11.04.08
17:27
Здравейте!
Бих искал да попитам нещо...отслабнах доста бях 90 кг. и сега съм 45 кг....свалих ги с диети за няколко месеца...
Поддържам си около 50-55 кг. вече 2 години (сега малко нещо от нерви пообслабнах...) . Та въпроса е ,че съм склонен пак да напълнея нищо ,че ги поддържам с правилно хранене.
Та искам да попитам мога ли с по-малко въглехидрати да качвам маса? А с протеин повече ? Предпочитам да консумирам прости въглехидрати като източници ,като плодове и т.н. Ще стане ли с тях основно? И как въобще да разделя въглехидратите прости спрямо сложни?
Имам и още един въпрос. Става дума за Ultra Whey Pro Instant на JC… По колко трябва да пия от него (на кутията пише 2 дози от по 30 гр. за начинаещи и деца и за напреднали и интензивно трениращи 30гр. 3 пъти дневно....имайте предвит ,че съм около 45-6 кг.)
А също се чудя ако тренирам вкъщи (имам два дъмбела по 10 кг. със сваляеми тежести) дали ще има ефект ?
12.04.08
15:39
Останах малко стъписан ... за какъв ръст говорим в твоя случай? 90 кг не са инфарктна горна граница, но по мое мнение 50 са такава долна. Признавам, говоря в най-генералния случай, затова ако конкретизираш защо целиш това, би било интересно.
Благовест има сериозен проблем. Навремето и тук и в други форуми му обяснявахме, че 50 кг не са нормални за мъж, и че трябва да яде повече от 800 ккал на ден, но вече две години няма резултат.
Според мен страда от остра форма на анорексия, и самия факт, че от 50 кг е станал 45 го доказва отново. Също така и факта, че е бил дебел навремето и сега страда от панически страх да качи килограми. Но той няма да си признае, че има проблем. Не можем да му помогнем, ако той сам не иска да си помогне.
Съжалявам, ако звуча малко остро, но ако прочетете малко тук и тук, ще видите какво имам предвид.
Мнението беше редактирано от Петко К на 12.04.08 16:01.
12.04.08
16:19
братле яж всичко
та ти си само 45 кила
и мазно да качиш 5-6 кила няма да ти личи
Преди малко гледах предаването на Карбовски по Нова, беше за някаква анорексичка - 26 кг. Заведе я на ресторант и се опита да я накара да яде. Режеше си храната на малки парченца. Хапна два залъка хляб, една маслинка, половин домат и 40 г свинска пържола. На мен ми стана чудно не е ли по-добре такива хора да наблягат на течни калории като гейнер примерно. Защото явно изпитват отвращение към храната. Пък дори и да са само течни калориите ако вкарва 1500 - 2000 би трябвало да расте. От наша гледна точка ни се струва много лесно нали:) ама едва ли е така. А бе изобщо ужасна гледка беше момичето. Супер странно, че има и мъже болни от такава болест.
12.04.08
21:10
казано от butthead на 12.04.08, 17:27:
Преди малко гледах предаването на Карбовски по Нова, беше за някаква анорексичка - 26 кг. Заведе я на ресторант и се опита да я накара да яде. Режеше си храната на малки парченца. Хапна два залъка хляб, една маслинка, половин домат и 40 г свинска пържола. На мен ми стана чудно не е ли по-добре такива хора да наблягат на течни калории като гейнер примерно. Защото явно изпитват отвращение към храната. Пък дори и да са само течни калориите ако вкарва 1500 - 2000 би трябвало да расте. От наша гледна точка ни се струва много лесно нали:) ама едва ли е така. А бе изобщо ужасна гледка беше момичето. Супер странно, че има и мъже болни от такава болест.
Извинявай,ама ям по 7 пъти на ден и то яко ориз,картофи,пиле,извара....и сладко ям...
Като не знаете как стоят нещата е гадно да се говори.
12.04.08
21:15
Аз намекнах, че е добре да дадеш повече информация за целите си, но включването на Петко даде нужната яснота. При горепосочените характеристики на състоянието ти последвалите коментари не са необичайни. Не го казвам като упрек, но просто беше предсказуемо.
казано от blagovest17 на 11.04.08, 17:27:
Здравейте!
Бих искал да попитам нещо...отслабнах доста бях 90 кг. и сега съм 45 кг....свалих ги с диети за няколко месеца...
