имунна система

02.04.08
21:34

абе хора имам чувството че като 2-3 вечери спя по по-малко от обикновенно -6-7 часа ми отслабва имунната система и се раболявам .Миналия път се разболях пак след 2-3 дни така сега отново..възможно ли е това или си внушавам някъкви фдилм?и

02.04.08
21:38

Да, възможно е.

02.04.08
22:43

И аз тъй мисля.
И претренирането също така действа - аз редовно се прецаквам по този начин.
Ако усетиш, че се разболяваш може да вземеш вит.С в по-голяма доза - обикновено помага.

03.04.08
06:03

Или да вземеш да намериш време за сън! Това е най-добрият лек! От недоспиване и много други работи се случват! КАзвам ти ги от опит, като човек, който има понякога 4.5-5-6 часа сън. Кофти е недоспиването

Доста кофти. Аз над 5-6 часа на денонощие рядко стигам. И не ми е много кеф понякгоа.

Нуждата от сън е строго индивидуална за всеки и може да се променя.

Ако не спиш като хората, дефакто функционираш с частично “разредена” нервна система.
Няма друга система, която да може да нанесе повече вреди.
Тя ти е комуникацията. Даже да се разболяваш, мястото на възпалението пак на нея разчита да се предаде сигнала за заболяването и да реагират другите системи и органи за преодоляването му. Сигналите често са несъзнателни за теб, но: Без нервната система никоя друга няма да реагира на опасността.
Отделно стандартните неща при недоспиване - замаеност, гадене, болки в главата и др., които и сами по себе си приличат на заболяване.
Търси начин да си доспиш или поне да си отспиваш от време на време.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 03.04.08 08:19.

03.04.08
09:21

При мен комбинацията от недоспиване+ претрениране+диета също работи безотказно-директно влизам “в бокса” за няколко дни :lol:  :lol:  :lol:

03.04.08
11:46

Изписаха ми антибиотик :І имам висока температура - просто чудесно.А иначе аз нз как ,но някак си го усещам ,зашото попринц9п тренировките ми са много тежки с ниски репс и интензивно и супер много се изтощавам след трен и ,ако два-три дни не спя като хората почва нещо да ме боли гърлото,или пък главата и след още два-3 дни се разболявам ... :(

03.04.08
16:29

Пробвай имуностимулиращи билки - ехинацея ми влияе добре когато се чувствам пред разболяване . Също така удрям 1л зелен чай с мед и на другия ден съм пушка  . Но съня е много важен както вече споменаха , така че гледай да спиш поне 7-8 часа .

11.04.08
20:10

То да беше само имунната система.....

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1