ще обоснове своя глас ;)
Нека да съм първия.
От опит разбрах, че трябва да избягвам въглехидрати след тренировка с ГИ на декстрозата.Омазнявам лесно.Ако съм на диета пък и без това не приемам бързи карбс.В случая ако чакам 30-40мин оставам “на гладно”.
Иначе бих вкарал карбс и после протеина, даже и двете заедно.
10.04.08
14:16
Като не ям час и нещо преди тренировка и тренировката ми стане час и нещо - два и става не малък интервал без хранене затова ми е по - добре да взимам шейка веднага след тренировката и след това вече по - стабилната храна. Иначе честно казано ако не се съобразяваш като мен с храненето не би трябвало разликата да е убийствена.
Ставам от сън, ям 100гр. овес в 300-400мл. прясно мляко, смесено с доза суроватка и отивам на тренировка. След тренировката, докато се прибера у нас и се изкъпя минава половин час - 40мин и пия протеина.
Четох една статия на Белчо Христов - Питона. Там пишеше, че нормалният прием е 30-40 минути след тренировка и реших да се доверя не безплатния съвет. Защо е така правилно - незнам.
Мисля си, че протеина не може да бъде освоен напълно веднага след тренировка.
Между другото, може ли някой да даде аргументи в полза на приема веднага след тренировката?
Стоянчо,
ами хвърли едно око на изследването в моя пост. С уговорката, че таргет групата е доста по-възрастни от нас хора и двата времеви диапазона са веднага / след 2 часа, извода е - колкото по-бързо толкова по-добре :) Има дори и мнения като това тук, според което е добре следтренировъчната напитка да се почне след около 1 час от началото на тренировката независимо дали тя е приключила или е :)
11.04.08
18:54
Интересна анкета,реших и аз да изкажа моето лично мнение. Пробвал съм и по двата начина,и за мен лично е по-добре 30-40 до час след тренировка,по простата причина,че аз съм адски гладен след тренировка и не мога да мина само с 1-2 шейкчета,камо ли пък да чакам да го изпия,после да чакам известно време преди да ям. Най-важна е храната,след това протеина. Така,че ако някой се чуди какво да взима след тренировка между хранене или шейк,по-добре едно стабилно ядене!!!
11.04.08
19:01
Никога не пия протеин след тренировка! Винаги след тренировка (Hard тренировка, аз друга не правя) веднага отивам зад бара в залата и си мажа 4-5 филии бял хляб с много конфитюр. Суроватката я пия сутрин на второто хранене, следобяда с третото хранене и 2 часа преди да си легна, като последното ми хранене е към 7 часа, значи обикновено суроватката към 9:30 последната доза.
Мнението беше редактирано от Даниел - Трибоеца на 11.04.08 19:04.