Поддържам си около 50-55 кг. вече 2 години (сега малко нещо от нерви пообслабнах...) . Та въпроса е ,че съм склонен пак да напълнея нищо ,че ги поддържам с правилно хранене.
Та искам да попитам мога ли с по-малко въглехидрати да качвам маса? А с протеин повече ? Предпочитам да консумирам прости въглехидрати като източници ,като плодове и т.н. Ще стане ли с тях основно? И как въобще да разделя въглехидратите прости спрямо сложни?Имам и още един въпрос. Става дума за Ultra Whey Pro Instant на JC… По колко трябва да пия от него (на кутията пише 2 дози от по 30 гр. за начинаещи и деца и за напреднали и интензивно трениращи 30гр. 3 пъти дневно....имайте предвит ,че съм около 45-6 кг.)
А също се чудя ако тренирам вкъщи (имам два дъмбела по 10 кг. със сваляеми тежести) дали ще има ефект ?
Да си 90 кг на твоите години е също толкова зле колкото да си 50 - просто е различна крайност. Не знам защо си си го причинил, но не може такова нещо да остане без отрицателни последствия. И вече имаш сериозен проблем, за който е най-добре да се консултираш със специалист. Това което аз (без да имам претенции да съм специалист) мога да ти кажа е следното: основно с плодове нищо добро няма да стане. Почти съм сигурен, че килограмите си ги свалял и поддържал с всевъзможни безумия (ябълки и вода, слънчева светлина и т.н.), което е и причината за това. Това че ядеш по 7 пъти на ден не значи че ядеш достатъчно. По принцип не съм фен на въглехидратите изобщо, но в твоя случай нещата седят така, че трябва да ядеш ЯКО въглехидрати, ЯКО мазнини, ЯКО протеин, да станеш 65-70 кила (съответно да заприличаш на човек, че и да се почустваш така) и след това да мислиш за каквито и да било тренировки. Ако трябва пий прясно мляко вместо вода и яж през 15 минути, но не се оставяй в това състояние, защото ще стане по-зле работата. И задължително говори със специалист (ако те е страх от килограми - и с психолог).
Мнението беше редактирано от G33K на 13.04.08 07:45.
Ако се храниш правилно ще качиш мускули! На теб точно това ти трябва. Ако си 90 кг. и си мазен, не е приятно, но си представи, че сега качиш 15-20кг мускули, колко по-добре би изглеждало тялото ти.
Не мисля, че би си обезсмислил труда, защото ще си махнал мазното и ще направиш мускули. Прекалено си слаб за тази височина.
Хапвай повечко месо, яйца, извара, мляко. Така няма да имаш проблем с това, че можеш да качиш мазнини.
13.04.08
14:35
Хора имам въпрос...
Дали първо не е по-добре да кача няколко килограма и след това да ходя на фитнес?
И примерно ако тренирам и не ям правилните неща и не достатъчно,щото майка ми започва да ме тъпче с баници има ли вероятност да сваля още повече,защото не искам...
И ако тренирам сигурно няма да кача мазнини по дупето,защото там съм много слаб...
казано от blagovest17 на 13.04.08, 14:35:
Хора имам въпрос...
Дали първо не е по-добре да кача няколко килограма и след това да ходя на фитнес?
И примерно ако тренирам и не ям правилните неща и не достатъчно,щото майка ми започва да ме тъпче с баници има ли вероятност да сваля още повече,защото не искам...
И ако тренирам сигурно няма да кача мазнини по дупето,защото там съм много слаб...
Хората ти го казаха кчи поне 15кг и тръгвай на фитнес! 45кг е страшно малко. Не е нормално за мъж. По-добре да си леко мазен, отколкото толкова кльощав. Пък и не си мисли че момичетата харесват кльощави :) . Вкарвай яко въглехидрати яж хляб, даже бял! Трябва да качиш маса! Явно си ектоморф
14.04.08
12:16
Хора,а има ли начин да тренирам за маса и да кача мазнини по дупето...
Също така ако ям много месо и извара,но без да тренирам ще кача ли мускул...
Посъветвайте ме ,вече незнам... Да хода ли на фитнес или първо да кача няколко килограма?
Измъчвам се така като ям точно както трябва за мускулна маса,а съм 45 кг...
Мнението беше редактирано от blagovest17 на 14.04.08 12:18.
