Коремът отново във форма

DI

12.04.08
12:08

Здравейте,

Преди половин година започнах да ходя редовно на фитнес. Инструктор ми състави програма и в резултат на нея бързо успях да увелича теглото си от 65 на 80 кг. За жалост началото на изпитната сесия ме принуди да прекъсна тренировките, а след това дълго време отлагах връщането в залата. Сега отново се върнах към стария си режим, аз да вляза във форма. Проблемът, обаче, е, че коремът ми е значително отпуснат. Започнах да отделям внимание само на него, следвайки тези примерни упражнения. Обаче нищо не се променя. Някъде в bb-team прочетох, че колкото и да се мъчи човек с коремни преси, ако не свали мазнините, “плочките” никога няма да се появят.

Затова се обръщам за помощ към вас - какво трябва да предприема, за да вкарам и корема си отново в желаната форма?
Малко данни за мен, предполагам, че ще са необходими - почти на 21 г съм, 182 см, 80 кг. И най-важното - не ям месо. :)

Благодаря ви предварително за съветите!

12.04.08
15:08

Най-важното е да почнеш да ядеш месо.

DI

12.04.08
15:15

Това няма да стане. Така че ако някой има конструктивно предложение - ще съм му благодарен.

От цялото четене, което съм минал по отношение за корема, установих за себе си няколко направления:

1. Изграждане на масивна и “стабилна” мускулна коремна маса
2. Изгаряне на мазнини с цел “показване” на коремните мускули
3. Общо тонизиране на коремната мускулатура без конкретно установени цели

Понятието “форма” го асоциирам с третата точка. Тъй като засегна и точка 2. по-горе, може ли да определиш какви са краткосрочните планове?

DI

12.04.08
15:28

О, да, извинявай, че не съм бил достатъчно точен в описанието си, просто не знаех как да го напиша.

Краткосрочните ми планове (доколкото изобщо мога да си поставям такива, защото съм напълно нов във фитнеса) са да си върна размера на... хм, “коремната обиколка”, т.е. да се отърва от мазнините там. И след това (предполагам, че първо трябва да свърша това, за да мина нататък, нали?) да работя по оформяне на мускулната маса и показването й.

Колко скоро може да постигна резултати по първата точка - изгарянето на мазнините?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1