08.04.08
19:07
Предполагам, повечето от вас са чували твърдението, че гладуването в един ден от седмицата е много здравословно и позволява на организма да се прочисти. Съответно повишава имунитета и жизнеността на човек. Интересно ми е според вас доколко тази “диета” се вписва във философията на фитнеса, която малко или много гони здравословния начин на живот. Би ли попречило гладуването на пълноценното трениране? Може ли да се извлекат ползи от него? Може би някой опит с “пречистващ ден”?
Темата беше редактирана от Петко К на 13.04.08 19:08.
08.04.08
19:22
Нищо не печелиш от това. Не бих го правил изобщо.
казано от ®ion на 08.04.08, 19:07:
Предполагам, повечето от вас са чували твърдението, че гладуването в един ден от седмицата е много здравословно и позволява на организма да се прочисти. Съответно повишава имунитета и жизнеността на човек.
Ако се храниш правилно, нямаш нужда от пречистване а и имунитета и жизнеността ти ще са винаги на максимум :)
Би ли попречило гладуването на пълноценното трениране?
Много е вероятно да попречи.
Може ли да се извлекат ползи от него?
Аз лично не виждам такива.
Може би някой опит с “пречистващ ден”?
Нямам такъв опит, цял ден не съм издържал без храна :)
08.04.08
21:17
Съгласен съм, но не трябва да си лягаш гладен. Ако решиш да го приложиш, хапваи 3еленчуци целия ден с нещо детоксифициращо(добавки евтл.), не яж въглехидрати освен от 3еленчуците (може да си по3волиш някой плод), а вечерта хапни чист протеин (бяло месо, мляко, яйца)и поле3ни ма3нини.
08.04.08
21:19
Е то това ако е гладуване с яйца и месо :)
Тва нещо може е да действа на някои хора, но в никакъв случай на занимаващи се с боди билдинг.
09.04.08
09:20
казано от Георги Гайдов на 08.04.08, 21:19:
Е то това ако е гладуване с яйца и месо :)
Е само денем, ти какво да не му препоръчаш да си легне гладен? Нали иска да махне токсините, няма цял живот да гладува ...
09.04.08
10:41
Аз му предлагам изобщо да не гладува. Но мисля, че е имал предвид едно денонощие. Защото ако кажем, че деня свършва в 00:00 то в 00:01 може да започне да яде яко. А той се интересува дали може направо да започне със закуската на следващия ден според мен. И пак казвам, че от това няма никакъв смисъл.
09.04.08
11:03
Това с гладуването ми се струва безумие... нищо здравословно не виждам в тази идея!
Как мислиш, че ще се отрази на организма ти ако го лишиш от нужните му за нормалното функциониране хранителни вещества и в същото време го подложиш на едно огромно натоварване и стрес, каквото е една силова фитнес тренировка !? Резултатът ще бъде единствено РЕГРЕС.
Предполагам, повечето от вас са чували твърдението, че гладуването в един ден от седмицата е много здравословно и позволява на организма да се прочисти. Съответно повишава имунитета и жизнеността на човек.
Според мен човек има нужда от причистване от гледна точка на храна. Ако се замислите постите са библейско изражение на тази идея. Друг е въпроса дали един път седмично и то точно без никаква храна.
Би ли попречило гладуването на пълноценното трениране?
Един път седмично със сигурност ще даде отражение. Но зависи и колко ти е тренирането.
Може ли да се извлекат ползи от него?
Да според мен може, но трябва да е 1-2 пъти месечно и да има достатъчно вода и вероятно зелечуци и плодове... то няма да е точно глад, ама айде... :) Само дето пилешки гърди не предложих. :)
Може би някой опит с “пречистващ ден”?
Нямам. И не познавам трениращи хора, които да са го правили. Може би освен едно интервю с първия ни олимпийски шампион, който Абаджиев го е тренирал и за влизане в категория е пил само вода и 1 свинска пържола на ден. /Ниска категория е бил човека/ Но пак не е чисто гладувне. :)
Мнението беше редактирано от tpd на 09.04.08 14:35.
Преди да започна да тренирам се подложих на една диета на др емилова само плодове :lol: няма да казвам кво стана, само един ден успях :cheese: и то едва едва... Няма смисъл от тва. Ако го правиш системно, няма да имаш особен напредък, тъй като мускулитети няма да се хранят и ще спадат ! Ако се храниш правилно, без газирани, сладки, хамбурегри... нямаш нужда
относно темата.......ахахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахахаха........ :lol:
казано от swim_fan на 11.04.08, 17:27:
относно темата.......ахахахахахахахахахаахахахахахахахахаахахахахахахахахахаха........ :lol:
Къв си ти бе, шефче? Кое му е смешното, точно пък от теб? Като те гледам на снимката ти отдавна се подлагаш на подобна диета...
казано от ®ion на 13.04.08, 17:21:
казано от swim_fan на 11.04.08, 17:27:
Къв си ти бе, шефче? Кое му е смешното, точно пък от теб? Като те гледам на снимката ти отдавна се подлагаш на подобна диета...
ахахахахахахаахахахахахахахахахахахахаха...продължавай да ме разсмиваш :lol: ....аз ям през 3 часа бе, момчурляк...освен ако не спя ;) .....ти си гладувай там и се “прoчиствай” :lol:
Мнението беше редактирано от swim_fan на 13.04.08 17:43.
Е личи си, оял си се. Предлагам ти да си набавиш някое гейнърче, спешно! Може да събереш парички като работиш почасово като дъска за гладене.