Като за начало качи 15кг без фитнес (много ядене и то качествено!) само с домашни упражнения, защото според мен с тея 45кг и без хранене лостът ще те убие. По-добре се вземи в ръце, защото може да получиш някое изкривяване на гръбнак или на други важни кости. Не се обиждай обаче 1 кокошка има повече мускули от теб, така че сега ти си на ход да си оправиш здравето!
14.04.08
16:45
Много интересно. Искам да отбележа,че и а3 съм свалих 20кг в няколко месеца преди 2 години, но когато прекаля с въглехидратите винаги качвам по малко. Така че ако нямаш хормонални ра3тройства би трябвало от въглехидрати да качваш. Въпроса е как си ги свалили тия килограми, 3ащтото а3 от гледна точка на храненето предимно с въглехидратна ротация.
И още нещо, всички викат яж, 3а да качваш, но и хормоналната среда влияе много. Тренировките ще ти осигурят добра хормонална среда да качваш, иначе ка3ано няма да усвояваш толкова добре храната (белтъците главно) ако не тренираш.
Батенце, фитнес и яж всичко, което се движи около тебе без да се замислиш...
22.04.08
17:01
Хора посъветвайте ме ... майка ми ме кара да ям бял хляб,баници и тостери.
Да ги ям ли за да кача малко? Какво ще ме посъветвате?
казано от blagovest17 на 22.04.08, 17:01:
Хора посъветвайте ме ... майка ми ме кара да ям бял хляб,баници и тостери.
Да ги ям ли за да кача малко? Какво ще ме посъветвате?
Бе човек имам чуството , че си малоумник !
29.04.08
07:52
хахахаахаххаахха стига бе, досега ядох ... ще повърна от смях :Д
И после как ги свалил тия килограми :long:
казано от blagovest17 на 19.04.07, 15:26:
Всъщност това ми е снимка от миналата година http://images13.snimka.bg/002054925.jpg
А тази когато бях дебел http://images12.snimka.bg/001520255.jpg
казано от blagovest17 на 31.03.07, 20:34:
Здравейте казвам се Благовест,
преди 1 година бях 90 кг. и с 2 месеца глад станах 50…
Та исках да попитам дали това меню е подходящо за поддържане или сваляне...Значи днес ядох за обяд
Пил.пържола със салата
След обяд
2-3 ябълки
Извара
И пържола
Портокал
Вечеря
Малък пресен картоф
1 - Пак салата/зелена/ и пилешко филе
2 - Замразени зеленчуци /150 гр./ с извара и мляко
2 ябълкиКалориите ми излизат: 946 WTF?!!?
Моля за съвети и мнения...
170 висок , 52 кг. , 17 год. :cheese:
това са негови мнения в по-стари теми...
Мнението беше редактирано от NRG на 29.04.08 09:15.
Здрасти, Благо!
Първо си намери един добър психолог и даже и психиатър. Ако все още си мислиш, че си здрав, много се лъжеш!
Виж сега аз какво ще ти кажа. Иди си купи един Креатин и един гейнер и започвай цикъла веднага. Майка ти те кара да ядеш баници, защото те вижда, че си заминаваш, разбираш ли? Още малко и наистина ще изчезнеш. Затова ги захващай тези баници и яж. И за да не станеш свръхмазен, както си се представяш в бъдещето, хващай креатина и тренирай, но не прекалявай и с тренирането. Само с тежести, една мускулна група на ден.
И, разбира се, няма да ядеш само баниците. Ще ти трябва повечко протеин - баницата с мляко, хлябът с месо и т.н. ти знаеш ;-)
П.С. Не се смейте! Човека не е малоумник, мозъка му спира от глада, така че престанете да се хилите!
Мнението беше редактирано от Winnie на 30.04.08 03:38.
30.04.08
05:49
Няма няма повече ... ;)
30.04.08
12:39
Благо, не се притеснявай той и моя мозък не работи добре въпреки, че се храня нормално :)
Ти трябваше да ги свалиш тези килограми с тренировки а не с гладуване сега щеше да си машина...
Ако знаеш как искам да съм дебел и да трябва само да се изчистя.... и по-малко пари са нужни..отколкото да качваш ама ти си бил прост и не си го осъзнал навреме. За това хората са казали: Бъди доволен от това, което си! :) Айде, отивай да ядеш да ти дойде акъла в главата хахаха
30.04.08
13:40
Дам според мене си прав ! По-добре да си като дърво и с течение на времето тва дърво да го направиш на мускули , отколкото да си клечка и да се чудиш от къде да започнеш ... аз пък преди 1 година бях 49-50 кг. Започнах да ям като хората , по-късно почнах освен по 3 пъти , по 6-7 и от 4-5 месеца тренирам и сега съм близо 75 ;) Така че моя съвет е да ядеш повечко като с течение на времето това трябва да ти стане навик както при повечето тук ( може би всички ) , даже може и без добавки да качваш зависи вече и как ще тренираш ...
ПП: Сега видях в 1 друг форум , че майка ти те е карала да станеш 60 , а ти не си искал... За КАКВО ГОВОРИМ ТОГАВА ?! Как искаш да ти помогнем като ти самия не искаш да послушаш нито 1 от нас , сега вече може да мислиш по друг начин ,но все пак ако още си на същото мнение като преди , че не искаш да качваш повече незнам дали някой може да ти помогне ... даже и 70 кг да си за 170 см ръст пак са малко.!!! ЯЖ!!!
Мнението беше редактирано от Vlado на 30.04.08 13:55.
30.04.08
14:22
Последните две мнения къртят мифки, за бисерите сте. :lol:
Мнението беше редактирано от Crazy_With_Razor на 30.04.08 14:22.
30.04.08
16:43
казано от Crazy_With_Razor на 30.04.08, 14:22:
Последните две мнения къртят мифки, за бисерите сте. :lol:
Глей го... Що да сме за бисерите ?! Кво нещо невярно ли казах или .. ?!
30.04.08
19:06
Аз ако бях на неговите родители щях насила да го закарам в една болница да го хранят с тръбичка докато заприлича на човек.Наистина е болестно състояние това неговото.Вика “ям си всичко”,да ядеш 20 гр пържола и не качваш. УАУ! Ти си невероятен/тно тъп!
Обаче незнам дали забелязвате,че и ние страдаме от нещо подобно.Аз съм 80 килограма и всяка сутрин като се погледна в огледалото си викам “баси колко съм слаб!”. :lol: Каквито и размери и успехи да придобия все няма да ми стига. :)
Мнението беше редактирано от BusyMan на 30.04.08 19:07.
Човека или си прави ташак, или някой си прави ташак с друг човек, представяйки се за него, или е сериозен, но достатъчно зле за да не заслужава внимание. Във всеки случай ми се струва, че е заебал темата отдавна, което обезсмисля писането в нея, поне до изказване от негова страна.
казано от DeadManWalking на 30.04.08, 19:06:
Обаче незнам дали забелязвате,че и ние страдаме от нещо подобно.Аз съм 80 килограма и всяка сутрин като се погледна в огледалото си викам “баси колко съм слаб!”. :lol: Каквито и размери и успехи да придобия все няма да ми стига. :)
Много малка е разликата между Хранителното разстройство и фитнес-манящината! Идеята е една и съща, само дето целите са различни...
01.05.08
06:27
Това меню съм го писал много ,много отдавна...
В момента съм на диета за надебеляване направена от Доц. Байкова и пак не качвам.
Ям по много...
казано от blagovest17 на 01.05.08, 06:27:
В момента съм на диета за надебеляване направена от Доц. Байкова и пак не качвам.
Ям по много...
Я, сподели какво и колко ядеш, ако не е тайна. Писах ти малко по-нагоре за креатин и гейнър!
Я кажи кво е тва много?Щот ако 1500 кал за теб са много...Плюс тва много не значи,обяд и вечеря да се напукваш кат свиня...и да си мислиш,че ядеш много.Изглежда проблема е на психическа основа.
Winnie е много права.Ние сме болни,обаче в другата крайност,макар и да не си го признаваме.Макар,че за да имаш успех трябва да си маниак и да си отдаден на това,което правиш.
Мнението беше редактирано от Финдо на 01.05.08 07:49.
Ям по много...
Я направи една тема в раздела с дневниците и описвай всеки ден в хранене - да се посмеем ако не друго. Пък може и някой съвет да изкочи, защото от пускането на темата до сега ако те хранех аз щеше да си поне 5-6 кила нагоре.
Мнението беше редактирано от G33K на 01.05.08 10:06.
01.05.08
12:35
казано от Winnie на 01.05.08, 06:11:
Много малка е разликата между Хранителното разстройство и фитнес-манящината! Идеята е една и съща, само дето целите са различни...
Мдам, трябва да отида на психолог.Искам да съм супермен! :lol: Границата ми е някъде там,откъдето започват химиите. :) Ма не,аз без да убия някой дракон,докато съм жив няма да мине!
казано от Финдо на 01.05.08, 07:46:
Я кажи кво е тва много?Щот ако 1500 кал за теб са много...Плюс тва много не значи,обяд и вечеря да се напукваш кат свиня...и да си мислиш,че ядеш много.Изглежда проблема е на психическа основа.
Winnie е много права.Ние сме болни,обаче в другата крайност,макар и да не си го признаваме.Макар,че за да имаш успех трябва да си маниак и да си отдаден на това,което правиш.
Ей да,забравих че това е единствения начин да си първи в едно начинание.Мерси,че ми напомни защо продължавам да натискам. :)
Ям по много...
Виж какво,почваш да ме дразниш.Какво значи МНОГО?!Не ядеш много,ядеш МАЛКО.Аз ям “малко” и често минавам 3000-3500 кал. на ден.Ядеш разнообразна храна,НО ЯДЕШ МАЛКИ КОЛИЧЕСТВА!
казано от G33K на 01.05.08, 10:05:
Ям по много...Я направи една тема в раздела с дневниците и описвай всеки ден в хранене - да се посмеем ако не друго. Пък може и някой съвет да изкочи, защото от пускането на темата до сега ако те хранех аз щеше да си поне 5-6 кила нагоре.
ХаХА,прав си.Ако ми го бяха дали на мене секи ден със шамари,ама щеше да се наяде като човек.За 2 месеца щеше да живне малко.К’ви са тия глезотийки,диетки и т.н.
Заключение: Момче,ти добре ли се чувстваш така?(Сигурно ще кажеш “да”)Ами тогава стой си така.Има всякакви хора все пак,неможем да проповядваме едно и също на всички.Тялото си е твое.
Но ти не искаш да оставаш такъв.Във всички възможни сайтове в интернет,касаещи диети-ти имаш регистрация!Искаш помощ от хората,но никой няма да дойде у вас да те наглежда какви ги дробиш.Затова яж двойно,тройно над това,което приемаш сега и се храни чисто,с храни богати на белтъчини.Ако и сега не започнеш да се храниш си за болница директно.Проблема си е твой,ако не искаш да го решиш - майна** ти. ;) Само ти контролираш ума си (евентуално) и само ти си способен да извършиш промяна.Ако не си по силен от проблема ставаш част от него.
Мнението беше редактирано от BusyMan на 01.05.08 13:12.
01.05.08
16:10
Прави са хората ако не ядеш нема нищо да стане не само в фитнес ами и в живота без храна не мое да функционира тялото !!се пак храната праи борбата
DeadMan, просто прекаляваш. Усещаш ли се колко си циничен?
Ще ме накараш да си мисля, че наистина имаш нужда от психолог... мога да ти препоръчам, не е срамно :)
02.05.08
02:52
казано от Winnie на 01.05.08, 16:15:
DeadMan, просто прекаляваш. Усещаш ли се колко си циничен?
Ще ме накараш да си мисля, че наистина имаш нужда от психолог... мога да ти препоръчам, не е срамно :)
казано от DeadManWalking на 01.05.08, 12:35:
ХаХА,прав си.Ако ми го бяха дали на мене секи ден със шамари,ама щеше да се наяде като човек.За 2 месеца щеше да живне малко.К’ви са тия глезотийки,диетки и т.н.
Хмм...може и да си права... :red:
От тестисите ми е.Ще земем да ги махнем и без това само проблеми... (кой каза,че съм циничен :lol: )
Аз ако въртях такива номера като него вкъщи,да държа като изумен някакви 50 килца и да докарвам майка си до лудост знаеш ли що бой щях да изям и така хубаво да си почна манджите!!
НЕ,сериозно преставам с глупостите...просто неможах да се сдържа пред слабата воля на това момче.
Знаеш ли наистина някой добър психолог в близост до Добрич. :)
PS: Winnie ,не бъркай чистата форма на простотия у мен,въпреки че е хронична,с изискващите елементарно уважение психични разтройства и/или стаен гняв у някой хора. :)
Пък и на кого му трябва психолог,когато в ушите ти звучи - Godsmack - Dead And Broken ?
Мнението беше редактирано от BusyMan на 02.05.08 03:22.